Düşük Sistem Gereksinimli 5 Multiplayer Oyun | Sonsuz Teknoloji

Düşük Sistem Gereksinimli 5 Multiplayer Oyun

multi

Maalesef herkesin elinin altında yüksek donanıma sahip bir bilgisayarı bulunmuyor. Bilgisayar parçaları ve fiyatlarının artmasıyla birlikte de yeni bir bilgisayara sahip olmak herkes için mümkün değil. Ama bu bir oyuncunun oyun oynamasına engel midir? Hayır! Bu yazımızda size arkadaşlarınızla birlikte keyifli vakit geçirip eğlenebileceğiniz düşük sistem gereksinimli 5 oyundan bahsedeceğiz.

1 – Minecraft

minecraft

Minecraft’ı muhtemelen bilmeyeniniz yoktur. Ancak eğlencesi ve sistem gereksinimleri bakımından kendisi listenin başında olmayı hak ediyor. Oyun Mojang firması çatısında geliştirilmiştir. Çıkan ilk sürümden itibaren güncellemeler almaya devam etmektedir. Ayrıca oyunun Bilgisayar, Mobil ve Konsol sürümleri de bulunmaktadır.

Oyundan kısaca bahsedecek olursak bloklardan oluşan bir dünyaya giriş yapıyorsunuz. Bu blokları parçalayarak ve craft ederek yeni eşyalar üretiyorsunuz. Ürettiğiniz yeni eşyaları da kullanarak hayal edeceğiniz her şeyi bu dünyada yapabiliyorsunuz. Hayatta kalma türünde olan oyunda farklı çeşit yaratıklar da bulunuyor. Bu yaratıklarla savaşabilir ve çeşitli eşyalar kazanabilirsiniz. Ancak gece olduğu zaman her yer yaratıklarla dolu olduğu için kendinize bir barınak inşa etmeniz yapacağınız ilk şey olmalı. Açlığınız için de avlanmalı ve hayatta kalmalısınız. Oyunu isterseniz tek başınıza isterseniz de arkadaşlarınızla birlikte oynayabiliyorsunuz. Grafiklerle ilgili yapacağınız birkaç ayarlama ile en eski bilgisayarda bile sorunsuz olarak çalıştırabilirsiniz.

Minecraft Sistem Gereksinimleri Nedir?

İşletim Sistemi: Windows XP / Vista

İşlemci: Intel Pentium D veya AMD Athlon 64 (K8) 2.6 GHz

Bellek (RAM): 2GB

Ekran Kartı: Nvidia GeForce 9600 GT veya Radeon HD 2400 OpenGL 3.1

Depolama: 200MB

2 – Command & Conquer : Generals Zero Hour

Command Conquer Generals Zero Hour

Oyun aslında Command and Conquer Generals için çıkmış bir pakettir. Ancak bu paketle birlikte oyun çok daha eğlenceli ve aksiyonlu bir hale geldi. Kendisi de bu yüzden listenin ikinci sırasına yerleşmeyi başardı! Oyun 2003 yılında EA Games tarafından piyasaya sürüldü. Command and Conquer serisine baktığımızda daha yeni sürümlerinin de olduğunu görebilirsiniz. Ancak bence yeni oyunları bunun kadar sürükleyici olamıyor.

Oyun strateji türündeki bir oyun. Eğer strateji oyunlarını seviyorsanız ve bu oyunu henüz oynamadıysanız gerçekten çok şey kaçırmışsınız demektir. Çünkü strateji türünde gerçekten çok başarılı bir oyun olduğunu söyleyebilirim. Zero Hour ile gelen genişleme paketiyle oyuna daha farklı özelliklere sahip komutanlar eklenmiş. Lazerler, uydu teknolojileri, uçaklar, tanklar ve çok daha fazlasını kullanarak düşmanlarınıza karşı savaşabilirsiniz. Oyunda USA, China ve GLA olmak üzere üç seçim yapabiliyorsunuz.

Zero Hour ile bu seçim hepsi için de üç farklı seçeneğin daha eklenmesini sağlıyor. Örneğin USA Air Force General gibi. Veya China Tank General gibi. Hepsinin kendi özgü farklı özellikleri ve daha güçlü olduğu yönleri bulunuyor. Amacınız harita üzerindeki para kaynaklarını elinizde tutarak kazandığınız parayla savunmanızı arttırmak ve saldırı birimleri geliştirerek haritadaki diğer düşmanlarınızın binalarını yerle bir etmek. Oyunu arkadaşlarınızla birlikte Multiplayer seçenekli oynayabilirsiniz. İsterseniz birbirinizle mücadele edebilir, isterseniz de aynı takımda olarak karşı düşmanlarınızla savaşabilirsiniz. Oyun oldukça düşük sistem gereksinimi istemektedir.

