İhtiyacınız Olan Ama Bilmediğiniz WhatsApp Uygulamalar ve Uzantılar | Sonsuz Teknoloji

İhtiyacınız Olan Ama Bilmediğiniz WhatsApp Uygulamalar ve Uzantılar

whatsapp

WhatsApp, en popüler  ve akıllı telefonlarda olmazsa olmaz olan bir mesajlaşma uygulamasıdır. Medya, WhatsApp Web’de gözlerinizi rahatsız etmekten koruyor ya da aynı telefonda iki WhatsApp hesabı kullanıyorsa, birkaç uygulama ve uzantı mümkün olan her şeyi yapabilir.

Uzantılardan herhangi birini kullanmak için Google Chrome’u veya Opera gibi Chromium tabanlı bir tarayıcı çalıştırmanız gerekir ve elbette, bilgisayardaki WhatsApp Web’i kullanmalısınız. Bu arada, bu listedeki uygulamalar Android’e güveniyor.

WhatsApp Business (Android)

Çift SIM kartlı bir telefonunuz varsa, muhtemelen her bir numara için bir WhatsApp hesabı istersiniz. Birden çok hesap kullanmak için klonlama uygulamaları var. Ama en iyi seçenek Whatsapp’ın resmi uygulaması olan, WhatsApp Business’ı kullanmaktır.

WhatsApp Business,  alışkın olduğunuz mesajlaşma sürümünün başka resmi olan bir uygulamasıdır. İşletmeler için, “hızlı yanıtlar” gibi sık yazılı mesajlar göndermek, farklı sohbetler tanımlamak için etiketler gibi birkaç ek özellik vardır.

Ama her şeyden çok, WhatsApp Business iki farklı numara ile mükemmel çalışır. Kişi listesi her iki uygulamada da aynı kalır, ancak WhatsApp veya WhatsApp Business’ı çalıştırarak yanıtlamak istediğiniz  SIM’e karar vermeniz gerekir.

Şu anda, WhatsApp Business, iOS’ta değil, yalnızca Android’de kullanılabilir. WhatsApp, yakında iki SIM kullanmanıza olanak tanıyan yeni iPhone XS, XS Max ve XR için bir iOS sürümünü piyasaya süreceğini söyledi.

İndir: Android için WhatsApp Business (Ücretsiz)

WhatsAuto (Android)

Çok meşgul olduğunuzda size gelen mesajlara kayıtsız kalmamak için cevap vermek istiyorsanız WhatsAuto, otomatik yanıtlar ayarlamanıza izin verir. Ayarladığınız mesajları otomatik olarak sizin için cevap verir.

Uygulamanın özelleştirmesi kolaydır. Önceden belirlenmiş şablon otomatik yanıtlarından birini seçebilir veya özel bir tane oluşturabilirsiniz. Biçimlendirme ile çalışır, böylece herhangi bir metni kalın, italik veya çizili yapabilirsiniz. Tüm kişi listenize, yalnızca bazı kişilere veya favorileriniz hariç tüm kişilere otomatik yanıt gönderecek kişileri seçebilirsiniz. Varsayılan olarak, yanıtın üstünde bir “Otomatik Yanıtla” başlığı vardır, ancak isterseniz zaman bunu kaldırabilirsiniz.

WhatsAuto ayrıca bir mesajın ne sıklıkta gönderileceğini seçmenizi de sağlar. Bir kişinin gönderdiği her iletiyi yanıtlayabilir veya otomatik yanıtı tekrar bu kişiye göndermeden önce beş dakikalık bir pencere vererek daha az rahatsız edici olabilirsiniz.

İndirin: Android için WhatsAuto (Ücretsiz)

WikiBot (Hepsi)

WhatsApp sadece bir sohbet uygulamasından daha fazlasıdır. WhatsApp’da iş uyarıları, haber güncellemeleri vb. Gibi kullanabileceğiniz bazı güçlü hizmetler vardır. Muhtemelen bilmediğiniz başka bir hizmet Vikipedi. WikiBot’a bir kelime yolla ve size Vikipedi tanımını gösterecek. Türkiye’de Vikipedia erişim engeli vardır. Ama muhtemelen özellikle Vikipedi kullanmak için VPN gibi yollara başvuran sayısı çoktur.

Önce WikiBot’un telefon numaranızı kişi listenize eklemeniz ve ideal olarak WikiBot olarak kaydetmeniz gerekir. Kayıt olmak için tıklayın

. Ardından, yazan numaraya bu mesaj gönderin: join ultramarine-tapir

Hizmeti etkinleştirdiğinize dair bir yanıt alacaksınız.

Botu kullanmak için bir kelime veya ifade gönderin ve WikiBot birkaç satırlık tanım ile yanıtlayacaktır. Basit şeylerin anlamlarını incelemek veya bir kimsenin Google’a sahip olmadan kim olduğunu öğrenmek için iyi bir yoldur.

