Android Telefonu Sıfırlamadan Virüsler Nasıl Silinir? | Sonsuz Teknoloji

Android Telefonu Sıfırlamadan Virüsler Nasıl Silinir?

Android hataları
Virüs dendiğinde aklımıza ilk gelen genelde masaüstü bilgisayarlar gelir ancak, masaüstü bilgisayarlar, virüsleri toplayan tek cihaz değildir. Bu yaygın bir olay olmasa da, Android cihazlara da virüsler bulaşabilir.Cihazınıza virüs bulaştığında, telefonu fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi yapabilirsiniz, ancak bu, tüm verilerinizi kaybedeceğiniz anlamına gelir. Fotoğraflarınız, kayıtlı oyunlarınız, yazılı mesajlarınız ve diğer her şey, onları geri yüklemezseniz silinir ve telefona her şeyi en baştan yüklemeniz gerekir. Açıkçası, fabrika ayarlarına sıfırlama son seçeneğiniz olmalıdır.

Android Telefonunuzda Virüs Var mı?

Telefonunuzda virüs olduğuna dair çok farklı göstergeler vardır.Herkes telefonun anormal  davranışların göstermesi durumunda telefonda virüs olduğunu düşünür, ancak her anormal davranış virüs olmaz bazen uygulamalardan kaynaklı hatalar da olabilmektedir.

Android telefonun her başlatıldığında çökmesi ya da Play Store’dan uygulama inmemesi. Bunlara mutlaka bir virüs neden olmaz.  Sorununuzu düzeltmek için kendinize bir kaç soru sorun:

  • Bir uygulamayı veya dosyayı indirdikten sonra mı sorun oluşmaya başladı?
  • Son zamanlarda Play Store’un haricinde üçüncü taraf kaynaktan bir uygulama yüklediniz mi?
  • İstediğiniz bir dosyayı veya uygulamayı indiren bir reklama mı bastınız?
  • Sorun yalnızca belirli bir uygulamayı çalıştırdığınızda ortaya mı çıkıyor?

Yukarıdakilerden herhangi birinin cevabı evet ise, sisteminizde kötü amaçlı yazılımların bulunması ihtimali vardır. Neyse ki, fabrika ayarlarına sıfırlama yapmadan bunu düzeltmeniz mümkün olabilir.

Android Cihazda Nasıl Güvende Kalınır?

Google Play Protect artık tüm Android cihazların bir parçasıdır. Cihazınızdaki uygulamaları tarayan ve zararlı olanları kontrol eden yerleşik bir güvenlik önlemidir. Uygulamaları nereye yüklediğinizden bağımsız olarak, Play Protect bunları tarar ve kontrol eder.

Google Play’den sadece uygulama yüklüyorsanız, bir telefon virüsü yakalama şansınız yok denecek kadar azdır. Google, kötü amaçlı davranışlar için Google Play’e eklenen tüm uygulamaları tarar ve zararlıları kaldırır.

Diğer kaynaklardan yükleme tamamen farklı. Rastgele web sitelerinden, özellikle “Crack” uygulamalardan uygulama indirmek kötü amaçlı yazılımları almanın en etkili bir yoludur. Bunun için bilmediğiniz kaynaklardan uygulama indirmeyin.

Bununla birlikte, bu, Google Play’deki her uygulamanın faydalı olduğu anlamına gelmez. Dolandırıcılık uygulamaları paranızı hiçbir şey yapmadan alabilir ve birçok ücretsiz uygulama verilerinizi çalmak için telefon izinlerini kötüye kullanır. Ancak bunlar Android virüslerinden ayrı endişelerdir.  Google Play Store’da da sahte yazılımlar bulunabilmektedir. Google Play Store’da sahte yazılım olup olmadığı nasıl anlaşılır? Bu makaleye göz atmak isteyebilirsiniz.

Diğer platformlarda olduğu gibi, sağduyu da virüslerden korunmanıza yardımcı olacaktır. Bilmediğiniz web sitelerinden uygulama indirmeyin ve bu uygulamaların reklamlarına dokunmaktan kaçınmaya çalışın ve uygulama izinlerine göz atın.

Android Virüs Temizleme Uygulamaları

Play Store, onlarca Android virüs temizleme uygulamasına ev sahipliği yapıyor. Android kötü amaçlı yazılımlarla bulaştığınızı düşünüyorsanız, aşağıdaki uygulamalardan birini yüklemeniz ve taramanız iyi bir fikirdir.

