Photoshop Olmadan Ücretsiz Olarak PSD Dosyası Nasıl Açılır? | Sonsuz Teknoloji

Photoshop Olmadan Ücretsiz Olarak PSD Dosyası Nasıl Açılır?

psd aç

PSD dosya formatı denince ilk akla gelen kesinlikle Photoshop programıdır. PSD dosyası ile üzerinde çalışmakta olduğunuz bir resmin çalışmasını kapatabilir daha sonra devam edebilirsiniz.

Sorun şu ki PSD açık bir format değil. PNG’ler, JPG’ler ve BMP’ler neredeyse her görüntü düzenleyici de açılabilirken, PSD’ler sadece dosya biçimi sadece belirli uygulamalar tarafından açılabilir.

PSD dosyasını ücretsiz birçok seçeneklerden birini kullanın. Adobe Photoshop kadar iyi mi? Hayır. Aslında, aşağıdaki uygulamaların çoğu aslında PSD’leri düzenleyemez; yalnızca PSD’leri düzleştirilmiş görüntüler olarak görüntüleyebilir.

1. GIMP

Bir PSD dosyasını ücretsiz açmaya ve düzenlemede ilk akla gelenlerden biri de GIMP yazılımıdır. Photoshop’un en yakın karşılığı olmakla birlikte Windows, Mac ve Linux’ta da kullanılabilir, böylece tüm sistemlerde kullanabilirsiniz.

PSD desteği GIMP programına yerleştirildi. Üçüncü taraf eklentileri veya herhangi bir şeyle uğraşmanıza gerek yok. GIMP’i açın.,

  • File> Open’na gidin.
  • PSD dosyasını bulun ve seçin.

GIMP ile ilgili güzel şey, aslında bir PSD dosyasının tek tek katmanlarını işleyebilmesidir. Dezavantajı, bazı katmanların GIMP’ye okunamaması veya GIMP’nin bunlarla çalışabilmesi için rasterleştirilmesi gerektiğidir. Daha sonra Photoshop’ta açmak istediğinizde PSD’yi kaydetmek dosyayı bozabilir. GIMP açık kaynak kodlu bir yazılımdır ve çeşitli faydalar sağlar.

İndir: GIMP (Ücretsiz)

2. Paint.NET

Paint.NET GIMP ve Adobe Photoshop gibi öğrenmek için şişirilmiş veya göz korkutucu olmaksızın Microsoft Paint’ten daha iyi bir görüntü düzenleyicidir. Ancak, daha güçlü hale getirmek istiyorsanız, çeşitli üçüncü taraf eklentileri yükleyebilirsiniz. Mutlaka kullanmanız gereken PSD eklentisi vardır.

  • PSD eklentisini indirin.
  • ZIP dosyasının içeriğini çıkarın.
  • PhotoShop.dll dosyasını kopyalayın.
  • Paint.NET yükleme klasörüne gidin (C:/Program Files/paint.net adresi gibi bir yerlerde)
  • PhotoShop.dll dosyasını FileTypes alt klasörüne yapıştırın.
  • Paint.NET’i başlatın.

Paint.NET’in genellikle PSD katmanlarını ele alabilmesine rağmen, Paint.NET’in tüm Photoshop özelliklerini desteklememesi nedeniyle ara sıra sorunlar yaşayacağınızı unutmayın.

İndir: PSD Plugin for Paint.NET (Ücretsiz)

3. Photopea Online Editor

Bu daha az bilinen web uygulaması, temel olarak Adobe Photoshop veya GIMP’in çevrimiçi sürümü gibidir. Açıkça pek iyi değil; ancak yine de PSD dosyasını görüntülemek için kullanışlı.

  • File> Open’a gidin.
  • PSD dosyasını bulun ve seçin.

Photoshop’un katmanları tek tek görebilirsiniz. Bu, ücretsiz bir web uygulamasından beklenenden iyi bir özellik seviyesidir. Yine de harika, PSD’lerinizi nerede olursanız olun ücretsiz olarak düzenlemenize izin veriyor.

Web Sitesi: Photopea Online Editor

4. XnView

XnView, resim koleksiyonlarınızı çeşitli şekillerde taramanıza ve sipariş etmenize olanak tanıyan, aynı zamanda renk paletleri, filtreler, efektler, döndürmeler vb. Gibi temel görüntü düzenleme araçlarını kullanarak işleyen bir ücretsiz görüntü düzenleyicisidir.

Bu daha az bilinen uygulama ile ilgili en iyi şey, 500’den fazla formatı okuyabilmesi ve 70’in üzerinde formatta dışa aktarılabilmesidir, bu nedenle sadece görüntüleri izlemek için değil, aynı zamanda onları dönüştürmek de faydalıdır.

  • File> Open’a gidin.
  • PSD dosyasını bulun ve seçin.

