IMEI Kayıt Ücreti Nasıl Ödenir? IMEI Kaydı Nasıl Yapılır? ∞

IMEI Kayıt Ücreti Nasıl Ödenir? IMEI Kaydı Nasıl Yapılır?

IMEI Kayıt ücreti nasıl ödenir

IMEI Kayıt ücreti nasıl ödenir? IMEI Kayıt ücreti ne kadar? Gibi sorular, özellikle ülkemizde artan telefon fiyatları nedeni ile sıkça sorulmaya başlandı. Yurt dışından alınan veya Yurt dışından getirilmiş olan cihazların ülkemizde sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesi için IMEI Kayıt işlemlerinin yapılması gerekmekte.

IMEI Kayıt işlemleri, internet üzerinden gerçekleştirilebilen işlemler olduğu gibi fiziksel olarak gidebileceğiniz devlet dairelerinden de kayıt başvurularını gerçekleştirebilirsiniz.

IMEI Kayıt işlemleri için ödenmesi gereken ve kimi zaman düzenlemeler ile değişikliğe uğrayan bir miktar bulunuyor.

Söz konusu miktar değişikliğe uğrayabildiği için ödeme öncesinde veya IMEI kayıt aşamalarına geçmeden önce ne kadar ödemeniz gerektiğini vergi dairesi bilgi bölümlerinden ya da resmi gazetede yayınlanan haberlerden takip etmelisiniz.

Peki, IMEI Kayıt ücreti ne kadar? IMEI Kayıt ücreti nasıl ödenir?

IMEI Kayıt Ücreti NE Kadar?

IMEI Kayıt Ücreti NE Kadar

IMEI Kayıt ücreti ne kadar? Güncel IMEI Kayıt ücretleri 2023 Yılı itibari ile 20.000TL olarak güncellendi. Yani, kullandığınız ve kayıt yaptırmak istediğiniz telefon modeli ne olursa olsun;

IMEI Kayıt ücreti olarak ödemeniz gereken tutar 20.000TL olarak güncellenmiş durumda. Söz konusu güncelleme alınan kararlar doğrultusunda tekrar arttırılabilir veya indirime gidilebilir.

IMEI Kayıt ücreti, yurt dışından getirilen ve ülkemizde kayıt edilmesi, kullanılabilmesi için ödenmelidir. Söz konusu kayıt ücretlerinin ödenmemesi ve kayıt başvurularının yapılmaması durumunda kullandığınız telefonunun aktif olan IMEI numarası bir süre sonra kullanıma kapatılacaktır.

Ancak, günümüzde çift sim kartlı veya E-Sim desteği olan telefonlar da olduğu için. Vatandaşlar, iki IMEI numarası da kapanana kadar kayıt ve ödeme işlemi yapmaktan kaçınıyor.

Peki, IMEI Kayıt işlemleri için adım atacak olursak. IMEI Kayıt ücreti hangi bankalardan ödenir? IMEI Kaydı nasıl yapılır?

IMEI Kayıt Ücreti Hangi Bankalardan Ödenir?

IMEI Kayıt Ücreti Hangi Bankalardan Ödenir

IMEI Kayıt ücreti hangi bankalardan ödenir? IMEI Kayıt ücreti nasıl ödenir? Gelişen internet Teknolojisi ile birlikte Harç ödemeleri, vergi ödemeleri ve borç ödemeleri internet üzerinden tek tıklama ile tamamlanabilir hâle gelmiş durumda.

Her ne kadar internet üzerinden IMEI Kayıt harcı ödenebiliyor olsa da yakınınızda bulunan vergi dairelerine giderek “IMEI Kayıt harcı ödemek istiyorum” diyerek ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. İnternetten IMEI Kaydı nasıl yapılır? IMEI Kayır ücreti nasıl ödenir?

