Hacamat uygulaması binlerce sene önce başlayan beden temizlik yöntemidir. Vücut içerisine birikmiş olan kirli kanın vücuttan atılmasını sağladıktan sonra daha sağlıklı ve dinç bir fizik oluşturulur. Yapılan bu yöntem özel teknik ve bilgi gerektirir. Arapça köken barındıran hacamat kelimesi emmek anlamına gelir.Hacamat tekniği uygulandığı esnada vücudun bazı bölgelerine çok ince ve ufak kesikler atılır. Atılan kesiklerin üzerine emici bir aparat yerleştirilir ve birkaç dakika vücutta tutularak kirli kan aparat içerisine çekilir. Deri altında birikmiş ve damarlar içerisinde faaliyeti bulunmayan kanlar zaman geçtikçe zararlı maddeler haline gelerek vücut sağlığını bozmayı tetikler. Bu nedenle uygulanan hacamat yöntemi kirli kanın vücuttan atılmasına yardımcı olduğundan vücut sağlığı da korunmuş olacaktır.
Vücudun Hangi Kısımlarına Uygulanır?
Hacamat yöntemi genellikle kulak arkası, sırt bölgesi ve kürek kemiği arasının üst kısımlarına yapılır. Kafa tepesi çukuru, kafa arkası ve ense çukurunda kesinlikle hacamat yöntemi uygulanmaz. Sebebi ise görme faaliyetinin zayıflayabilmesini tetikleyebileceği hattaakıl yitirmesi ve unutkanlık gibi durumlarada sebebiyet verebileceğinden dolayıdır. Hacamatişlemi ayda 1 kere yapıldığında vücudun sağlığı için yeteri derecede yardımcı olacaktır.
Hacamat Yönteminin Faydaları Nelerdir?
Vücutta birçok faydası bulunan hacamat yöntemi günümüzde oldukça tercih edilen beden temizliği yöntemidir. Hacamat işleminde vücudun içerisinde bulunan toksinlerinde kirli kan ile atılması ve vücuda temiz kan üretimi sağlanıyor.
- Stresi azaltır ve vücuda rahatlık sağlar.
- Baş ağrılarını yok eder.
- Nezle ve grip hastalıklarına karşı vücutta direnç oluşturur.
- Kan içerisinde ki zehirli ve kullanılmayan atıklar arındırılır.
- Daha enerjik hissettirir.
- Baş dönmesi rahatsızlığı olanlara şifa kaynadığıdır.
- Anemi hastalarının iyileşmesi yönünde etkilidir.
- Solunum yolu hastalıklarına karşı koruma sağlar.
Hacamatişleminin sağladığı tüm bu faydalar çerçevesinde beden temizleme yöntemi olarak uygulanmakta ve sağlık açısından önemli destek sağlayan bir faktör olmaktadır.
Hacamat Yöntemi Kimlere Uygulanmaz?
Hacamat yöntemi birçok durumda yapılamamaktadır. Aşağıda yer alan rahatsızlıklar sahip kişilere Hacamat uygulaması kesinlikle yapılmamaktadır.
- Organ nakli geçirenlere
- Hamile olan kadınlara
- Kansızlık problemi yaşayanlara
- HİV ve AİDS virüsü taşıyıcılarına
- Aşırı yaşlı olan kişilere
- Kalp yetmezliği olanlara