Command and Conquer Generals Zero Hour Sistem Gereksinimleri Nedir?

İşletim Sistemi: Windows XP / Vista

İşlemci: 800 MHz Intel Pentium III veya AMD Athlon işlemci

Bellek (RAM): 128 MB

Ekran Kartı: 32 MB AGP ekran kartı DirectX 8.1 uyumlu
Nvidia GeForce 2 veya üstü
ATI Radeon 7500 veya üstü

Depolama: 1.8 GB

3 – Terraria

Terraria

Oyun Minecraft benzerliğiyle dikkat çekmektedir. 2011 yılında Re-Logic firması tarafından piyasaya sürülmüştür. Minecraft’dan farkı ise oyunun 2D bir oyun olmasıdır. Ancak 2D diye oyunu hemen gözünüzde bitirmeyin. Çünkü gerçekten oldukça eğlenceli bir aksiyon, macera ve rol yapma oyunudur.

2 boyutlu dünyayı keşfedecek ve hayatta kalmaya çalışacaksınız. Savaşacak, dünyayı keşfedecek, kazı yapacak ve bir şeyler inşa edeceksiniz. Eşyalarınızı sürekli geliştirerek hazine ve hammadde kaynakları aramamanız gerekiyor. Oyun dünyasında tamamen özgür oluyorsunuz. Ne yapacağınız, nereye yolculuk edeceğiniz ve hedefiniz tamamen sizin kontrolünüzde. Oyun zaten 2D olduğu için istediği sistem gereksinimleri de bir o kadar düşük. Ancak oyunu arkadaşlarınızla birlikte Multiplayer oynadığınız zaman oldukça keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Terraria Sistem Gereksinimleri Nedir?

İşletim Sistemi: Windows XP

İşlemci: Intel Pentium 4 1.6GHz ya da AMD Athlon XP 1700+

Bellek (RAM): 512 MB

Ekran Kartı: GeForce 8500 GT ya da Mobility Radeon HD 3650

Depolama: 200MB

 4 – Hearts of Iron IV

Hearts of Iron IV

Paradox Development Studio tarafından geliştirilmiş bir strateji türündeki oyundur. Daha önceki Hearts of Iron serilerinde olduğu gibi 2. Dünya Savaşı temalı bir oyundur. 2016 yılında piyasaya sürüldü ve oldukça beğeni kazandı.

Oyun size 1936 ve 1939 yılları olmak üzere iki başlangıç noktası sunuyor. Bu tarihlerden birinde başlayıp diğer ülkelere karşı savaşıyorsunuz. İkinci Dünya Savaşı’nda seçeceğiniz ülkeyle taktiksel bir şekilde mücadele vermeniz gerekiyor. Denizler veya kıtalar üzerinde büyük ve heyecanlı savaşlara tanık olacaksınız. Ancak olay yalnızca savaşmakla bitmiyor. Diplomatik açıdan da stratejik düşünmeniz gerekiyor. Deniz anlaşmalarını önemseyerek bu anlaşmalara uyabilirsiniz ya da uymayarak saldırı düzenleyebilirsiniz. Oyun oldukça özgür ilerlemeye olanak sağlıyor. Birebir tarihe uygun ilerlemek zorunda kalmıyorsunuz. Diğer oyunlara göre biraz daha sistem istiyor olsa da sisteminizi çok zorlayacak bir oyun olmayacaktır. İster tek isterseniz de arkadaşlarınızla tarihi değiştirerek kendi tarihinizi yazabilirsiniz.

Hearts of Iron IV Sistem Gereksinimleri Nedir?

İşletim Sistemi: Windows 7, 64 bit

İşlemci: Intel Core 2 Quad Q9400 2.66GHz ya da AMD Athlon II X4 650

Bellek (RAM): 4 GB

Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 470 ya da AMD Radeon HD 5850 1024MB

Depolama: 2 GB

 5 – Left 4 Dead 2

Left 4 Dead 2

Listenin en sonunu sizleri en çok saracak olan oyunla kapatmak istiyorum. Bu listedeki diğer oyunlardan çok daha farklı bir türde. Birinci şahıs nişancı türünde olan oyun Valve tarafından 2009 tarihinde piyasaya sürüldü. Aradan 10 yıl geçmesine rağmen oyun kesinlikle hala zevkini ve eğlencesini korumakta.

