Facebook Hesabını Dondurma ve Kalıcı Olarak Silme İşlemleri | Sonsuz Teknoloji

Facebook Hesabını Dondurma ve Kalıcı Olarak Silme İşlemleri

facebook hesabı nasıl kapatılır

İlk çıktığı günden bu yana Facebook sosyalleşme açısından her zaman ilk sırada yer almayı başarmıştır. Milyarlarca insan bu adreste kendilerine hesap açarak istediği fikirleri ve faaliyetleri gerçekleştirmiştir. Ama bazen bu ortamdan sıkılan kişiler hesaplarını kaldırmak için çeşitli yollar arıyorlar.Kimisi hesabını dondurup biraz dinlenmek istiyor. Kimisi de tamamen kalıcı olarak bu ortamdan kendisini almak istiyor. Hesabını dondurmak isteyen veya tamamen kapatmak isteyen kişiler için Facebook hesabını dondurma ve kalıcı olarak silme işlemleri nasıl olur? Açıklıyoruz.

 Facebook Hesabı Dondurma İşlemi

Facebook hesabı dondurmak isteyen kişiler unutmamalıdır ki istedikleri zaman geri dönebilme hakkına sahiptirler.Yapılması gereken işlemler şunlardır:

  • Facebook girişini gerçekleştirdikten sonra anasayfa da bulunan sağ üst köşesinde ki aşağıya doğru bakan ok işareti tıklayın. (Soru işaretinin yanında yer alıyor).

face

  • Ardından “ayarlar” seçin.
  • Sol sütunda yer alan “Facebook Bilgilerin” kısmına tıklayın.

face sil

  • Sol tarafta “Dondurma ve Silme” seçeneğine tıklayarak ister geçici olarak dondurabilir veya Facebook hesabını tamamen kapatmak  için silebilirsiniz.

Hesap Donduktan Sonra Ne Olur?

Hesabınız donduktan sonra hiç kimse sizin profilinizi göremez ve arayamaz. Fakat önceden arkadaşlarınıza göndermiş olduğunuz mesajlar görülmeye devam eder.Fakattekrar geri dönmek istediğiniz vakit e-posta adresi ve şifre ile birlikte giriş yapabilirsiniz. Bu işlem, hesabınızı tekrar etkinleştirecektir.

Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Silindikten Sonra Ne Olur?

Facebook hesabı silme işlemi tamamlandıktan sonra 1 ay süre içerisinde hesabın yeniden açılmazsa facebook hesabınız bir daha açılmamak üzere kapanır. Hesap kalıcı olarak silindikten sonra sayfanız veya grubunuz var ise bunlarda tamamen silinecektir.Ayrıca silinme işlemi gören hesap tekrar açılamaz. Ancak arkadaşlarınıza göndermiş olduğunuz mesajlar kalıcı olarak devam eder ve silinmez. Hesabın silinmesinin ardından sizi kimse arayamaz ve profiliniz arkadaşlarınız tarafından görülemez. Bütün verilerin silinmesi uzun süreyi kapsar ve bu süre 90 günü bulabilir. Bu süre zarfı sizin hesap silme işleminizden bağımsız bir şekilde ilerleme sağlar.

Facebook hesabınızı dondurmdan veya tamamen silmeden önce Facebook arşivinizi indirmek isteyebilirsiniz. Facebook hesabınızı donsurmadan veya tamamen silmeden önce facebook arşivinin nasıl yapılacağına bu makaleden bakabilirsiniz.

Bir yorum bırakınız...

*