Clash Royale – Yeni Başlayanlara Rehber | Sonsuz Teknoloji

Clash Royale – Yeni Başlayanlara Rehber

royale

 

Android veya iOS platformlarda oynayabileceğiniz gerçek zamanlı bir strateji oyunu olan Clash Royale, Supercell firması tarafından 2016 yılında piyasaya sürüldü. Clash of Clans oynayanların pek zorlanmadan oynayabileceği oyun, Clash of Clans’dan farklı bir yapıda ilerliyor. Ancak kesinlikle en az onun kadar eğlendirdiğini söyleyebiliriz. Ancak daha önce Clash of Clans deneyiminiz olmadıysa oyunu anlamakta biraz zorlanabilirsiniz. Bu yazımızda akıllarınızdaki “Clash Royale Nasıl Oynanır?” sorusuna birazcık yanıt bulmaya çalışacağız. Ve sizlere oyun hakkında detaylar ve bilgiler vereceğimiz bir Clash Royale Rehberi hazırlayacağız.

Clash Royale Nasıl Oynanır?

Öncelikle sizlere biraz oyundan bahsedeyim. Oyunun strateji türünde bir oyun olduğundan bahsetmiştik. Bu tür oyunlar söz konusu olduğunda kaynaklarınızı akıllıca kullanmak en önemli detaylardan biridir. Ayrıca yapacağınız saldırıların yanında kendinizi savunmanız da en önemli taktiklerden biridir. Oyunda rakibinizin ve sizin 3 adet kulesi bulunuyor. Sağda, solda ve ortada olmak üzere konuşlandırılmış bu üç kuleyi hem savunmanız hem de yıkmanız gerekiyor. Kendi kulelerinizi savunurken rakibinizin kulelerini yok etmeye çalışıyorsunuz. Bunun için de kart destelerini kullanacaksınız. Ayrıca iksirinizi de akıllıca kullanmanız gerekiyor. İksirden yazının devamında bahsedeceğim. Rakibinizle girdiğiniz mücadelede rakibinizin kaç kulesini yıktıysanız ona göre bir taç kazanırsınız.

Clash Royale Kartları

Oyunda kendinizi savunmak ve rakibinize kaldırmak için öncelikle bir kart destesi oluşturmanız gerekiyor. Bu kart destesini akıllıca ayarlamanız rakibinize karşı kazanmak için oldukça önem arzediyor. Tamamen savunmaya dayalı kartlar kullanırsanız rakibinizin kulelerini yıkmak zor olacaktır. Ya da tamamen saldırıya yönelik kartlar kullanırsanız bu sefer kendi kulelerinizi savunamayacak ve rakibinize karşı duramayacaksınız. Ancak saldırı ve savunma kartlarını güzel kombin yapabilirseniz rakibinize karşı kazanma şansınız da bir o kadar artmış olacak. Ayrıca kartlar Sıradan, Ender, Destansı ve Efsanevi kartlar olarak ayrılmaktadır. Destansı ve Efsanevi kartlar daha zor bulunan ve oldukça güçlü kartlardır. Bunları Efsanevi ve Destansı sandıklardan çıkarabilirsiniz. Sandıklar hakkında yazının ilerisinde daha detaylı bilgiler vereceğiz.

Birlik Kartları

Bu kartlar saldırı ve savunma için birlik veya birlikler göndermenizi sağlayan kartlardır. Düşük iksir gereksiniminden yüksek iksir gereksinimine kadar gider bir skala arasında oldukça fazla kart içermektedir. Bu kartlardan düşük iksir isteyenleri rakibinizi oyalamak için, önden saldırı yapmak için veya savunma yapmak için kullanabilirsiniz.

Büyü Kartları

Bu kartları doğrudan rakibinize veya kendinize kullanabilirsiniz. Örneğin rakibinizin gönderdiği büyük bir birliğe Yıldırım kartını kullanarak birliğin tamamını yok edebilirsiniz. Veya rakibinizin kulesini yıkmak için gönderdiğiniz ana saldırı kartına Öfke kartını basarak daha hızlı hareket etmesini sağlayabilirsiniz.

Bina Kartları

Bu kartlar da hem savunma hem saldırı için kullanılabilmektedir. Kulenizin önüne koyacağınız bir Tesla ile gelen düşmanlara elektrik ile zarar verebilirsiniz. Ya da koyacağınız bir Goblin Kulübesi ile belli aralıklarla rakibinize Mızraklı Goblin’ler gönderebilirsiniz.