İlk olarak kayıt harcını ödemeden önce izlemeniz gereken adımlar arasında IMEI numaranızı E-Devlet sistemi üzerinden kayıt için uygun hâle getirmeniz gerekiyor. Bunun için izlemeniz gereken adımlar;

  • Buraya tıklayın veya E-Devlet kapısını açarak kimlik bilgileriniz ile girişinizi sağlayın,
  • Başta verdiğimiz linke tıklamadan devam ediyorsanız, giriş yaptıktan sonra E-Devlet arama alanına “BTK IMEI Kaydet” yazın ve karşınıza çıkan ilk seçeneğe girin,
  • Karşınıza çıkan bilgilendirme ekranını tamamen okuyun, daha sonra altında bulunan “yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum” alanını onayların. Bir sonraki adıma geçin,
  • Kendi bilgileriniz ile veya Çocuğunuz bilgileri ile kayıt yaptırmak için başvuru türünü seçin,
  • Telefonunuza ait olan Fiziksel sim ve E-Sim seçeneklerini girin,
  • Sizden istenen diğer kimlik bilgilerini girin ve devam ederek bir sonraki aşamaya geçin,
  • Girdiğiniz bilgileri kontrol edin ve onaylayın.

Bir sonraki adımda ödemeler ile ilgili bilgiler ile karşılaşacaksınız. Bu aşamadan sonra başvurunuz başarılı bir şekilde BTK sistemine gönderilmiş olacaktır. Ancak, IMEI Kayıt harcı olarak da bilinen ödeme işlemini de gerçekleştirmeniz gerekmekte.

Tüm bunların yanı sıra, IMEI numarası kayıt edilen telefonlar. Sadece kayıt edilen isim üzerine olan SIM kartlar ile çalışmaktadır. Yani, kendi adınıza bir kayıt aldıysanız ve hattınız başka isim ile kayıtlı ise hattınızı kendi adınıza taşımanız gerekmektedir.

İnternetten IMEI Kayıt ücreti Nasıl ödenir?

  • Banka uygulamanızı açın,
  • Ödemeler ekranına girin,
  • Vergi ödemeleri seçeneklerinden Gelir vergisi ve IMEI Harcı ödeme ekranına gelin,
  • Adınıza oluşturulmuş olan vergi harcını ödeyin.

Söz konusu işlemlerin yanı sıra, vergi dairelerinden ya da E-Devlet Online vergi dairesi üzerinden de banka/kredi kartı seçenekleri ile vergi ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

IMEI Kayıt Ücreti Nasıl Ödenir? Ve Hangi Bankalardan Ödenir;

  • Denizbank,
  • Garanti Bankası,
  • İş Bankası.

IMEI Kayıt ücreti ödemenize imkan sağlayan bankalar olarak karşımıza çıkmakta. Söz konusu bankalarda hesabınızın olmaması durumunda diğer yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Yurt Dışı Telefonlarının IMEI Numarası Ne Zaman Kapanır? Ne Zaman Sıfırlanır?

IMEI Numarası Ne Zaman Kapanır

IMEI Kayıt ücreti nasıl ödenir bahsettik. Peki, satın aldığınız cihazlar için ne zaman IMEI Kaydı yapılması gerekir. Yurt dışı telefonlarının IMEI numarası ne zaman kapanır?

Yurt dışından ülkemize getirilmiş olan cihazlar, kayıt edilmeden kullanılamazlar. Bu nedenle harç ödemeleri ve kayıt başvuruları yapılarak sisteme kayıt edilmeleri gerekir.

Ancak, söz konusu ödeme ve başvuruları yapmadan önce cihaz ile ülkemize geldikten sonra 120 Gün boyunca kullanım sağlayabilirsiniz. Yurt dışından gelen ve IMEI Numarası kapatılan telefonlar 120 Gün sonra kara listeye alınarak arama ve çağrı alma işlemleri kapatılır.

Kara listeye alınma durumuna burada dikkat çekmek gerekiyor. Öyle ki, 120 Günlük süre sadece geçici bir kapatma süresi. Nasıl Yani?

IMEI Ne Zaman Sıfırlanır? Yıl Başında Kapanan IMEI Numaraları Açılıyor Mu?

IMEI Ne Zaman Sıfırlanır

IMEI kayıt ücreti nasıl ödenir? IMEI Ne zaman sıfırlanır? Gibi konularda önemli bir ayrıntı bulunuyor; 120 Gün sonunda cihazınızın kara listeye alındığını söylemiştik.

