Bilgisayardan Silinen Dosyaları Geri Getirmek – 2020 | Sonsuz Teknoloji

Bilgisayardan Silinen Dosyaları Geri Getirmek – 2020

silinen dosyaları geri get

Silinen dosyaları geri getirme kimi zaman büyük maliyetli bir işi kurtarabilecek düzeyde bir işlemdir. Fotoğrafçılıkta dijitalleştiğimiz dünyada anılarımızın yok olmasından endişe duyarız. İyi bir bilgisayar kullanıcısı olun veya olmayın özel dosyaları bir şekilde silinmesi söz konusu olabilir.   Bu dosyalar kimi zaman önemli evraklar kimi zamansa anılarınız olabilir.

Silinen dosyaları geri getirme konusunda bulut sistemi kullanan kullanıcılar daha şanslı. Bir şekilde silinen dosyalarına ulaşabiliyorlar. Ancak herkes bu sistemleri kullanmadığı için bu tarz sorunlar ile istemsiz bir şekilde karşı karşıya kalabiliyor. Silinen dosyaları geri getirme işlemi kimi zaman çok kolay kimi zamansa oldukça zor bir işlemdir. Dosyalar ne kadar fiziksel bir bellekte tutuluyor olsa da sanal ortamda kopyaları her zaman saklanır. Bilgisayarınızı ilk aldığınız günden itibaren bile dosyalar bulabileceğiniz yöntemler sayesinde çok düşük bir kayıp ile önemli dosyaları kurtarabilirsiniz. Harddiskten veri kurtarma işleminin ne derece mümkün olabileceğini aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

İlgili: Harddisk’imden Verilerimi Kurtarabilir miyim?

Silinen Dosyaları Geri Getirme

Harddiskten silinen dosyaları geri getirme en az çöken sistemden dosyaları geri getirmek kadar kolaydır. Tek farkı bu işlem için kullanılan fiziksel bir parça olmaması. Çalışan bir sistem üzerinden disk arasında kalan parçaları taratabilir eski bilgilere ve hatta sildiğinizi unuttuğunuz bilgilere de ulaşım sağlayabilirsiniz. Windows 7 Dosya kurtarma ve Windows 10 dosya kurtarma işlemleri neredeyse birebir aynıdır. Hiçbir şekilde değişiklik göstermeyen yöntemler sayesinde ufak bir program ile kısa bir süre içerisinde silinen dosyalarınıza, programlarınıza ve  önemli evraklarınıza ulaşım sağlayabilirsiniz.

Harddiskten Silinen Dosyaları Geri Getirme

Harddiskten Silinen Dosyaları Geri Getirme

Harddiskten silinden soyaları geri getirme işlemi ya da SSD üzerinden silinen dosyaları geri getirme işlemini Disk Digger isimli program ile yapılabililir. Makalemizin sonunda vereceğimiz indirme linkini kullanarak programın ücretsiz versiyonuna ulaşım sağlayabilirsiniz. Program herkesin faydalanabilmesi için ücretsizdir. Lisans sorunu yaşamaz ya da kurtarılamayan dosya sorunu yaşamazsınız. Dosyalar kurtarılabilecek şekilde zarar görmemişse silinen dosyalar kurtarılır. Her hangi bir kurulum gerektirmeyen dosya kurtarma programı ortalama 2 Mb bir boyuta sahiptir.

Disk Digger İle Silinen Dosyaları Geri Getirme

Silinden dosyaları geri getirme işlemine başlamadan önce, söylediğimiz gibi Disk Digger programı tamamen ücretsiz ve her alanda kullanılabilen portable bir programdır.  Bu konuda dikkat etmeniz gereken tek bir husus var o da dosya kurtarma işlemi gerçekleşirken hiçbir şekilde fiziksel olarak ya da yazılımsal olarak donanımı kaldırmamak.

