Google+ Kişisel Hesaplar Kullanımdan Kaldırılıyor | Sonsuz Teknoloji

Google+ (Plus) Kişisel Hesaplar Kullanımdan Kaldırılıyor

google plus

Google, Aralık 2018’de, kullanım oranının düşük olması ve tüketicilerin beklentilerini karşılayan başarılı bir ürün sunma noktasında karşılaştığı zorluklar nedeniyle Nisan 2019’da Google+’nın tüketicilere yönelik sürümünü kullanıma kapatacağımıza dair aldığı kararı duyurmuştu.

2 Nisan’da Google+ hesabı ve oluşturulan tüm Google+ sayfaları kullanıma kapatılacak ve ilgili içerikler Google+ hesaplarından silinmeye başlayacak. Google+ sayfalarınız da silinecek. Nisan ayından önce, içeriğinizi indirip kaydedebilirsiniz. Google Fotoğraflar’da yedeklenen fotoğraf ve videolarınızın silinmeyeceğini hatırlatmak isteriz.

Tüketici Google+ hesaplarından, Google+ Sayfalarından ve Albüm Arşivi’nden içerik silme işlemi birkaç ay sürecek. Dolayısıyla, bu süre boyunca bazı içerikler kalabilir. Örneğin, kullanıcılar kendi Google+ hesaplarının bazı kısımlarını etkinlik günlüğü aracılığıyla görmeye devam edebilir ve G Suite kullanıcıları, Google+ tüketici sürümü silinene kadar bazı tüketici Google+ hesabı içeriklerini görebilir.

Bir Google+ Topluluğu sahibi veya moderatörüyseniz, Google+ Topluluğunuza ait verileri indirip kaydedebilirsiniz. Mart 2019 başından itibaren, herkese açık topluluklardaki her topluluk yayınında yazar, gövde metni ve fotoğraflar da dahil olmak üzere ek veriler indirilebilir durumda olacak.

Sitelerde ve uygulamalarda oturum açmak için Google+ ile Oturum Açma düğmesini kullanıyorsanız önümüzdeki haftalarda bu düğmeler artık çalışmayacak. Ancak, bazı durumlarda bu düğmelerin yerini Google ile Oturum Açma düğmesi alabilir. Google ile Oturum Açma düğmesi gördüğünüz her yerde yine Google Hesabınızla oturum açabileceksiniz.

Google+’yı kendi sitelerinizdeki veya başka sitelerdeki yorumlar için kullandıysanız bu özellik 4 Şubat’ta Blogger’dan, 7 Mart’ta da diğer sitelerden kaldırılacak. Tüm sitelerdeki Google+ yorumlarınızın tamamı 2 Nisan 2019’dan itibaren silinecek. G Suite müşterisiyseniz G Suite hesabınızla kullandığınız Google+ etkin durumda kalacak.

Bir yorum bırakınız...

*