Fransız hız markası Bugatti için bir tır konsepti tasarlayan Prathyush Devadas, gelecekteki tır tasarımcılarını bile kıskandırdı.
Bilindiği üzere Bugatti, hız tutkunlarının hayallerini süsleyen, beygir gücü dört basamaklara tırmanmış hız canavarları üretmesiyle tanınır. Böyle bir markanın şimdi yollarda 400 Km hızla giden bir tır ürettiğini düşünün. Nasıl hayali bile güzel değil mi? İşte Çinli motor üreticisi Dongfeng ‘ten yenilikçi bir tasarımcı Prathyush Devadas bu hayali tasarlamayı başardı.
Ön tarafındaki C şekli Bugatti markasının C-Line konseptine özel atıfta bulunuyor adeta. Bir Uzay mekiği kapsülünü andıran şoför kabini ve önündeki yarış arabası tamponu da dikkat çeken diğer ayrıntılardan birkaçı. Bunlar bile bizi nasıl bir sürüş deneyiminin beklediği konusunda heyecanlandırmaya yetiyor.
Hyper Truck tekerlek tasarımındaki estetik görünüm bile yük taşıma kapasitesini etkilememiş. Tam 8 çift yani 16 hoparlör şeklinde tasarıma sahip lastikle en üst sınırda yük taşıma kabiliyetinde. Ayrıca üstün yol tutuşu sayesinde savrulmalar en aza indirilmiş. Römork tasarımı ise iç hacmi geniş tutmak için kıvrımlı bir yapıda dizayn edilmiş.
Yollarda seyretmeye doyamayacağınız bir güzellikte rüya gibi bir tasarıma sahip bu tır ile karavan keyfi bile sürebilirsiniz. Şimdilik tamamen kendini ve kaynaklarının tümünü Chiron modellerini üretmeye adayan Bugatti eğer bir tır üretecekse bu modeli mutlaka göz önünde bulundurmalı.
Bugatti hız konusundaki ününü sonuna kadar hak ettiğini en son ürettiği Chiron Super Sport 300+ ile bir kez daha kanıtladı. Saatte 490.484 Km azami sürate ulaşmayı başaran bu modeliyle hız konusundaki rekorları bir kez daha alt üst etmeyi başardı.
Hyper Truck gibi bir model ile piyasaya girerse pek çok milyarder bunu karavan yapma fikrine sıcak bakacak ve almak için sıraya girecektir. Ancak otobanda 400 Km hızla giden bir tır şimdilik sadece hayal. Ama gelecek neler getirir bilinmez. Zamanında Denizaltı için de yapılamaz deniyordu. Uzaya da çıkılamaz deniyordu. İnsan yeter ki istesin hayal etsin ve harekete geçsin. Geleceğin teknolojisini inşa etmek için insanın tek ihtiyacı bu.
Bir yorum bırakınız...