Akıllı telefonlar büyük olasılıkla en çok kullanılan cihazlardan biridir. Akıllı telefonunuzda kişisel ve hassas veriler çok fazladır. Kredi kartı bilgilerinden kişisel fotoğraflarımıza kadar, korunması gereken çok şey var ve güvenlik söz konusu olduğunda akıllı telefonlar dikkatli kullanılmalıdır.
İphone telefonlar her ne kadar güvenli telefonlar olarak bilinse de kendi güvenlik ayarlarınızı kendiniz yapmalısınız.
Touch ID ve Parola
İnsanların iPhone’unuza erişmesini önlemek için kilit ekran güvenliğine ihtiyacınız var. Touch ID, bir şifre girmek yerine parmak izinizi kullanmanıza olanak tanıyan harika, kullanışlı bir özelliktir. App Store’daki çoğu uygulama, güvenlik için Parmak izi kimliğini kullanır; ancak, güçlü bir şifre de oluşturmakta da fayda vardır. Güvenlik için parmak izinizi kullanma konusunda endişeleriniz varsa, yalnızca bir şifre kullanmayı seçebilirsiniz. En güvenli şifre, harfler ve rakamlar içeren alfasayısal bir şifredir. Unutmayacağınız güçlü şifre nasıl oluşturulur?
Touch ID ve Parola ayarı telefondan nasıl yapılır;
1. Adım: Ayarlar> Touch Id ve Parola> Parolayı Aç’a gidin. Zaten bir parolanız varsa Parolanızı Değiştir’e dokunun.
2. Adım: Parola Kodu Seçenekleri üzerine dokunun.
3. Adım: Özel Alfasayısal Kod’u Seçin.
Touch ID parmak izi tanımlamanız yok ise Ayarlar> Touch Id ve Parola ayarlarından “Parmak izi ekle”yi tıklayarak parmak izi tanımlaması yapabilirsiniz. Birden fazla parmak izi tanımlaması yapmak mümkündür.
Apple Kimliği ve İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması
İPhone’unuzu ilk kez kurduğunuzda, bir Apple Kimliğini hazırlamak için zaman ayırmanız gerekir. Apple kimliğiniz iCloud, App Store ve hatta iMessage ile çalışır. Apple ID, @icloud.com veya @me.com ile biten Apple e-posta adresinizdir. Elinizde yoksa, Gmail gibi mevcut e-posta adresinizi kullanarak bir tane “https://appleid.apple.com/” linkinden bir tane oluşturabilirsiniz.
Apple kimliğiniz ile iki faktörlü kimlik doğrulamasını kurmanız gelecekte yapacağınız bir çok işlemi güvenli bir şekilde yapmanıza kolaylık sağlayacaktır. Bunu ayarladıktan sonra, şifreniz başkası tarafından ele geçirilse bile kimse hesabınıza giremez. Birisi hesabınıza erişmeye çalıştığında cihazınıza bir kod gönderilecek ve bu sayede oturum açabilirsiniz.
İki faktörlü kimlik doğrulamasını aktif etmek için;
1. Adım: iOS 10.3 veya sonraki sürümlerde, Ayarlar> [kullanıcı adı]> Parola ve Güvenlik bölümüne gidin. IOS 10.2’yi veya daha önceki bir sürümünü kullanıyorsanız, Ayarlar> iCloud> [Apple Kimliğiniz]> Parola ve Güvenlik‘e gidin.
2. Adım: İki Faktörlü Kimlik Doğrulamayı Aç’ı Seçin.
3. Adım: Apple kimliği güvenlik soruları sorulursa ekrandaki talimatları izleyin.
4. Adım: Güvenilir bir telefon numarası ekleyin.
İzleme, Konum Erişimi ve iPhone’umu Bulma
İPhone’unuzun sizi izleyebileceğini biliyor muydunuz? Sık Kullanılan Mekanlar etkinleştirilirse, iPhone’unuz her Wi-Fi’ye bağlandığınızda konumunuzu kaydeder. Ayarlar> Gizlilik> Konum Servisleri> Sistem Servisleri> Önemli Konumlar‘e giderek iPhone’unuzun bu konumları kaydetmesini durdurabilirsiniz. seçeneği kapatabilir ve iOS cihazınızdaki kaydedilmiş konumlardan kurtulmak için Tarihçeyi Sil‘ye dokunarak geçmişi silebilirsiniz.
Konum Servislerindeyken hangi uygulamaların konum bilgilerinize erişebildiğini görebilirsiniz. Konumunuza ihtiyaç duyan her uygulama, önce konumunuza erişmesine izin vermenizi isteyecektir. Erişimi yalnızca uygulama kullanımdayken sınırlamayı seçebilirsiniz veya erişimi tamamen engelleyebilirsiniz.
İPhone’umun bulunması, kaybolması veya çalınması durumunda iOS cihazınızı bulmanıza ve hatta uzaktan silmenize olanak tanır. Konum Hizmetleri ayarının, Ayarlar> Gizlilik> Konum Servisleri‘ne giderek açık olduğundan emin olmalısınız. İPhone’umu Bul özelliğini etkinleştirmek için, Ayarlar> [adınız]> iCloud> iPhone’um Bul’a gidin. Bundan sonra akıllı telefonunuzu bulmak ve uzaktan erişmek için iCloud.com’dan görebilirsiniz.
Bir yorum bırakınız...