Duvar kâğıdı yapıştırma uygulaması için bazı önemli inceliklere dikkat edilmesi gereklidir. Önemli noktalara ve inceliklerini öğrenerek en iyi şekilde duvar kağıdı yapıştırma işlemi yapabiliriz.
Evlerimizin duvarları farklı desen ve renklerde oluşan duvar kâğıtları ile evinize ayrı bir renk katabilirsiniz. Dekorasyon işleminin en iyi şekilde yapılması için bazı önemli inceliklere dikkat etmelisiniz. Bu yüzden bu yazımızda duvar kağıdı yapıştırmak için gerekli inceliklere bakalım.
Duvar Kâğıdı Yapılacak Yüzey Nasıl Hazırlanır?
Duvar kâğıdı yapıştırma işlemi yapmak için öncelikle duvar yüzeyi pürüzsüz olsa bile duvar kağıdını direkt olarak uygulamaya başlamamalısınız.
İlk olarak duvarda vida vb. için açılmış boşlukların veya kabarık yerlerin, çatlak gibi yüzey değişikliklerin olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Böyle olan yerleri alçı uygulaması ile kapatabilirsiniz. Eğer alçıpan üzerinde işleme yapacaksanız doldurma işlemi için derz boşlukları için bunu yapmalısın. Bu işlemler duvar kâğıdının pürüzsüz bir şekilde uygulanması için yapılıyor.
Alçı ile dolgu işlemlerinden sonra fazlalıkları zımpara yaparak daha pürüzsüz hale getiriyoruz. Daha sonraki işlem olarak duvar kâğıdı yapacağımız duvarın tümünü bir kat astarla kaplıyoruz. Duvara uyguladığımız astar kuruduktan sonra tekrar zımpara yapıyoruz. Duvar yüzeyi pürüzsüz bir hale geldikten sonra duvar kâğıdı yapıştırma uygulaması işlemine başlayabilirsiniz.
Duvar Kağıdı Yapıştırma Dikkat Edilmesi Gerekenler
Duvar kağıdı yapıştırma işlemi için ilk olarak duvarın yüksekliğini ölçüyoruz. Çünkü herhangi bir yamukluk olup olmadığını kontrol ediyoruz. Duvar ölçme işlemini yaptıktan sonra duvar uzunluğuna 10 cm yanılma payı ekliyoruz. Ardından rulolardan bu şekilde keseceğimiz kağıt yüksekliğini belirliyoruz.
Ayrıca genişlik ölçümünde kullanacağımız duvar kağıdı için ise rulo üstünde belirtilen repeat değerine bakarak yapıyoruz. Genişlik için aldığımız reperat değerine 10 cm hata payı ekliyoruz. Daha sonra rulolardan çıkaracağın kağıt ölçüsünü net bir duruma getiriyoruz. Rulo içinden çıkan kağıdın deseninde bir tutarsızlık olup olmadığını uygulamaya başlamadan önce kontrol ediyoruz.
Eğer her şey bu şekilde tamamlandı ise; yapıştırıcıyı duvar kağıtlarının altına yapıştırdıktan sonra duvar kağıdı yapıştırma işlemi başlamış oluyor. Dikkatli bir şekilde yapıştırıcıyı sürdükten sonra üzerine desenli duvar kağıtları seriyoruz. Artık eviniz renkli desen duvar kağıtları ile harika bir görünüme sahip olmuş oluyor.