Malwarebytes

Masaüstü güvenliğindeki en güvenilir isimlerden biri olan Malwarebytes ayrıca bir Android uygulaması da sunuyor. Ücretsiz sürüm, telefonunuzu kötü amaçlı yazılım için tarar ve bulduğu tüm tehditleri kaldırır. Ayrıca uygulama izinleri için bir denetim özelliğine sahiptir, böylece her birinin erişimi olanları takip edebilirsiniz. Ayrıca, reklamları da yok.

12 $ / yıl için Premium sürümü, çoğu insanın ihtiyaç duymadığı gerçek zamanlı algılama ve diğer özellikleri ekler. Android için bir nonsense virüs tarayıcı ve çıkarıcı uygulaması için, bu en iyi tercihlerden biridir.

İndir: Malwarebytes Security (Ücretsiz, abonelik gerekli)

Bitdefender Antivirus Free

Bitdefender, ağırlıklı olarak hafif olduğu için başka bir katı virüs temizleme uygulamasıdır. Bulut tarama, cihazınızda çok az etkisi olduğu anlamına gelir ve uygulama, temel teklifini bir dizi can sıkıcı ekstralarla dolduramaz.

Reklamları tam sürüme yükseltecek şekilde görmeye devam edeceksiniz, ancak bunları yok sayacaksanız, bu hızlı bir Android virüs taraması için iyi bir uygulama.

İndir: Bitdefender Antivirus (Ücretsiz)

Android Güvenli Mod’da Manuel Kötü Amaçlı Yazılım Kaldırma

Umarım, bir antivirüs taraması Android cihazınızda kötü amaçlı yazılımı bulur ve kaldırır. Ancak kaldıramazsa, manuel bir adım olan güvenli modu kullanmalısınız.

Windows’un güvenli bir modu olduğu gibi, Android de vardır. Sisteminizde bir virüs varsa, bunu kullanmanız gerekir. Güvenli mod, işletim sistemini üçüncü taraf uygulamaları çalıştırmadan yükler ve devre dışı bırakır. Bu, bir uygulamanın bir soruna neden olup olmadığını ve güvenli bir şekilde kaldırılıp kaldırılmadığını öğrenebileceğiniz anlamına gelir.

Telefonunuzu normal şekilde önyükleyebiliyorsanız güvenli moda girmek için:

  • Güç menüsünü görene kadar Güç düğmesini basılı tutun.
  • Güvenli modda Yeniden başlat komut istemi gelene kadar Gücü basılı tutun.
  • Tamam’a dokunun.
  • Telefonunuzun yeniden başlatılmasını bekleyin. Sol alt köşede, Güvenli mod filigranı görürsünüz.

Telefonunuz, bulaşma nedeniyle normal olarak önyükleme yapmıyorsa, kapalı bir telefonun güvenli moda geçmesini sağlamak için şu adımları deneyin:

  • Güç, Sesi açma ve Sesi kısma düğmelerini basılı tutun.
  • Telefonunuzun logosunun göründüğünü gördüğünüzde, Gücü bırakın, ancak Ses düğmelerini kullanmaya devam edin.
  • Cihazınız açıldığında alt solda Güvenli mod filigranı göreceksiniz.

Donanım üreticisi farklılıkları nedeniyle, bu her cihaz için çalışmayabilir. Bunlardan hiçbiri işe yaramazsa, güvenli mod kombinasyonunu bulmak için telefonunuz için Google araması yapmayı deneyin.

Güvenli Mod’a girdikten sonra, Ayarlar> Uygulamalar> İndirilenler’e gidin. Android Oreo veya daha yeni sürümde, Ayarlar> Uygulamalar ve bildirimler> Tüm X uygulamalarına bakın.

Burada, uygulamalarınızın listesini gözden geçirin ve kötü amaçlı uygulamayı anlamaya çalışın.Telefonun sorun başlama zamanını hesap ederek yüklediğiniz tüm uygulamaları kaldırın ve indirmediğiniz bir uygulamanın listede olup olmadığını kontrol edin.

Bir uygulamayı kaldırmak için, adına dokunun ve kaldırmak için bilgi sayfasında “Kaldır”ı seçin. Bundan kurtulursa, telefonunuzu normal olarak yeniden başlatın  ve telefon virüsü muhtemelen gitmiş olacaktır.

