PC Sıcaklık Ölçme Programı Tavsiyesi ∞ Sonsuz Teknoloji

PC Sıcaklık Ölçme Programı Tavsiyesi

PC sıcaklık

Bir PC sıcaklık ölçme programı kullanarak bilgisayarınızdaki birçok parçanın sıcaklığını görebilirsiniz. Üstelik bazı programlar sayesinde bu işlem oldukça kolay.

Bilgisayarlar, her geçen gün daha fazla güçleniyorlar. Donanım parçalarının gelişmesiyle birlikte bilgisayarlarında gücü önemli derecede artıyor. Ancak, tabii ki daha fazla güç beraberinde daha fazla ısı getirebiliyor. Bu sebeple bazı bilgisayarlarda ısınma problemi yaşanabiliyor.

Bu yüzden belli aralıklarla bilgisayarınızın ısı değerlerini kontrol etmeniz kesinlikle doğru olacaktır. Özellikle ekran kartı ve işlemcinin ısısı ne kadar düşükse o kadar iyi demektir. Bu tür donanım parçalarının ısı değerlerini görmek için bazı programlar kullanabilirsiniz.

Yüksek Sıcaklık Bilgisayar için Tehlikeli Olabilir

Sıcaklığın bilgisayarın performansı açısından çok önemli olduğunu söyleyebiliriz. İşte bu yüzden bir PC sıcaklık ölçme programı kullanmanız büyük önem taşıyor. Özellikle ekran kartı ve işlemcide sıcaklık problemi olmamasına dikkat etmelisiniz.

Çünkü bu iki parçada oluşan yüksek sıcaklık problemi, önemli ölçüde performans kayıplarına yol açabiliyor. Örneğin, işlemciniz yüksek sıcaklıkta çalıştığında bilgisayarda kasmalar yaşayabilirsiniz. Ayrıca, yüksek ısı sebebiyle bu tür donanım parçaları arızalanabilir.

PC Sıcaklık Ölçme Programsız Yapılabilir mi?

CPU sıcaklık ölçme gibi işlemleri programsız yapabilmeniz mümkün. Ancak, bu işlem için anakartınızın BIOS ayarlarına girmeniz gerekiyor. Aslında bu işlemin anakart modeline göre değişiklik gösterdiğini söyleyebiliriz. Bu sebeple bazı programlar aracılığıyla bilgisayarınızdaki parçaların ısı değerlerini kontrol etmeniz daha doğru olacaktır.

İlgili: İşlemci (CPU) Sıcaklığı Nasıl Kontrol Edilir ve Nasıl Soğutulur?

Örneğin, CPU sıcaklığı ölçme programı kullanarak işlemcinizin sıcaklığını kolayca öğrenebilirsiniz. Ayrıca bazı programlar sayesinde işlemci ve ekran kartı gibi birçok donanım biriminin sıcaklığını aynı anda görebilirsiniz.

CPU Sıcaklığı Ölçme Programı, Core Temp

Core Temp, sıcaklık ölçmek için kullanılabilecek en basit ve kullanışlı programlardan bir tanesi. Ancak bu program ile sadece işlemcinin sıcaklığını görebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Core Temp Kullanımı

  • İlk adımda Core Temp indir
    linkine tıklayarak programı bilgisayarınıza indirin ve kurun.
  • Program kurup çalıştırdıktan sonra açılan pencerede karşınıza direkt olarak işlemcinin ısı değerleri gelecektir. Açılan pencerenin en altındaki CPU #0 kısmına bakarak işlemcinizin anlık sıcaklığını görebilirsiniz.
  • Bu kısmın hemen sağındaki değeri, işlemcinin gördüğü en düşük sıcaklığı gösterir. Mak. değeriyse işlemcinin gördüğü en yüksek sıcaklığı gösterir.

PC Sıcaklık Ölçme Programı HWMonitor

CPUID HWMonitor programıyla bilgisayarınızdaki birçok donanımın ısı değerini kolayca öğrenebilirsiniz. Yani hem CPU hem GPU sıcaklık ölçme programı arıyorsanız, HWMonitor programını tercih edebilirsiniz.

