Android Telefonda "USB Hata Ayıklama" Nedir ve Nasıl Açılır? | Sonsuz Teknoloji

Android Telefonda “USB Hata Ayıklama” Nedir ve Nasıl Açılır?

android usb hata

Android ileri düzey kullanıcılar için birçok gizli özellik içerir. Bunların çoğu “Geliştirici Seçenekleri” menüsünde gizlidir. Adından da anlaşılacağı gibi, bu özellikler Android uygulamaları geliştiren geliştiriciler için hayati öneme sahiptir, ancak ortalama bir kullanıcı için önemli değildir. En iyi bilinen Android geliştirici özelliklerinden biri “USB Hata Ayıklama”. Android USB Hata Ayıklama modunun ne işe yaradığına ve ihtiyacınız olup olmadığına bir göz atalım.

USB Hata Ayıklama Modu Nedir?

USB Hata Ayıklama, Android cihazının gelişmiş işlemleri kullanmak için Android SDK çalıştırarak bilgisayarla iletişim kurmasını sağlar. Android uygulamaları geliştirirken, Android Yazılım Geliştirme Kiti’ni (SDK) bilgisayarınıza yüklemeniz gerekir. SDK, geliştiricilere uygulamalar oluşturmak için ihtiyaç duydukları araçları sağlar.

Kütüphaneler, SDK’nın bir başka önemli bileşenidir. Bu, geliştiricilerin, yeniden kodlama yapmak zorunda kalmadan ortak işlevleri gerçekleştirmesini sağlar. Örneğin, Android’in yerleşik bir yazdırma işlevi vardır; bu nedenle, bir uygulama yazarken yazdırmak için yeni bir kod yazmanız gerekmez.

Cihazın kendisinden Android ile çok şey yapabilirsiniz. Ancak geliştiricilerin daha fazla seçeneğe ihtiyacı vardır. Dosyaları aygıtlar arasında taşımak, komutları çalıştırmak ve diğer işlemleri manuel olarak yapmak gibi, bu yüzden bunları daha az zahmet ile yapmak için Android uygulama programları Android Studio ve Android SDK araçları kullanırlar.

Android Studio’ya ihtiyacınız yoksa, yalnızca Android SDK’yı yükleyebilirsiniz. Telefonunuzu Rootlamak veya diğer gelişmiş görevleri gerçekleştirmek istiyorsanız bunu “USB Hata Ayıklama”yı açmanız gerekir.

USB Hata Ayıklamayı etkinleştirmek, telefonunuzun bir PC ile iletişim kurmasını sağlar, böylece yukarıda bahsedilen araçları kullanabilirsiniz.

Android’de USB Hata Ayıklama Nasıl Etkinleştirilir?

Modern Android cihazlarda, varsayılan olarak gizlenen “Geliştirici Seçenekleri” menüsünde USB Hata Ayıklama işlevini bulabilirsiniz.

Kilidi açmak için, “Ayarlar“a gidin ve Aşağıya ilerleyin “Telefon hakkında“yı bulun. Tekrar aşağı kaydırdığınızda, altta bir “Yapı numarası” veya “Derleme numarası” başlığı göreceksiniz. Buna birkaç kez dokunun, bu işlemi üç kez yaptığınızda geliştirici olduğunuzu bildiren bir bildirim göreceksiniz.

Şimdi Ayarlar’a geri dönün ve tekrar Telefon hakkında eriştiğiniz aşağıya doğru ilerleyin. Android Pie ve sonraki sürümlerinde, Sistem girişini açmanız ve Gelişmiş bölümünü genişletmeniz gerekir. Burada, Geliştirici seçenekleri başlıklı yeni bir giriş göreceksiniz. Android’in eski sürümlerinde, bunun yerine Telefon hakkında’nın yanında listelenen Geliştirici seçenekleri girişini görürsünüz.

Geliştirici seçeneklerini açtıktan sonra, Hata Ayıklama başlığının altında “USB hata ayıklaması“nı arayın. Etkinleştirmek için kaydırıcıya basın ve Android’in bu özelliğin ne olduğunu anladığınızı belirten uyarısını onaylayın.

Şimdi USB Hata Ayıklama özelliğini açtınız. Kullanmak için, telefonunuzu bir USB kablosu kullanarak bir PC’ye takmanız yeterlidir. Bunu yaptığınızda, telefonunuzda belirli bir bilgisayar için USB Hata Ayıklama izni almak isteyip istemediğinizi soran bir uyarı görürsünüz. Bu, cihazınızı saldırılara karşı korumak için tasarlanmış bir güvenlik özelliğidir, bu nedenle bunu kabul etmeden önce bilgisayara güvendiğinden emin olun.

Android USB Hata Ayıklama Ne İşe Yarar?

