Android İçin En İyi Sesi Yazıya Çevirme Uygulaması | Sonsuz Teknoloji

Android İçin En İyi Sesi Yazıya Çevirme Uygulaması

sesi yazıya çevir

Sesi yazıya çevirme işlemi denildiğinde internet üzerinde birçok program ve uygulama bulmak mümkündür. Ancak bazıları web sitesi, bazıları ise program olan bu yazılımların büyük kısmı ya Türkçe dilinde kayıt yaparken hatalı çevirmekte ya da sadece İngilizce olarak hizmet vermektedir. Durum böyle olunca da sesi yazıya çevirme uygulama ve yazılımı bulmak zorlaşmaktadır.

Genellikle sesli not alırken, bir dosyanın aynı zamanda yazılı olarak da elinde bulunmasını isteyenler için oldukça faydalı olabilen bu uygulamalar ayrıca internette içerik üretenlerin de kullanmayı çok sevdiği yazılımlar arasındadırlar.

Peki, bu programlar nelerdir? Bu yazımızda android işletim sistemini temel alarak android için en iyi 5 sesi yazıya çevirme uygulamasından söz ettik. Şimdi hep birlikte bu yazılımlara daha yakından bakalım.

1.Android İşletim Sisteminin Kendi Text -to-Speech Özelliği

Sesinizi yazıya çevirmek için ilk denemeniz gereken yazılım bizzat Android işletim sisteminin kendisidir. Özellikle son birkaç yıldır gelen güncellemelerle birlikte bu özellik birçok Android telefona geldi.

Peki, bu özelliği nasıl kullanabiliriz?

Bunun için öncelikle internetiniz açıkken telefonunuzdan not defteri uygulamasını açın. Ardından yeni not ekleyin. Açılan pencerede yazı yazılan ekrana bir kez dokunun. Klavyeniz açılacaktır. Klavyenizin sağ üst köşesinde veya sürüme göre farklı bir yerde bulunan mikrofonu bulun ve mikrofona basarak konuştuğunuzda, sesinizin yazıya dönüştüğünü göreceksiniz.

Son olarak şunu da eklememiz gerekir: Bu özelliği kullanabilmek için Google’ın klavyesini kullanmanız gerekmektedir. Başka bir klavye kullanıyorsanız sağ üst köşede yer alan mikron görünmeyebilir.

2. Speechnotes

Konuşmayı yazıya çeviren uygulamalardan biri ise Speechnotes’tur. Google’ın sesli çeviri alt yapısını kullanan uygulamayla birçok işi halledebilseniz de, uygulamanın Türkçe karakterler için sorunsuz çalıştığını söylemek biraz zor. Özellikle büyük ve küçük harf duyarlılığında sıkıntılar oluşabiliyor. Ancak yine de şu an için en stabilize çalışan sesi yazıya çeviren uygulamalarından olan yazılım kesinlikle denemeye değer.

3. Voice Notes

Voice Notes uygulaması, Speechnotes uygulamasının tersine, uzun konuşmalardan ziyade daha kısa ve anlık notlar için üretilmiştir. İki farklı kayıt yolu sunan uygulamayla hem sesten yazıya çeviri yaparak bunları notlarınıza kaydedebilir, hem de ses dosyasını daha sonra dinlemek için kaydedebilirsiniz.

Voice Notes uygulamasının bir diğer özelliği ise sesli not alabilmesidir. Ancak diğer uygulamalardan farklı olarak bu sesli nota alarm veya hatırlatıcı da ekleyebilirsiniz. Sadece bu özelliği bile uygulamayı diğer uygulamalar arasında öne çıkarmaktadır.

Uygulama ücretsiz olarak kullanılabilmekle birlikte, isteğe göre ücretli olarak premium versiyonu da kullanılabilmektedir.

4. SpeechTexter

Sesi yazıya dönüştüren bir diğer başarılı uygulama da SpeechTexter uygulamasıdır. Bu uygulamayı diğer uygulamalardan ayıran en temel fark, hem online hem de offline çalışabilmesidir. Uygulama Google altyapısını kullandığından uygulamayı offline kullanabilmek için öncelikle gerekli olan dil paketlerini indirmeniz gerekmektedir.