Disk Digger Kurulumu

Disk Digger Kurulumu için her hangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur. ZIP içinde gelen dosyayı her hangi bir klasöre ya da masaüstüne doğrudan çıkartarak kullanıma başlayabilirsiniz. Portable olarak kullanılabilen program USB ile yanınızda taşıyarak istediğiniz her alanda kullanıma hazırdır.

disktigger

Disk Digger İle Silinen Dosyaları Geri Getirme

Harddiskten silinen dosyaları geri getirme işlemleri için artık hazırız. Disk Digger programını ilk çalıştırdığınız anda sizden yönetici izni isteyebilir. Yönetici iznini onayladıktan sonra vereceğimiz adımları izleyebilir ve başarılı bir şekilde silinen dosyalarınızı kurtarabilirsiniz.

disktigger dosya geri getirme

Disk Digger yazılımı ilk açıldığı zaman yukarıdaki resimde şekilde bir görünüşe sahip bir ekran karşınıza çıkacaktır.  Bu kısımda hiçbir ayarlama işlemine giriş yapmanıza gerek yoktur. Üst menüden “Language” dil seçenekleri kısmında “Türkçe” seçeneğini seçerek  “Türkçe” olarak kullanabilrsiniz.

disk tigger kullanımı

Disk isimlerinin ve kapasitelerinin bulunduğu alanlardan istediğiniz her hangi bir seçeneği seçebilirsiniz.  Bu işlem sırasında istediğiniz depolama alanları gösterilmiyorsa Sol üst kısmından “Listeyi Yenile” butonuna tıklayarak listeyi yenileyebilirsiniz. Bu duruma rağmen diskinizi göremiyorsanız kurtarma işlemi için uygun koşulları sağlayan bir diske sahip değilsinizdir.

Seçim işlemlerinden hemen sonra Sol üst kısımda bulunan “ İleri” Butonuna tıklayarak bir sonraki adıma başarılı bir şekilde geçiş sağlayabilirsiniz.

disktigger derin kazİleri butonuna tıkladıktan sonra yukarıdaki resimde olduğu gibi iki seçenek içeren bir alan gelecektir. Bu alanda yapacağınız seçimler erişmek istediğiniz dosyaların detayına göre değişiklikler gösterir. En üst kısımda bulunan “Derin Kaz” seçeneği, yakın zamanda silinmiş acil ulaşılması gereken dosyalar için uygundur. İşlemlerinizi daha derinlerde gerçekleştirmek ve daha önceden silinmiş dosyaları kurtarmak istiyorsanız tercih etmeniz gereken seçenek ikinci olan “Daha derin kaz” seçeneği olacaktır. Uygun seçimin ardından Sol yukarı kısımda bulunan “İleri” butonuna basarak tarama işlemine geçiş sağlayabilirsiniz.

disktigger kurtarmaTarama işlemi başladıktan sonra kırmızı ile işaretli alanlardan son durumları kontrol edebilirsiniz. En altta bulunan “Tarama Sektörü” diksinizin ne kadarının tarandığına dair bilgiler içerir. Sol tarafta olan alan ise bulunan dosyalara göre şekil değiştirir ve dosya türlerine göre özel kategoriye ayırma işlemi yapar.

Tüm tarama işlemlerinin bitmesini bekleyebilir ya da yukarı kısımda bulunan “Duraklat” butonuna tıklayarak şu anda bulunan dosyalar üzerinden işlemlerinize devam edebilirsiniz.

dosya seçSoya kurtarma işleminin bitmesinin ardından kurtarmak istediğiniz dosyaları CTRL + A yardımı ile ya da Mouse yardımı ile seçebilirsiniz. Kurtarılmasını istediğiniz tüm dosyaları belirledikten hemen sonra üst kısımda bulunan “Seçili dosyaları kurtar” seçeneğine tıklayarak son aşamaya geçiş sağlayabilirsiniz.

disktigger dışa aktar

Seçili dosyaları kurtarma seçeneğine tıkladıktan sonra gelecek olan panelden her hangi bir dosya kayıt alanı seçmeniz gerekecektir. Bu alanda önerimiz yeni bir klasör oluşturarak kurtarma işlemlerine devam etmenizdir. Kayıt alanını da ayarladıktan sonra “Tamam” butonuna tıklayarak dosyanın kayıt olmasını sağlayabilirsiniz.

disktiger uyarı

Bazı istisna durumlarda bu şekilde uyarı karşınıza çıkabilmektedir. Bu gibi uyarıları dikkate almanızda fayda var dır. Bu uyarı kurtarılacak dosya boyutu fazla ise yetersiz depolama alanı olma ihtimalinden karşınıza çıkmaktadır. Ancak kurtaracağınız dosyalar ufak çaplı dosyalarsa her hangi bir sorun olmadan “Evet” butonuna basabilirsiniz. Bu işlemden sonra kayıt başarılı bir şekilde gerçekleşecektir. Lisans ekranı ile karşılaşılması durumunda “Lisans olmadan devam et” seçeneği seçilebilir durumdadır.

