Bluetooth uzun bir zamandır var olan bir teknolojidir. Cihazlara kısa mesafede bağlantı kurmak için harika bir özellik olarak hayatımıza girmişti. Bluetooth’un sorunları ve sınırlamaları vardır. Bluetooth bağlanmadığında hangi aşamalar takip edilmelidir?
Bluetooth iki cihazı kablosuz olarak bağlar; böylece veriler cihazlar arasında aktarabilir. Cihazları Bluetooth ile bağlamak için önce bunları birbirleriyle eşleştirmeniz gerekir. Eşleştirmede sorun yaşıyorsanız, büyük olasılıkla bir yazılım sorunu vardır. Bağlantının tekrar çalışmasını sağlamak için deneyebileceğiniz birkaç şey var.
İlerlemeden önce, hem akıllı telefonunuzun hem de diğer cihazın Bluetooth etkin durumdayken açık olduğundan emin olun. Her ikisi de eşleştirilmeye hazırsa, hala çalışmıyorsa, aşağıdaki adımlara göz atın.
- İlk deneme, kesinlikle Bluetooth bağlantısını açıp kapatmaktır. Tekrar açmak için en az on saniye bekleyin.
- Bir cihaz çalışmadığında yapılacak en faydalı şeylerden biri, cihazları yeniden başlatmaktır. Yeniden başlatma, telefonunuzdaki basit hataları giderir. Yeniden başlattıktan sonra, yakındaki cihazları bulması ve tekrar bağlantı kurması için telefona zaman verin.
- Diğer kablosuz veri aktarma yöntemlerinin NFC ve Wi-Fi frekansları Bluetooth’u etkileyebilir.
- Telefonunuzla eşleştirdiğiniz tüm cihazları kaldırarak telefonunuzun Bluetooth’una yeni bir başlangıç yapın.
- Listedeki tüm cihazlar için tekrarlayın. Ağ ayarlarınızda yanlış giden pek bir şey yoktur, ancak bir şey olması durumunda bağlantıları fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Bunu yapmak, telefonunuzun bağlantıları ve şifrelerini unutmasını sağlar.
- Bluetooth önbelleğini temizle; Bluetooth’unuz daha önce çalıştıysa, Bluetooth önbelleği bozulmuş olabilir. Önbellekteki geçici dosyaları silmek, bozuk dosyaları kaldırabilir ve Bluetooth’un tekrar bağlanmasına izin verebilir. Bu işlem, telefonunuzdaki diğer hiçbir veriyi etkilemeyecektir.
- Ayarlar‘dan Uygulamalar yöneticisini seçin.
- Sağ üst köşedeki veya telefon sürümüne göre alt tarafta yer alan üç noktaya dokunun.
- Sistem uygulamalarını göster seçeneğini seçin.
- Bluetooth’a dokunun.
- Depolama‘yı tıklayın.
- Önbelleği temizle öğesine dokunun.
- Güvenli mod; Yüklediğiniz diğer uygulamalar Bluetooth’u etkileyebilir. Telefonunuzu güvenli modda başlatırsanız, bu uygulamalardan birinin soruna neden olup olmadığını daha kolay belirleyebilirsiniz. Güvenli mod, tüm üçüncü taraf uygulamalarını devre dışı bırakır ve telefonu en basit düzeyde çalışmaya zorlar. Güvenli moddayken, Bluetooth’u bağlamayı deneyin. Çalışıyorsa, yüklü uygulamalarınızdan biri Bluetooth’u engelliyordur. Soruna neden olan uygulamayı bulmak için telefonunuzu yeniden başlatın, uygulamaları birer birer kaldırın ve ardından Bluetooth’un bağlanıp bağlanmadığına bakın. Telefonunuzu güvenli modda nasıl açılacağına telefon modelinize göre İnternet’ten araştırın.
- Fabrika ayarları artık işin son çözümüdür. Her şeyi denediyseniz ve Bluetooth’unuz hala bağlı değilse, telefonunuzu orijinal fabrika ayarlarına sıfırlamanız gerekebilir. Bu seçeneğe başvurmadan önce telefonunuzun verilerinin yedeğini alın. Fabrika ayarlarından sonra Bluetooth’u bir kez daha test edin.
- Bu son çare çabası sorunu çözmezse, telefonunuzun içindeki fiziksel bağlantılarla ilgili bir sorun olabilir. Bir teknik servis ile iletişime geçme zamanı gelmiştir.
Bir yorum bırakınız...