Bu ayarlamayı yapabilmek için telefonunuzdan Ayarlar> Diller ve Giriş> Klavyeler ve Giriş Yöntemi> Sanal Klavye yolunu takip edebilirsiniz. Açılan ekranda ise ‘Google Sesli Konuşmayı’ seçin ve ardından ise ‘Çevrimdışı Konuşma Tanımayı’ seçin. Son olarak da indirilecek dillere dokunup, indirmek istediğiniz dili seçerek uygulamayı çevrimdışı olarak kullanabilirsiniz.

5.ListNote

Android için en iyi 5 sesi yazıya çevirme uygulaması arasından sonuncusu ise ListNote uygulamasıdır. Bu uygulamanın odak noktası da kısa notlar almak ve onları sesten yazıya çevirmektir. Uygulamanın otomatik kaydetme özelliği ise en sevilen özelliğidir. Bu sayede notlarınızın yanlışlıkla silinmesi gibi bir durumla karşılaşma ihtimaliniz ortadan kalkar.

Uygulamanın arayüzü biraz karışık gibi görünse de, uygulama hâlâ güncelleme almaktadır ve bu durum ilerleyen zamanlarda düzelebilir.

Tamamen ücretsiz olan uygulamanın diğer özelliklerinden bazıları ise notları şifreleme, hızlı arama ve özelleştirilebilir kategorilerdir.

 

  1. Elimizde bir saatlik ses dosyası var ve yazıya çevrilmesini istiyoruz. Ucretli, ücretsiz en iyi tavsiye edeceğiniz program..

Bir yorum bırakınız...

*

github

GitHub Nedir ve Neden Önemlidir?

GitHub, yazılım geliştiricilerin kodlarını depolamak, yönetmek ve diğer geliştiricilerle işbirliği yapmak için kullandıkları popüler bir platformdur. Bu platform, sadece kod deposundan çok daha fazlasını ...
World Wide Web

World Wide Web Nedir? WWW Hakkında Her Şey

World Wide Web (WWW), genellikle kısaca Web olarak adlandırılan, internet üzerindeki birbirine bağlı sayfaların oluşturduğu devasa bir bilgi sistemidir. Basitçe söylemek gerekirse, her gün ...
teamseak

TeamSpeak Sunucusu Kurma Rehberi: Kapsamlı Bir Anlatım

TeamSpeak, özellikle oyuncular ve ekipler arasında sesli iletişimi sağlayan popüler bir platformdur. Kendi sunucunuzun olması, size daha fazla özelleştirme ve kontrol imkanı sunar. Bu ...
discord

Discord’a DNS ile Nasıl Girilir? Kapsamlı Rehber

Discord'a DNS ile Giriş Yapmak: Adım Adım Anlatım Discord, oyuncular ve topluluklar için popüler bir iletişim platformudur. Ancak, bazı durumlarda erişim engelleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu ...
win11

Windows 11 Sistem Gereksinimleri: Bilgisayarınız Hazır mı?

Windows 11, Microsoft'un en yeni işletim sistemi olarak büyük bir heyecanla karşılandı. Ancak bu yeni işletim sistemine geçebilmek için bilgisayarınızın belirli özelliklere sahip olması ...
mendix nedir

Mendix: Hızlı ve Verimli Uygulama Geliştirmenin Anahtarı

Mendix nedir? Mendix, kuruluşların görsel bir arayüz kullanarak, karmaşık kod yazmaya gerek kalmadan web ve mobil uygulamalar geliştirebilmelerini sağlayan bir düşük kod geliştirme platformudur ...
mavi dil hastalığı

Mavi Dil Hastalığı: Hayvanları Tehdit Eden Sessiz Katil

Mavi Dil Hastalığı Nedir? Mavi dil hastalığı, özellikle sığır, koyun, keçi gibi geviş getiren hayvanlarda görülen ciddi bir viral enfeksiyondur. Hastalık, adını hayvanların dilinde ...
kuantum bilgisayar

Kuantum Bilgisayarlar: Geleceğin Bilgisayarları

Kuantum bilgisayarlar, klasik bilgisayarların işlem gücünü aşan, yeni nesil bilgi işlem cihazlarıdır. Kuantum mekaniğinin ilginç özelliklerini kullanarak, karmaşık problemleri çok daha hızlı çözebilirler. Klasik ...
keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...
Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Günümüzde gittikçe daha çok ivme kazanan yapay zeka uygulamaları, şirketler kadar kendi yapay zeka uygulamalarını yazmak isteyenlerin de ilgi odağı haline geliyor. Python hakkında ...