NVIDIA Broadcast Yayın Uygulaması Nedir? Nasıl Kullanılır? ∞

NVIDIA Broadcast Yayın Uygulaması Nedir? Nasıl Kullanılır?

NVIDIA Broadcast

Gün geçmiyor ki teknoloji kendini geliştirerek yeni özelliklere kavuşmasın. NVIDIA, Broadcast Yayın Uygulaması konusunda duyurular yaptı ve yeni özelliklerini anlatan pek çok açıklamalarda bulundu.Yayıncılık artık bir eğlenceden öte meslek olarak yapılan bir sistem haline geldi. Öyle ki yayıncılık üzerinden geçimini sağlamak dışında eğlence ve sosyal aktivitesi için de oldukça fazla para kazananlar var. Azımsanacak şekilde olmayan bu örnekler her geçen gün yayıncılık sektörüne yeni birilerinin katılmasını sağlıyor.

NVIDIA Broadcast Yayın Uygulaması da tam bu konu için duyurulmuş ve biçilmiş kaftan olan bir uygulama. Özellikle yayın yapmakta olan ve yeni yayın yapmak isteyenlerin hayatını kurtaracak olan bu yeni sistem sayesinde yayınlarınızı o kadar profesyonel yapacaksınız ki yönetim alanında bir kameraman ya da yönetici varmış gibi bir durum oluşacak.

NVIDIA Broadcast Yayın Uygulaması Nedir?

NVIDIA Broadcast yayın

NVIDIA Broadcast yayın uygulaması nedir? Aslında isim olarak ne anlatılmak istenildiği gayet ortada. Yayıncılar ve yeni yayın yapmak için geliştirilen uygulama oldukça basit bir ara yüze sahip.

İçinde barındırdığı özellikler aslında bu basit ara yüz için oldukça fazla. Kullanıcıların yayın yapmasını sağlayan bu yeni yazılım yapay zekâ ile en iyi şekilde desteklenmiş durumda. Yapay zekadan güç almasının yanı sıra sadece RTX kartlar ile çalışacak olması da farklı özellikler katacak.

Sadece RTX ekran kartları ile çalışacak olan NVIDIA Broadcast Yayın Uygulaması ekran kartından aldığı güç ile yepyeni özellikleri kullanmanıza olanak sağlayacak durumda. Özellikler arasında en heyecanlandıran kısım kamera üzerinde yapılabilecek olan değişiklikler olacak.

NVIDIA Broadcast Yayın Uygulaması ile Neler Değişecek

NVIDIA Broadcast Yayın Uygulaması ile neler değişecek? Gelecek olan bu yazılım ile birlikte aslında yayıncılık anlayışı tamamen değişecek desek doğru bir tabir olacaktır.

Ekran kartından gücünü alarak hem kamera hem ekran yayını hem de mikrofon üzerinden her türlü değişikliği yapabilme olanağına sahipsiniz. Öyle ki, Yeşil perdeye sahip olmadan yeşil perde özelliklerine kavuşabileceksiniz.

Kameranızın arkasında adeta profesyonel bir kameraman varmış gibi kameranız yönetilebilecek. Sabit bir kameranız olsa bile yüz takip özelliğinden yararlanarak ekranın tam olarak ortasında kalmanız da sağlanacak özelliklerden sadece birisi.

Özellikle mikrofon olanında olacak olan yenilikler sayesinde sesiniz karşı tarafa en kaliteli nasıl aktarılabiliyorsa o şekilde aktarılabilecek. Bu konuda yayıncılardan ve kullanıcılardan gelecek olan geri dönüşlere göre her geçen gün yenilikler yapılabilecek durumda.

NVIDIA Broadcast Yayın Uygulaması hakkında bir de video paylaşılmış durumda. Uygulamanın özelliklerinin detaylı olarak anlatıldığı söz konusu videoya hemen buradan ulaşabilirsiniz.

  • Özelleştirilebilir hoparlör çıkışı (Kulaklık geliştirilmesi)
  • Özelleştirilebilir mikrofon
  • Gelişmiş kamera sistemi
  • Yapay zekâ destekli gelişmiş yayın deneyimi

NVIDIA Broadcast Yayın Uygulaması Detaylı Özellikleri Nelerdir?

NVIDIA Broadcast uygulaması nedir

NVIDIA Broadcast Yayın Uygulaması için özelliklerden bahsettik ancak iş detaylar kısmına indiğimizde değişmeye başlıyor. NVIDIA tarafından yapılan açıklamalara göre söz konusu yazılımın özelliklerine detaylı şekilde baktığımızda ince özelliklere erişebiliyoruz.

Gelişmiş Mikrofon Özelliği: gelişmiş mikrofon özelliği gücünü RTX kartlardan almakta. Her ne kadar ses iletimi için iyi bir mikrofona sahip olmanız gerekiyor olsa da NVIDIA Broadcast Yayın Uygulaması sizin için bu gerekliliği ortada kaldırıyor. Hali hazırda kullandığınız mikrofon üzerinden kalite kaybı olmadan ses yükseltimi bunun yanı sıra arka plan seslerini kaldırma işlemlerini yapabiliyorsunuz.