120 Gün sonunda kara listeye alınan cihazlar, her yıl. Yılbaşında tekrar kullanıma açılır. Yılbaşından sonra 120 Günlük süreç yeniden başlar. 120 Günün sonunda cihazınız tekrar kara listeye alınır.

Çift sim karta sahip olan, E-Sim’e sahip olan cihazlar da bu durumdan etkilenmektedir. Telefon IMEI numaranız üzerinde ekstra bir yaptırım bulunmuyorsa yılbaşında tekrar kullanıma açılır.

Telefonunuzun SIM kart yuvasına SIM kart takılmadığı sürece IMEI kapatma süresi sayılmaya başlamaz. Bu nedenle, çift sim karta sahip olan telefonlarda 120 gün + 120 gün ve varsa E-Sim desteği ile +120 Gün daha kullanılabilir. Ve bu durum her yıl yenilenerek kullanıma devam edilebilir.

Yapay Zeka Destekli Asistanlar

Yapay Zeka Asistanlar Hayatımızı Nasıl Değiştiriyor?

Teknoloji dünyasında yapay zeka (AI) destekli asistanlar, son yıllarda hızla popülerlik kazandı. Siri, Google Asistan, Alexa ve daha birçok platform, kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırmak ve ...
github

GitHub Nedir ve Neden Önemlidir?

GitHub, yazılım geliştiricilerin kodlarını depolamak, yönetmek ve diğer geliştiricilerle işbirliği yapmak için kullandıkları popüler bir platformdur. Bu platform, sadece kod deposundan çok daha fazlasını ...
World Wide Web

World Wide Web Nedir? WWW Hakkında Her Şey

World Wide Web (WWW), genellikle kısaca Web olarak adlandırılan, internet üzerindeki birbirine bağlı sayfaların oluşturduğu devasa bir bilgi sistemidir. Basitçe söylemek gerekirse, her gün ...
teamseak

TeamSpeak Sunucusu Kurma Rehberi: Kapsamlı Bir Anlatım

TeamSpeak, özellikle oyuncular ve ekipler arasında sesli iletişimi sağlayan popüler bir platformdur. Kendi sunucunuzun olması, size daha fazla özelleştirme ve kontrol imkanı sunar. Bu ...
discord

Discord’a DNS ile Nasıl Girilir? Kapsamlı Rehber

Discord'a DNS ile Giriş Yapmak: Adım Adım Anlatım Discord, oyuncular ve topluluklar için popüler bir iletişim platformudur. Ancak, bazı durumlarda erişim engelleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu ...
win11

Windows 11 Sistem Gereksinimleri: Bilgisayarınız Hazır mı?

Windows 11, Microsoft'un en yeni işletim sistemi olarak büyük bir heyecanla karşılandı. Ancak bu yeni işletim sistemine geçebilmek için bilgisayarınızın belirli özelliklere sahip olması ...
mendix nedir

Mendix: Hızlı ve Verimli Uygulama Geliştirmenin Anahtarı

Mendix nedir? Mendix, kuruluşların görsel bir arayüz kullanarak, karmaşık kod yazmaya gerek kalmadan web ve mobil uygulamalar geliştirebilmelerini sağlayan bir düşük kod geliştirme platformudur ...
mavi dil hastalığı

Mavi Dil Hastalığı: Hayvanları Tehdit Eden Sessiz Katil

Mavi Dil Hastalığı Nedir? Mavi dil hastalığı, özellikle sığır, koyun, keçi gibi geviş getiren hayvanlarda görülen ciddi bir viral enfeksiyondur. Hastalık, adını hayvanların dilinde ...
kuantum bilgisayar

Kuantum Bilgisayarlar: Geleceğin Bilgisayarları

Kuantum bilgisayarlar, klasik bilgisayarların işlem gücünü aşan, yeni nesil bilgi işlem cihazlarıdır. Kuantum mekaniğinin ilginç özelliklerini kullanarak, karmaşık problemleri çok daha hızlı çözebilirler. Klasik ...
keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...