Oyun zombilerle mücadele edeceğiniz dört kişilik bir ekipten oluşuyor. Dört kişilik ekipten biri olarak oyuna başlıyorsunuz. Amacınız da bölümlerin sonundaki sığınaklara ulaşmak oluyor. Ancak bu o kadar kolay değil çünkü yol boyunca karşınıza birçok zombi çıkıyor. Üstelik bu zombiler bildiğiniz yavaş ve hantal hareket edenlerden değil! Bildiğiniz koşuyorlar. Aralarında kafanıza atlayarak sizi hareketsiz bırakan zombiler, uzaktan zehirli bir salgı fırlatan zombiler hatta diliyle sizi kendine çekerek boğmaya çalışan zombiler bile var. Oyunun diğer bir güzel noktası da zorluğun yapay zeka tarafından kontrol ediliyor olması. Yani oyunda gösterdiğiniz performansa ve ilerlemeye göre oyunun zorluğu artabilir veya düşebilir. Oyun kesinlikle 4 kişilik arkadaş grubuyla büyük bir eğlenceyle oynanabilecek ve sıkmayacak bir oyun. Listedeki favori oyunum diyebilirim.

Left 4 Dead 2 Sistem Gereksinimleri Nedir?

İşletim Sistemi: Windows 7, 64 bit

İşlemci: Pentium 4 3.0GHz

Bellek (RAM): 2 GB

Ekran Kartı: 128 MB ile Video card, Shader model 2.0. ATI X800, NVidia 6600 veya daha iyisi

Depolama: 13 GB

 

Bir yorum bırakınız...

*

Dijital Pazarlama Stratejileri Nelerdir

Dijital Pazarlama Nedir? Dijital Pazarlama Stratejileri

Dijital pazarlama, internetin bizlere sunduğu en büyük faydalardan birisi. Dijital pazarlama stratejileri doğru kullanıldığında çok faydalı olabiliyor. Pazarlama stratejileri, işletmelere önemli derecede değer katıyor ...
Windows 11'de DirectStorage

Windows 11’de DirectStorage Nedir? Nasıl Çalışır?

Microsoft, 2022'nin başlarında  oyunlarda daha hızlı yükleme süresi ve daha iyi bir performans vaat eden DirectStorage'ın piyasaya sürüleceğini duyurmuş, 2022 sonlarında güncellemeler yapmıştı.  DirectStorage ...
Linux Dağıtımı Nedir

Linux Dağıtımı Nedir? En İyi Linux Dağıtımları

Linux çekirdeğiyle oluşturulan işletim sistemlerine Linux dağıtımı denir. En iyi Linux dağıtımları ve daha fazlası için içeriğimizi okuyabilirsiniz. Bilgisayar ve mobil cihazların yazılım olmadan ...
fark

Google Workspace ve Office 365 (Microsoft 365) Farkı

COVID-19 salgınından sonra evden çalışma yöntemlerine geçiş yapıldı. Remote çalışma modelleri oldukça yaygınlaştı. Bu nedenle bir çok firma bulut ssistemlere geçişi hızlandırdı. Bulut sistemlerden ...
Redis Nedir Avantajları

Redis Nedir? Avantajları ve Kullanım Alanları

Veritabanlarının önemi artarken Redis nedir gibi sorular daha fazla merak ediliyor. Redis’in açık kaynaklı bir veri yapısı sunucusu olduğunu söyleyebiliriz. Teknolojinin gelişimi verileri çok ...
visual-studio-code-code

Windows 11’de Visual Studio Code Hata Düzeltme

Visual Studio Code, programlama meraklıları tarafından yaygın olarak tercih edilen popüler bir IDE (Integrated Development Environment)'dir.  Programlama deneyiminizi daha iyi hale getirmek için Visual ...
android Auto-Rotate

Android’de Otomatik Döndürme Çalışmıyor mu?

Android telefonlar ekrana bakma yönününüzü algılayabilir ve ekranı yatay veya dikey moda döndürebilir. Ancak bazen Android'de otomatik döndürme özelliği çalışmayabilmektedir. Çoğu zaman, seçeneğin devre ...
wpa3

WPA3 Wi-Fi Güvenlik Standardı Nedir? WPA2’den Farkı

WPA3, ik olarak karşımıza 2018 yılında çıkmıştır, ancak bize ne gibi fayda sağlayacak gibi  detayları hakkında bazı noktalar kafamızı kurcalıyor olabilir. Bu yazımızda WPA3 ...
Thunderbolt ve USB-C: Fark Nedir

Thunderbolt ve USB-C Arasındaki Fark

Thunderbolt ve USB-C cihazları bir birine bağlamak için son zamalarda karşımıza çıkmaktadır. Cihazlar arası bağlantı bileşenleri çeşitlendikçe hangisi daha iyi veya birinin diğerinden farkı ...
Windows 11'de OneDrive Yedeklemeyi Durdurma

Windows 11’de OneDrive Yedeklemeyi Durdurma

OneDrive, bilgisayardaki dosyalarınızı Windows 10 ve Windows 11 bilgisayarlarınız arasında otomatik olarak senkronize ederek yedekler. OneDrive, bilgisayarınızda her yerden ulaşmak istediğiniz veya bulut bir ...