Sanal Oda Oluşturma: Belki de en kullanışlı özelliklerden birisi de sanal oda oluşturma özelliğidir. NVIDIA Broadcast Yayın Uygulaması ile birlikte RTX ekran kartları ile birlikte kullanılabilecek yeni bir özellik daha hayatımıza giriyor. Özellikle yayın alanı dar olan ve arka planına yeşil perde çekemeyecek olan yayıncıların hayatını kurtaracak olan özellik sayesinde. Yeşil arka plana sahip olmadan kamerada kendinizi ayırabilir ve kendinizi kesebilirsiniz. Bunu kusursuz şekilde yapan bu uygulama, sadece arka plan değiştirmek ile kalmıyor. Arka plana bokeh efekti vererek yayıncıların daha güzel bir yayın sunmasını sağlıyor.

Otomatik Kafa Takip Özelliği: NVIDIA Broadcast Yayın Uygulaması burada gücünü yapay zekadan alıyor ve hiç yapılmamış olan bir özelliği kullanıma sunuyor. Otomatik kafa takip özelliği sayesinde kameranızın arkasında adeta gerçek bir kameran varmış gibi bir hissiyat oluşturuluyor. Söz konusu özellik sayesinde kameranız sabit olsa da yapay zekâ sayesinde kameranız sanki hareket ediyormuş hissiyatı aktarılıyor. Daima kameranın ortasında kalmanızı sağlayacak olan özellik pek çok yayıncı tarafından tercih edilecekler arasında yer almakta.,

NVIDIA Broadcast Yayın Uygulaması Nasıl Kullanılır?

NVIDIA Broadcast Yayın Uygulaması nasıl kullanılır? Öncelikle şunu belirtmemizde fayda var. Uygulama tamamen ücretsiz ve herkesin kullanabileceği şekildedir. Kurulum olarak otomatik bir kurulum tercih edilmiş durumdadır.

Vereceğimiz linkten indireceğiniz dosyayı sadece ileri ve ileri seçenekleri ile kısa bir süre içerisinde kurabilirsiniz. Ancak tüm bu adımlara gelmeden önce bazı şartları yerine getirmelisiniz.

  • 8GB ve üzeri RAM
  • RTX destekli bir ekran kartı
  • İntel Core i5 ve üzeri işlemci

Tüm bu şartlar karşılandıktan sonra yapmanız gereken buraya tıklamak ve indirme sayfasına erişmek. İndirme sayfasından NVIDIA Broadcast Yayın Uygulamasını indirmeniz gerekmekte. Yeşil renkteki indir butonuna tıkladıktan sonra uygulamanın indirme işlemine başlayabilirsiniz.

İndirme işlemi bittikten sonra sadece ileri ve ileri adımlarını izleyerek kurulum işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Tamamen Türkçe destekli olan yeni yazılım kurulum sonrasında kayıt için ya da yayın için sizi hazır hale getirene kadar rehber sunacaktır. Rehberi takip ettikten sonra uygulamayı sorunsuz olarak kullanabilirsiniz.

Bir yorum bırakınız...

*

keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...
Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Günümüzde gittikçe daha çok ivme kazanan yapay zeka uygulamaları, şirketler kadar kendi yapay zeka uygulamalarını yazmak isteyenlerin de ilgi odağı haline geliyor. Python hakkında ...
pyhton flask

Python Flask Nedir ve Python Flask ile Web Geliştirme

Python ile uygulama geliştirme dendiğinde akla genellikle konsol uygulamaları, veri uygulamaları ve yapay zeka gelir, ancak Python dilinin yoğun olarak kullanıldığı alanlardan birisi de ...

Microsoft Copilot Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Microsoft Copilot, Microsoft'un Windows, Edge, mobil ve Office 365 için yapay zeka aracıdır. Yapay zekanın gelişmesi ve OpenAI GPT'nin popüler olması ile birlikte teknoloji ...
Gmail akıllı yazma

G-mail Akıllı Yazma Özelliğini Açma Kapatma

Akıllı yazma aracı, e-mailler için otomatik tamamlama gibi çalışır. E-maillerin nasıl yazılacağını öğrenir ve cümlelerin tamamlanmasını sağlar. E-mail metinlerinin hızlıca oluşmasını sağlar. Yazarken öneriler ...
IMAP

İmap Nedir? İmap Kullanımının Faydaları

Birçok insan imap nedir bilmemektedir. Gerek günlük hayatta gerekse iş hayatında e-mail kullanımı çok önemlidir. E-mail protokolü sayesinde kişiler her cihazdan e-mailerini kontrol edebilir, ...
mac windows

Mac vs Windows Bilgisayar Özet Karşılaştırma

Bilgisayar teknolojisi, günümüzde büyük ölçüde Windows ve Mac işletim sistemleri üzerine odaklanmış durumda. Her iki işletim sistemi de benzersiz özelliklere ve kullanıcı deneyimine sahiptir ...
Gmail görev oluşturma

G-mail Görev Oluşturma G-mail Alanlar Düzenleme

G-Mail’den görev oluşumu çok basittir. Öncelikle, G-Mail hesabına giriş yaparak, sağ üstteki alan "Görevler"e tıklanmalıdır. Açılacak pencerede, yeni görevin eklenebilmesi için "Görev Ekle"ye tıklanmalıdır ...
MAPI EWS

MAPI EWS Nedir Ne İşe Yarar Ne Amaçla Kullanılır?

Teknolojinin gelişim göstermesi ile birlikte MAPI EWS nedir ne amaçla kullanılır pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. İnternet önemli iletişim kaynaklarındandır. Gere iş alanlarında ...
Shopify

Shopify DNS Yönlendirmesini Yapmak Adım Adım

Sahip olduğunuz alan adını Shopify’e yönlendirmek istediğinizde hangi işlemleri gerçekleştirmeniz gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Shopify DNS Yönlendirmesini Yapmak Adım Adım aktaracağımız bu yazımız sizler ...