Hafıza kartları akıllı telefon, tablet, video kamera, dijital kamera vb. tüm dijital platformda önemli bir küçük depolama aygıtıdır. Micro kartlarda teknoloji ile birlikte her geçen gün gelişmekte farklı türlü modellere sahip olmaktadırlar. Bu makalede sizlere Mikro SDHC ve Mikro SDXC kartlardan bahsedeceğiz ne işe yararlar ve aralarındaki fark nedir?
Mikro SDHC nedir?
Standart SD Kartlar, veri depolama için küçük olan ve büyük veri depolama gereksinimlerini karşılayamayan 2 GB’lık bir kapasiteye sahiptir. Yüksek çözünürlüklü videolar ve resimlerin yanı sıra artan dosya boyutları, daha fazla depolama alanı ihtiyacını artırdı. SDHC (Secure Digital High Capacity -Güvenli Dijital Yüksek Kapasiteli) Kartlar adı verilen yeni bir SD Kart türüdür. Standart SD kartlarla aynı boyuttadır ancak, 4GB ve 32GB arasında yüksek kapasiteli Micro SDHC kartlar standart kartların yerini almıştır. 10 MBPS transfer hızına sahiptir. 2002 yılından beri kullanılan Mikro SDHC kartlar için varsayılan dosya formatı FAT32‘dir. Micro SDHC kartlar dört farklı modelde mevcuttur. 4G, 8GB, 16GB ve 32GB.
Mikro SDXC nedir?
SDXC (Secure Digital eXtended Capacity – Güvenli Dijital Ek Kapasite), Yüksek kapasiteli veri depolama çözümleri için en yeni ve daha gelişmiş standarttır. Bunlar 64GB ile 2TB arasında değişen büyük depolama kapasitelerine sahip, tamamen yeni nesil yüksek performanslı hafıza kartlarıdır. Ultra yüksek tanımlı 4K
SDXC kartların aşırı hızları, fotoğrafların ve videoların cihazlar arasında hızlı bir şekilde aktarılmasını sağlarken, 2 TB’a kadar depolama kapasitesi ile artık depolama alanın bitmesi konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak. SDXC’yi destekleyen bir cihaz, SDHC kartları ve standart SD kartlarla da gayet iyi çalışır. Ancak SDXC kartları desteklemeyen cihazlar SDXC kartları çalıştırmaz. 2010 sonrası üretilen çoğu cihaz, SDXC kartları ile uyumludur. Mikro SDXC kartlar için varsayılan dosya formatı exFAT‘dir. Yüksek çözünürlüklü resimler ve 4K UHD videoları aktarırken, 90 MBPS’ye kadar yazma hızını destekliyor ve 100 MBPS’ye kadar yüksek hızda okuyor. Transfer hızı 300 MBPS hızındadır.
Bir yorum bırakınız...