C# nedir ne işe yarar? ile ilgili merak edilen pek çok soru var. Bu konuda C# ile ilgili çeşitli bilgileri sizlere sunmak ve sizleri bilgilendirmek istiyoruz.
Günümüzde pek çok yazılım dili bulunuyor. Bu dillerden bazıları web için bazıları oyun için bazıları da masaüstü uygulamaları için geliştirilmiş durumda. Aslına bakarsak bazı yazılım dilleri de topluluğa göre anlamlandırılmış oluyor. Örneğin Python yapay zeka örnekleri ile dolu bir yazılım dili olmakta. C# ise genellikle uygulamalarda kullanılsa da pek çok konuda oldukça faydalı bir dil. Peki C# Nedir, Ne İşe Yarar?
C# Nedir, Ne İşe Yarar?
C# veya diğer ismiyle C Sharp, 2000 yılından beri geliştirilen bir programlama dili. Microsoft tarafından geliştirilen bu dil, birden fazla platformda uygulama geliştirme desteğine sahip olurken aynı zamanda geniş bir kullanım alanı ile karşımıza çıkıyor. Geliştirildiği dönemden bu yana pek çok özellik kazanan C#, son olarak 2021 yılının sonuna doğru bir güncelleme aldı. C dili ailesinde bulunan C#’ın dosya uzantısı “CS” ve “CSX” olarak belirtiliyor.
C# Kullanım Alanları
C# hakkında bilgi verirken C#’ın hangi alanlarda kullanıldığı da merak edilen bir konu olmakta. C#’ın kullanıldığı alanlardan birisi masaüstü uygulama geliştirmek. Microsoft Visual Studio, C# için en çok tercih edilen uygulamalardan birisi. Geliştiriciler bu uygulama ile birlikte C# ile kodlanmış bir yazılım geliştirebiliyor ve bunu kolayca derleyip istediği şekilde dağıtabiliyor. Microsoft Visual Studio, herkese açık ücretsiz bir yazılım.
C#’ın kullanım alanlarından birisi de oyun olmakta. Unity oyun motoru kullanan pek çok oyun geliştiricisi var. Bu motor ile birlikte yazılım dili olarak C# kullanılıyor. Geliştiriciler C# programlama dilini kullanarak oyun geliştirerek bu dilin nimetlerinden faydalanıyor. Oyun programlamanın yanı sıra mobil programlama için de C# tercih edilebiliyor.
Bu programlama dilinin kullanıldığı bir diğer alan olarak karşımıza web çıkıyor. Webde her ne kadar PHP yaygın olarak kullanılıyor olsa da C# ve ASP.NET ile birlikte web tabanlı uygulama geliştirmek mümkün oluyor. C#, PHP’de olduğu gibi arka planda çalışarak işlem yapıyor.
Bir yorum bırakınız...