Sandıklar

Sandıklar Altın, Elmas ve Kart kazanabileceğiniz oyundaki önemli bir bileşendir. Sandıkları rakibinizi yendiğiniz zaman kazanabilirsiniz. Veya elmas ile sandık alabilirsiniz. Ancak bir sandığın kilidinin açılması için belli bir zaman geçmesi gerekmektedir. Bu zamanı beklemeden sandığı açmak için yine elmaslarınızı kullanabilirsiniz. 4 adet sandık yuvanız bulunur. Bir kerede en fazla dört sandık tutabilirsiniz. Sandık yuvalarının tamamı doluyken savaşabilirsiniz ancak kazandığınız maçlar için sandık kazanmazsınız.

Tahta Sandık

Tahta sandıklar 3 Kart ve 18 altın içerir. 5 saniye açılma süresi vardır. 3. Ahşap sandık içerisinden Destansı Kart çıkma garantisi vardır.

Taç Sandık

Bu sandığı açabilmeniz için 10 adet taç toplamanız gerekmektedir. Oyunun sağ üst köşesinde taç sandığı görebilirsiniz. Bu sandığı her 24 saatte bir açabilirsiniz. Ancak dediğim gibi açabilmeniz için 10 taç toplamanız gerekmektedir.

Gümüş Sandık

Bu sandık oyunda en çok karşılaşacağınız sandıklardan biri olabilir. Çünkü bu kart savaşlarda kazanılır. Açılması için 3 saat süresi vardır. Elmas ile açmak isterseniz 18 elmas kullanabilirsiniz. Sıradan ve Nadir kart çıkma olasılığı yüksektir.

Altın Sandık

Bu sandığa da savaş kazandıktan sonra sahip olabilirsiniz. Ancak Gümüş Sandığa göre daha nadir çıkacaktır. İçerisinde Gümüş Sandıktan daha çok kart içerir. 8 saat açılış süresi vardır. Bulunduğunuz arenaya bağlı olarak 2 ve daha fazla Nadir kart ve Sıradan kart çıkma olasılığı yüksektir.

Büyülü Sandık

Büyülü sandığa da savaş kazandıktan sonra sahip olabilirsiniz. Ancak oldukça nadir çıkar. Ayrıca elmas kullanarak da alabilirsiniz. 12 saat açılış süresi vardır. İçerisinde oldukça fazla kart içerir. Bulunduğunuz arenaya bağlı olarak 2 vea daha fazla Destansı kart, birkaç Nadir kart ve Sıradan kart garantisi vardır.

Dev Sandık

Savaş kazandıktan sonra çıkma olasılığı oldukça düşüktür. Büyülü Sandık gibi 12 saat açılış süresi vardır. İçerisinde oldukça fazla kart içerir. Çok sayıda Nadir Kart, Sıradan kart garantisi vardır ayrıca Destansı kart çıkma olasılığı da vardır.

Destansı Sandık

Düşük ihtimalle savaştan sonra çıkma olasılığı vardır. İsterseniz elmas ile satın alabilirsiniz. İçerisinde yalnızca Destansı kartlar bulunur. Kilidini açmak için 12 saat süreye ihtiyaç vardır.

Efsanevi Sandık

Bu sandık birkaç haftada bir mağazada çıkan özel teklifler ile satın alınabilir. Bu teklifler 24 saat sürmektedir ve 24 saat içinde alınması gerekmektedir. İçerisinde bulunduğunuz arena için Efsanevi kart içerir. Açabilmek için 24 saat süreye ihtiyaç vardır. Eğer isterseniz 144 elmas karşılığında süreyi beklemeden açabilirsiniz.

Bunların dışında oyunda Yıldırım Sandığı, Kral Sandığı ve Sezon Sandığı gibi diğer sandık çeşitleri de bulunmakta. Ancak bunlar size başlangıç rehberi için gerekli olmayacak bilgiler.

Arenalar

Arenalar kupa sayınıza göre sistemin belirlemiş olduğu farklı bölümlerdir. Kupa sayınız arttıkça bir sonraki arenaya geçiş yaparsınız. Kupa sayınızı arttırmak için de girdiğiniz savaşları kazanmanız gerekmektedir. Her arenada farklı kartlar bulabilirsiniz. Ayrıca daha yüksek arena seviyesinde olduğunuz zaman sandıklardan daha fazla kart ve altın ödülleri alabilirsiniz. Savaşları kaybettiğiniz zaman kupa düşersiniz.  4000 kupa üstüne çıktığınızda artık liglere giriş yapabilirsiniz. Liglere giriş yapana kadar 13 farklı arena geçişi yapacaksınız. Ancak arenalarda yükseldikçe karşınıza gelen rakipler de daha güçlü olmaya başlayacaktır.