USB Hata Ayıklama, telefonunun PC ile iletişim kurmasını sağlar, böylece yukarıda bahsedilen araçları kullanabilirsiniz. USB Hata Ayıklama olmadan, telefonunuza bir USB kablosu ile gelişmiş komutlar gönderemezsiniz. Bu nedenle, geliştiricilerin USB hata ayıklamasını etkinleştirmeleri gerekir; böylece uygulamaları test etmek ve etkileşime girmek için cihazlarına zorlayabilirler.

Geliştiriciler genellikle telefonlarını rootlamak için USB hata ayıklamasını etkinleştirir. Root cihaza göre değişir, ancak çoğu yöntem masaüstünüzden çalıştırdığınız bazı programları içerir. USB hata ayıklamayı etkinleştirip telefonunuzu bağladıktan sonra, kök talimatlarını cihaza bile dokunmadan göndermek için bir araç kullanabilirsiniz.

USB Hata Ayıklama Güvenli mi?

Teoride, USB Hata Ayıklama etkinken, telefonunuzu genel bir şarj bağlantı noktasına takmak sorunlara neden olabilir. Birinin bağlantı noktasına erişimi varsa, cihazınızdaki bilgileri çalabilir veya kötü amaçlı uygulamaları zorlayabilir. Android bu nedenle bir onay istemi görüntüler, böylece güvenmediğiniz bir bilgisayara bağlanılmamalıdır.

USB Hata Ayıklama özelliğini etkin bırakmak, cihazınızı kaybederseniz saldırıya açık hale getirir. Bu işlerden anlayan biri PIN’inizi bilmeden komutlarla müdahalede bulunabilir. USB Hata Ayıklamayı her zaman etkin durumda bırakmamalısınız. Kullanmadığınızda etkinleştirmenize gerek yoktur.

Bir yorum bırakınız...

*

github

GitHub Nedir ve Neden Önemlidir?

GitHub, yazılım geliştiricilerin kodlarını depolamak, yönetmek ve diğer geliştiricilerle işbirliği yapmak için kullandıkları popüler bir platformdur. Bu platform, sadece kod deposundan çok daha fazlasını ...
World Wide Web

World Wide Web Nedir? WWW Hakkında Her Şey

World Wide Web (WWW), genellikle kısaca Web olarak adlandırılan, internet üzerindeki birbirine bağlı sayfaların oluşturduğu devasa bir bilgi sistemidir. Basitçe söylemek gerekirse, her gün ...
teamseak

TeamSpeak Sunucusu Kurma Rehberi: Kapsamlı Bir Anlatım

TeamSpeak, özellikle oyuncular ve ekipler arasında sesli iletişimi sağlayan popüler bir platformdur. Kendi sunucunuzun olması, size daha fazla özelleştirme ve kontrol imkanı sunar. Bu ...
discord

Discord’a DNS ile Nasıl Girilir? Kapsamlı Rehber

Discord'a DNS ile Giriş Yapmak: Adım Adım Anlatım Discord, oyuncular ve topluluklar için popüler bir iletişim platformudur. Ancak, bazı durumlarda erişim engelleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu ...
win11

Windows 11 Sistem Gereksinimleri: Bilgisayarınız Hazır mı?

Windows 11, Microsoft'un en yeni işletim sistemi olarak büyük bir heyecanla karşılandı. Ancak bu yeni işletim sistemine geçebilmek için bilgisayarınızın belirli özelliklere sahip olması ...
mendix nedir

Mendix: Hızlı ve Verimli Uygulama Geliştirmenin Anahtarı

Mendix nedir? Mendix, kuruluşların görsel bir arayüz kullanarak, karmaşık kod yazmaya gerek kalmadan web ve mobil uygulamalar geliştirebilmelerini sağlayan bir düşük kod geliştirme platformudur ...
mavi dil hastalığı

Mavi Dil Hastalığı: Hayvanları Tehdit Eden Sessiz Katil

Mavi Dil Hastalığı Nedir? Mavi dil hastalığı, özellikle sığır, koyun, keçi gibi geviş getiren hayvanlarda görülen ciddi bir viral enfeksiyondur. Hastalık, adını hayvanların dilinde ...
kuantum bilgisayar

Kuantum Bilgisayarlar: Geleceğin Bilgisayarları

Kuantum bilgisayarlar, klasik bilgisayarların işlem gücünü aşan, yeni nesil bilgi işlem cihazlarıdır. Kuantum mekaniğinin ilginç özelliklerini kullanarak, karmaşık problemleri çok daha hızlı çözebilirler. Klasik ...
keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...
Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Günümüzde gittikçe daha çok ivme kazanan yapay zeka uygulamaları, şirketler kadar kendi yapay zeka uygulamalarını yazmak isteyenlerin de ilgi odağı haline geliyor. Python hakkında ...