Hide Media (Chrome)

WhatsApp Web, herkesin size gönderdiği tüm fotoğrafları ve videoları otomatik olarak yükler. Gizleme, varsayılan olarak WhatsApp Web’deki tüm görüntüleri otomatik olarak gizleyen basit bir uzantıdır. Resim hâlâ indiriliyor, ancak göremediğiniz için bulanık. Resmi veya videoyu görüntülemek için, fare imlecinizi gösterilecek şekilde üzerine getirin. Bir video için, gösterdikten sonra oynat düğmesine basabilirsiniz.

WhatsApp Web’i kullanırken gizliliğinizin kontrolünü ele almak için basit ve etkili bir uygulama. Tabii ki, WhatsApp kullanırken gizliliği korumak için diğer ipuçlarını da kullanmalısınız.

WAToolkit (Chrome)

WAToolkit, WhatsApp Web’i kullanan herkes için sahip olunması gereken bir Chrome uzantısıdır. WhatsApp Web’i birkaç diğer kullanışlı özellik ile birlikte çok daha iyi hale getiren iki hileyi ekler.

İlk olarak, WAToolkit sohbet kabarcıklarının genişliğini düzeltir. WAToolkit, ekran alanını optimize etmek için sohbet balonlarını tam genişlikte yapar.

İkincisi, Chrome’un araç çubuğunda bir WAToolkit simgesi alırsınız. Yeni bir mesaj aldığınızda, simge okunmamış mesajlar için bir rozet ekleyecektir. Gelen tüm iletilerinizi WhatsApp Web penceresine geçiş yapmadan okumak için simgenin üzerine gelin. Bu sadece bir zaman tasarrufu değil, aynı zamanda iki mavi tika takmadan mesajları okumak için  WhatsApp Web hilesidir.

Telefonunuzda, WhatsApp Web ile oldukça sık karşılaşılan bir bağlantı sorunu varsa, söz konusu simge de turuncuya döner. WAToolkit ayrıca her zaman masaüstü bildirimlerini de ekler; böylece Chrome’u kapattığınızda bile, WhatsApp Web bildirimleri alırsınız.

İndirme: Chrome için WAToolkit (Ücretsiz)

  1. Değerli paylaşımınız için teşekkürler.Çok faydalanıyorum yazılarınızdan

Bir yorum bırakınız...

*

github

GitHub Nedir ve Neden Önemlidir?

GitHub, yazılım geliştiricilerin kodlarını depolamak, yönetmek ve diğer geliştiricilerle işbirliği yapmak için kullandıkları popüler bir platformdur. Bu platform, sadece kod deposundan çok daha fazlasını ...
World Wide Web

World Wide Web Nedir? WWW Hakkında Her Şey

World Wide Web (WWW), genellikle kısaca Web olarak adlandırılan, internet üzerindeki birbirine bağlı sayfaların oluşturduğu devasa bir bilgi sistemidir. Basitçe söylemek gerekirse, her gün ...
teamseak

TeamSpeak Sunucusu Kurma Rehberi: Kapsamlı Bir Anlatım

TeamSpeak, özellikle oyuncular ve ekipler arasında sesli iletişimi sağlayan popüler bir platformdur. Kendi sunucunuzun olması, size daha fazla özelleştirme ve kontrol imkanı sunar. Bu ...
discord

Discord’a DNS ile Nasıl Girilir? Kapsamlı Rehber

Discord'a DNS ile Giriş Yapmak: Adım Adım Anlatım Discord, oyuncular ve topluluklar için popüler bir iletişim platformudur. Ancak, bazı durumlarda erişim engelleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu ...
win11

Windows 11 Sistem Gereksinimleri: Bilgisayarınız Hazır mı?

Windows 11, Microsoft'un en yeni işletim sistemi olarak büyük bir heyecanla karşılandı. Ancak bu yeni işletim sistemine geçebilmek için bilgisayarınızın belirli özelliklere sahip olması ...
mendix nedir

Mendix: Hızlı ve Verimli Uygulama Geliştirmenin Anahtarı

Mendix nedir? Mendix, kuruluşların görsel bir arayüz kullanarak, karmaşık kod yazmaya gerek kalmadan web ve mobil uygulamalar geliştirebilmelerini sağlayan bir düşük kod geliştirme platformudur ...
mavi dil hastalığı

Mavi Dil Hastalığı: Hayvanları Tehdit Eden Sessiz Katil

Mavi Dil Hastalığı Nedir? Mavi dil hastalığı, özellikle sığır, koyun, keçi gibi geviş getiren hayvanlarda görülen ciddi bir viral enfeksiyondur. Hastalık, adını hayvanların dilinde ...
kuantum bilgisayar

Kuantum Bilgisayarlar: Geleceğin Bilgisayarları

Kuantum bilgisayarlar, klasik bilgisayarların işlem gücünü aşan, yeni nesil bilgi işlem cihazlarıdır. Kuantum mekaniğinin ilginç özelliklerini kullanarak, karmaşık problemleri çok daha hızlı çözebilirler. Klasik ...
keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...
Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Günümüzde gittikçe daha çok ivme kazanan yapay zeka uygulamaları, şirketler kadar kendi yapay zeka uygulamalarını yazmak isteyenlerin de ilgi odağı haline geliyor. Python hakkında ...