disktigger indir

Silinen Dosyaları Geri Getirme Programı

Silinen dosyaları geri getirme adına piyasada oldukça fazla program bulunuyor. Kullanım kolaylığı ve mantığı açısından Disk Digger’a en yakın olan programlar Disk Digger’ın yanında aşağıdaki listede verilmiştir. Programların bazıları ücretli bazıları ise ücretsizdir. Mantık olarak hepsi Disk Digger ile aynı mantıkta ve neredeyse aynı ara yüze sahipler.

Bir yorum bırakınız...

*

yapay zeka

Yapay Zekayı anlamak ve İnsanın Yapay Zekayı kullanımı

Zeka kavram olarak, düşünme, akıl yürütme, algı, kavrama, yargılama ve sonuca varma, soyutlama, öğrenme ve yeni durumlara uyma şekliyle insana verilen yetenekler zinciri toplamıdır ...
en iyi blueetooth speaker

Bluetooth Hoparlör Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Teknoloji geliştikçe, birçok teknolojik aletin ve ek parçalarının kablosuz, uzaktan bağlantılı olacak şekilde dizayn edilmişlerdir. Bunlardan biri de bluetooth hoparlörlerdir. Günümüzde birçok sebeple kullanılan ...
Nomofob

 Yeni Teknolojinin Yeni Fobisi: Nomofobi Nedir?

Kişinin kullanmış olduğu akıllı telefonu elinden bırakmakta ya da kısa bir süreliğine bile olsa ondan uzaklaşmakta zorlanması, telefonun birkaç saat boyunca kullanılamayacak olması sebebiyle ...
NFC Nedir Ne işe yarar

NFC Teknolojisi Nedir? Kullanım Alanları ve Özellikleri

NFC, cihazlar arasında hızlı ve güvenilir veri transferi yapma yeteneği ile bilinir. NFC'nin öne çıkan özelliklerinden biri, cihazların birbirine dokunarak veya çok yakın mesafeden ...
React Nedir

React Nedir? React ile Web Uygulaması Yapımı

Web dünyasının geliştirme alanında geliştirme işini kolaylaştıracak ve daha komplike Web sayfaları yapmaya olanak tanıyacak pek çok teknoloji bulunmakta. Bunlar arasında en çok kullanılanları ...
instagram foto

Instagram Fotoğraf Yüklenmiyor Sorununun Sebepleri

Dünya’nın en popüler uygulamaları arasında yer alan Instagram, diğer uygulamalar için bünyesinde çeşitli hataları barındırır. Instagram fotoğraf yüklenmiyor diyen kullanıcılar da bu hatalara sebep ...
X sanal çerçeve ekranı

Xvfb Nedir? Docke’da GUI Uygulamaların Çalıştırılması

Xvfb, yani X virtual framebuffer aynı zamanda X sanal çerçeve ekranı olarak bilinir, X11 ekran sunucusu protokolünü uygulayan bir ekran sunucusudur. Diğer ekran sunucularının ...
Python ile Kendi Yapay Zeka

Python ile Kendi Yapay Zekanızı Yazma Rehberi

Python ve yapay zeka kavramları, özellikle son dönemlerin yazılım dünyasında yan yana anılır oldu. Python için özel olarak yazılmış PyCharm, Tensorflow ve Keras gibi ...
Netflix Reklamlı

Netflix Aboneliklerine Zam Geldi! En Ucuz Abonelik?

Netflix aboneliklerine zam geldi! Üstelik yeni gelmiş olmasına rağmen. Netflix abonelikleri ne kadar oldu? Online film, dizi ve TV Showları izlememize olan sağlayan Netflix, ...
Telefonu hızlı şarj etme yöntemleri

Telefonu Hızlı Şarj Etme Yöntemleri: Daha Hızlı Şarj

Telefonu hızlı şarj etme yöntemleri ile yeni nesil ve eski nesil fark etmeksizin tüm telefonlar için normalinden daha hızlı şarj süresine ulaşabileceksiniz. Android telefonlarda ...