Bir uygulamayı bu menüden kaldıramazsanız, muhtemelen Cihaz Yöneticisi erişimine sahiptir. Bu erişimi kaldırmak için şu adımları izleyin:

Ayarlar> Güvenlik> Cihaz Yöneticileri Oreo ve sonrası için Ayarlar> Güvenlik ve konum> Cihaz yönetim uygulamaları seçeneğine gidin. Uygulamayı bulun ve yanındaki onay kutusuna dokunun ve Devre Dışı Bırak’a dokunun. Artık uygulama listesine geri dönebilir ve yukarıda açıklandığı gibi kaldırabilirsiniz.

  1. Rukiye
    00:09 23 Temmuz 2020 00:09

    Dediğiniz herşeyi uyguladım ve kurtuldum Allah razı olsun sizden süpersiniz böyle devam

Bir yorum bırakınız...

*

yapay zeka

Yapay Zekayı anlamak ve İnsanın Yapay Zekayı kullanımı

Zeka kavram olarak, düşünme, akıl yürütme, algı, kavrama, yargılama ve sonuca varma, soyutlama, öğrenme ve yeni durumlara uyma şekliyle insana verilen yetenekler zinciri toplamıdır ...
en iyi blueetooth speaker

Bluetooth Hoparlör Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Teknoloji geliştikçe, birçok teknolojik aletin ve ek parçalarının kablosuz, uzaktan bağlantılı olacak şekilde dizayn edilmişlerdir. Bunlardan biri de bluetooth hoparlörlerdir. Günümüzde birçok sebeple kullanılan ...
Nomofob

 Yeni Teknolojinin Yeni Fobisi: Nomofobi Nedir?

Kişinin kullanmış olduğu akıllı telefonu elinden bırakmakta ya da kısa bir süreliğine bile olsa ondan uzaklaşmakta zorlanması, telefonun birkaç saat boyunca kullanılamayacak olması sebebiyle ...
NFC Nedir Ne işe yarar

NFC Teknolojisi Nedir? Kullanım Alanları ve Özellikleri

NFC, cihazlar arasında hızlı ve güvenilir veri transferi yapma yeteneği ile bilinir. NFC'nin öne çıkan özelliklerinden biri, cihazların birbirine dokunarak veya çok yakın mesafeden ...
React Nedir

React Nedir? React ile Web Uygulaması Yapımı

Web dünyasının geliştirme alanında geliştirme işini kolaylaştıracak ve daha komplike Web sayfaları yapmaya olanak tanıyacak pek çok teknoloji bulunmakta. Bunlar arasında en çok kullanılanları ...
instagram foto

Instagram Fotoğraf Yüklenmiyor Sorununun Sebepleri

Dünya’nın en popüler uygulamaları arasında yer alan Instagram, diğer uygulamalar için bünyesinde çeşitli hataları barındırır. Instagram fotoğraf yüklenmiyor diyen kullanıcılar da bu hatalara sebep ...
X sanal çerçeve ekranı

Xvfb Nedir? Docke’da GUI Uygulamaların Çalıştırılması

Xvfb, yani X virtual framebuffer aynı zamanda X sanal çerçeve ekranı olarak bilinir, X11 ekran sunucusu protokolünü uygulayan bir ekran sunucusudur. Diğer ekran sunucularının ...
Python ile Kendi Yapay Zeka

Python ile Kendi Yapay Zekanızı Yazma Rehberi

Python ve yapay zeka kavramları, özellikle son dönemlerin yazılım dünyasında yan yana anılır oldu. Python için özel olarak yazılmış PyCharm, Tensorflow ve Keras gibi ...
Netflix Reklamlı

Netflix Aboneliklerine Zam Geldi! En Ucuz Abonelik?

Netflix aboneliklerine zam geldi! Üstelik yeni gelmiş olmasına rağmen. Netflix abonelikleri ne kadar oldu? Online film, dizi ve TV Showları izlememize olan sağlayan Netflix, ...
Telefonu hızlı şarj etme yöntemleri

Telefonu Hızlı Şarj Etme Yöntemleri: Daha Hızlı Şarj

Telefonu hızlı şarj etme yöntemleri ile yeni nesil ve eski nesil fark etmeksizin tüm telefonlar için normalinden daha hızlı şarj süresine ulaşabileceksiniz. Android telefonlarda ...