JavaScript, günümüzün en popüler programlama dillerinden biri olarak kabul edilmektedir. Temel de web tasarım işleriyle uğraşan kişilerin karşısına çıkan bu programlama dili farklı alanlarda da aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Akıllı telefon ve tablet uygulamalarının geliştirilmesi aşamasında da kullanılan programlama dili, 25 yıl önce hayatımıza girmiştir. Peki, JavaScript nedir, ne işe yarar, avantajları nelerdir? Birçok kullanıcı tarafından merak edilen ve internet ortamında sıklıkla araştırılan bu sorunun yanıtını sizler için inceliyoruz.
JavaScript Nedir?
JavaScript, 1995 yılında özel olarak geliştirilen ve kullanıcılara sunulan son derece dinamik bir programlama dilidir. C Dilinden esinlenerek geliştirilen programlama dili, temel de web tasarım alanında kullanılmaktadır. Zamanla geliştirilen ve fonksiyonel bir dil haline gelen JavaScript, mobil uygulama geliştirme aşamasında da aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır.
İlgili: Java ve JavaScript Arasındaki Farklar Nedir?
JavaScript Ne İşe Yarar?
Günümüzün en popüler programlama dillerinden biri olan JavaScript sayesinde kullanıcılar dinamik web siteleri hazırlayabilmekte, kullanıcı odaklı sliderlar geliştirebilmekte, açılır kapanır menüleri oluşturabilmekte ve kısacası Web sitesi içerisinde etkileşimi arttıran tüm detayları bu programlama dili sayesinde kolaylıkla ve profesyonel bir şekilde yapabilmektedir. Söz konusu programlama dili sadece web siteleri içerisinde değil, aynı zamanda mobil uygulama geliştirme işlemleri çatısı altında da aktif bir şekilde kullanılmaktadır.
JavaScript Dilinin Bilinen En Önemli Avantajları Nelerdir?
Dinamik programlama dili olarak bilinen JavaScript avantajları ile dikkat çekiyor. Peki, birçok alanda aktif olarak kullanılabilen programlama dilinin avantajları neler?
- C programlama dilinden esinlenerek geliştirilen JavaScript’ te herhangi bir derleyici kullanımına gerek duyulmamaktadır.
- Diğer programlama dillerine göre bu dili öğrenmek son derece kolaydır. Ayrıca kod yazım aşamasında yapılan hatalarda kolaylıkla tespit edilebilmektedir.
- Tek bir iş parçacığı ile çalışılması nedeniyle, bilgisayarlarda herhangi bir performans kaybı da meydana gelmemektedir.
- Dinamik bir kullanım sunmasından ötürü, web siteleri daha fazla ziyaretçi çekebilmektedir.
- JavaScript, günümüzün en popüler programlama dillerinden biri olarak kabul edilmektedir. Son derece popüler olan bu programlama dili birçok web sitesinde sorunsuz bir şekilde kullanılmaktadır.
JavaScript Dilinin Dezavantajları Nelerdir?
JavaScript programlama dilinin her ne kadar avantajları fazla olsa da diğer programlama dillerinde olduğu gibi çeşitli dezavantajları da mevcuttur. Peki, birçok yazılımcı tarafından kullanılan programlama dilinin dezavantajları nelerdir?
- Programlama dili dışarıdan gelecek saldırılara karşı son derece zayıftır.
- Kötü niyetli kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.
- Bazı tarayıcılar ile son derece uyumsuz çalışmaktadır.
- Farklı cihazlarda çalıştırılması nedeniyle kodlar da birtakım tutarsızlıklar meydana gelebilmektedir.
Bir yorum bırakınız...