HWMonitor Sıcaklık Ölçme

HWMonitor

  • İlk olarak HWMonitor indir bağlantısına gidin ve SETUP yazan butona tıklayarak programı bilgisayarınıza indirin. Programı indirip kurduktan sonra çalıştırdığınızda karşınıza gelen pencerede birçok sıcaklık değeri göreceksiniz.
  • Bu pencerede Temperatures yazan kısmın hemen altındaki CPU kısmına bakarak işlemcinin anlık sıcaklığını görebilirsiniz. Ayrıca, SYS yazan kısımda bilgisayarınızın genel sistem sıcaklığını görebilmeniz mümkün.
  • Aynı pencerede alta doğru indiğinizde ekran kartınızın modelinin yazdığı bir kısım göreceksiniz. Bu kısımdaki Temperatures kısmına göz attığınızda GPU yani ekran kartınızın sıcaklığını görebilirsiniz.
  • Üstelik, bu programda sıcaklık değerlerinin yanı sıra anlık işlemci voltaj değerini ve hatta anlık RAM bellek kullanımını bile görebilirsiniz. Yani HWMonitor programını sadece bir PC sıcaklık ölçme programı olarak tanımlamak biraz haksızlık olur.

Bir yorum bırakınız...

*

en iyi zamanlar

İnstagram’da En Uygun Paylaşım Saatleri Nedir?

İnstagram'da en uygun paylaşım saatleri nedir? Sorusu etkileşim almak isteyen insanların sıklıkla araştırdığı konular arasında yer almaktadır. Özellikle son yıllarda sosyal platformlara olan ilginin ...
Python Kullanarak YouTube Üzerinden Video İndirme

Python Kullanarak YouTube Üzerinden Video İndirme

Günümüzün en ünlü ve en çok kullanılan video yayınlama platformu olan YouTube, her türlü kullanıcıya ve kitleye hitap edecek kadar çok sayıda farklı türden ...
Google Gmail’de okunmamış mailleri görmek

Gmail’de Okunmamış Mailleri Görmenin Basit Yolu

Google Gmail’de okunmamış mailleri görmek oldukça kolay. Ayarlardan bunu kolayca düzenleyebilirsiniz. Tercih edebileceğimiz çok sayıda mail servisi mevcut. Bu mail servislerinden birisi de Google’ın ...
Yandex Disk Nedir

Yandex Disk Nedir ve Özellikleri Nelerdir

Bir bulut depolama servisi olan Yandex Disk nedir birlikte öğrenelim. Bu servisle verilerinizi yedekleyebilirsiniz. Veri kaybını önlemek için zaman zaman yedekleme yapmak önemli. Normal ...
SIM Kart PIN Kodu Nasıl Öğrenilir

SIM Kart PIN ve PUK Kodu Nasıl Öğrenilir? PUK Sorgulama

SIM kart pin kodu öğrenmek için size verilen kartı kullanabilirsiniz. SIM kartın bulunduğu kart üzerinde tüm kodlar yazar. Cep telefonları artık hayatımızın vazgeçilmezi konumuna ...
Python ile Match-Case Kullanımı

Python ile Match-Case Kullanımı

 Programlama dili denince akla gelen ilk şeylerden birisi karar yapılarıdır, bunlar koşul yapıları olarak da bilinirler. Bu yapılar aracılığıyla programın işleyişi, yapabileceği işlemler değişkenlerin ...
SSD alırken dikkat edilmesi gerekenleri

SSD Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bilgisayarınıza SSD alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıklayacağız. Bunlar arasında DRAM ve kapasite gibi detaylar var. Sabit diskler bilgisayarın performansını önemli ölçüde etkiliyor. Geçmişte kullandığımız ...
Powershell ve CMD Komut İstemi Arasındaki Farklar

Powershell ve CMD (Komut İstemi) Arasındaki Farklar

Windows işletim sistemi bulunan bilgisayarların oldukça aşina olduğu Komut İstemi, bilgisayar kullanıcılarının arayüzle yapamadığı işlemleri hızlıca yapmasına olanak tanır. Bu sayede bilgisayar üzerinde performans ...
WPS Nedir WPS Nasıl Açılır ve Kapatılır

WPS Nedir? WPS Nasıl Açılır ve Kapatılır?

Kablosuz ağa kolayca bağlanmamızı sağlayan WPS nedir sorusunu sizler için cevaplamak istiyoruz. İnternete bağlanmak için birçok farklı yöntem kullanabiliyoruz. Kablolu veya kablosuz bağlantı yaparak ...
VoLTE nedir

VoLTE Nedir, Nasıl Kapatılır?

Voice Over LTE yani VoLTE nedir sorusunu yazımızda cevaplayacağız. Bu teknoloji, 4.5G şebekesi üzerinden görüşme yapmanızı sağlıyor. Kablosuz ağ altyapıları dünya çapında gelişmeye devam ...