Bu Clash Royale Başlangıç Rehberi sayesinde oyun hakkındaki temel bilgilere sahip oldunuz. Artık tek yapmanız gereken oyuna girip savaşmaya başlamak ve destelerinizi geliştirmek olacak. Aklınıza takılan şeyleri yorum bölümünden sorarak yardım isteyebilirsiniz.

Bir yorum bırakınız...

*

Python Colorama

Python Colorama ile Renkli Konsollar

Bilgisayarlarındaki komut istemi programlarıyla ilgilenen bilgisayar kullanıcıları, zaman zaman konsollarının farklı şekillerde görünmelerini isteyebilir. Bunun için akla gelen ilk şey tabii ki konsolun renklerini ...
WhatsApp Tek Hesabı Birden Fazla Telefonda Kullanma

WhatsApp Tek Hesabı Birden Fazla Telefonda Kullanma

WhatsApp tek hesabı birden fazla telefonda kullanma güncellemesi ile birlikte artık mesajlarınıza tek bir telefondan değil birden fazla telefon, tablet ve bilgisayar üzerinden erişebilmenize ...
Windows görev çubuğunu şeffaf yapmak

Windows Görev Çubuğunu (Başlat Çubuğu) Şeffaf Yapmak

Windows görev çubuğunu şeffaf yapmak ya da başlat çubuğunu şeffaf yapmak işletim sisteminden alacağınız görsel zevki doğrudan etkileyecektir. Her ne kadar düşük özelliklere sahip ...
WhatsApp numara kaydetmeden mesaj atma

WhatsApp Numara Rehbere Kaydetmeden Nasıl Mesaj Atılır?

WhatsApp numara kaydetmeden mesaj atma yöntemi ile numarasının rehberinizde bulunmasını istemediğiniz kişilere mesaj gönderebilir, kişi listenizi kabartmanıza gerek kalmadan mesajlaşmaya başlayabilirsiniz. WhatsApp, her ne ...
Windows Disk Bölme Nasıl Yapılır

Windows Disk Bölme ve Diski Yeniden Boyutlandırma

Windows disk bölme nasıl yapılır? Ya da daha önceden bölmüş olduğunuz Windows bölünmüş diski yeniden boyutlandırma nasıl yapılır? Kimi zaman işletim sistemlerinde formattan önce ...
Google Haritalar Sanal Gerçeklik

Google Haritalar Sanal Gerçeklik Güncellemesi

Google haritalar sanal gerçeklik güncellemesi ile pek çok özelliğe kavuşuyor! Haritalar tarafından yapılan açıklamalara göre; yol tarifi sistemi baştan aşağı değişiyor ve sanal gerçeklik ...
Front End Developer

Front End Developer Nedir ve Yol Haritası Ne Olmalı?

Front End Developer nedir? Front End Developer yol haritası nasıl olmalı? Gibi sorular, özellikle yazılım ve internet sektörüne artan yoğun ilgiden dolayı sıkça merak ...
MySQL

MySQL Nedir?, MySQL Nasıl Çalışır?, MySQL’in Özellikleri?

MySQL, günümüzde en çok kullanılan veri tabanı yönetim sistemlerinden biridir. MySQL veri tabanı, web uygulamaları geliştirme sürecinde sıklıkla tercih edilen bir veri tabanı yönetim ...
IMEI Kayıt ücreti nasıl ödenir

IMEI Kayıt Ücreti Nasıl Ödenir? IMEI Kaydı Nasıl Yapılır?

IMEI Kayıt ücreti nasıl ödenir? IMEI Kayıt ücreti ne kadar? Gibi sorular, özellikle ülkemizde artan telefon fiyatları nedeni ile sıkça sorulmaya başlandı. Yurt dışından ...
Olimpiyat Oyunları

2024 Olimpiyat Oyunları Nerede Yapılacak?

2024 Yaz Olimpiyat Oyunları Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek. Etkinliğin Ağustos ayında yapılması planlanıyor. Paris yüz yıl sonra yeniden Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapacak. Başvuruda ...