İndirirken, üç kurulum türü arasından seçim yapabilirsiniz: Minimal, Standard, ve Extended en az disk alanı gerektirir ve PSD’leri açmak için ihtiyacınız olan her şeydir. Eklentilere veya benzeri bir şeye gerek yok.

İndir: XnView (Ücretsiz)

5. IrfanView

IrfanView, ana kullanımı bir görüntü görüntüleyici ve dönüştürücü olduğu için XnView’a benzer. XnView’ın yaptığı kadar çok formatı desteklemeyebilir, ancak tüm önemli olanları destekler.

IrfanView, düzleştirilmiş PSD’leri kolayca oluşturabilirken, farklı bir formata dışa aktarmadığınız sürece bunları düzenleyemez veya kaydedemez.

  • File> Open… seçeneğine gidin.
  • PSD dosyasını bulun ve seçin.

Bu uygulamayı sisteminizde tutmanızı öneririz. Bunu birincil resim görüntüleyiciniz olarak kullanın ve hiç bir zaman hayal kırıklığına uğramayacaksınız. Bu programın en iyi yanı, son derece hafif ve hızlı olmasıdır. Ayrıca bazı şık eklentileri ile IrfanView’ı daha da geliştirebilirsiniz.

İndir: IrfanView (Ücretsiz)

6. Google Drive

Google Drive’ı bir dosya görüntüleyici olarak kullanmak garip gelebilir, ancak kesinlikle yapabilirsiniz – ve oldukça iyi çalışıyor. Bu konuda daha fazla bilgi edinmek için Google Drive’daki ana kılavuzumuza göz atın, ancak bilmeniz gereken önemli nokta, PSD’lerin web üzerinde Google Drive üzerinden görüntülenebilir olmasıdır.

  • Google Drive sayfasını ziyaret edin.
  • Drive’ım’ı tıklayın ve Dosya yükle’yi seçin…
  • PSD dosyasını bulun ve seçin.
  • Görüntülemek için dosyayı çift tıklayın.

Görüntü dosyalarını Google Drive’a yüklemek için kullanabileceğiniz başka yöntemler de vardır, ancak yalnızca tek bir dosyayı görüntülemek istiyorsanız en kolay yol budur.

Web Sitesi: Google Drive

7. Go2Convert

Bu son seçenek, PSD dosyalarını görüntülemek, açmak veya düzenlemek için bir yol değildir. Bu, PSD dosyalarını PNG ve JPG gibi diğer biçimlere dönüştürmenin bir yoludur. Öncelikle PSD’leri neden açmak istediğinizin tam nedeni buysa,  adımları atlayabilirsiniz.

  • or upload’ı tıklayın.
  • PSD dosyanıza gidin ve seçin.

Yükleme tamamlandıktan sonra, dönüştürülecek düzinelerce biçimi seçebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, görüntüyü yeniden boyutlandırabilir ve hangi sıkıştırma türlerini kullanacağınızı seçebilirsiniz.

Bu çözümler kesinlikle işe yarıyor, memnun olduklarınızı her zaman kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak gelecekte ciddi PSD düzenlemeleri yapmayı düşünüyorsanız, Adobe Photoshop CC abonelik planını satın almayı düşünmeniz gerekir. GIMP ile de yapmak istediklerinizi yapabilirsiniz, ama yine de, onun sınırlamaları var. GIMP, sıradan kullanıcılar için uygun, ancak Photoshop objektif olarak daha iyi.

  1. Cryem1r
    15:01 16 Şubat 2021 15:01

    İşe yaradı teşekkürler…

Bir yorum bırakınız...

*

yapay zeka

Yapay Zekayı anlamak ve İnsanın Yapay Zekayı kullanımı

Zeka kavram olarak, düşünme, akıl yürütme, algı, kavrama, yargılama ve sonuca varma, soyutlama, öğrenme ve yeni durumlara uyma şekliyle insana verilen yetenekler zinciri toplamıdır ...
en iyi blueetooth speaker

Bluetooth Hoparlör Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Teknoloji geliştikçe, birçok teknolojik aletin ve ek parçalarının kablosuz, uzaktan bağlantılı olacak şekilde dizayn edilmişlerdir. Bunlardan biri de bluetooth hoparlörlerdir. Günümüzde birçok sebeple kullanılan ...
Nomofob

 Yeni Teknolojinin Yeni Fobisi: Nomofobi Nedir?

Kişinin kullanmış olduğu akıllı telefonu elinden bırakmakta ya da kısa bir süreliğine bile olsa ondan uzaklaşmakta zorlanması, telefonun birkaç saat boyunca kullanılamayacak olması sebebiyle ...
NFC Nedir Ne işe yarar

NFC Teknolojisi Nedir? Kullanım Alanları ve Özellikleri

NFC, cihazlar arasında hızlı ve güvenilir veri transferi yapma yeteneği ile bilinir. NFC'nin öne çıkan özelliklerinden biri, cihazların birbirine dokunarak veya çok yakın mesafeden ...
React Nedir

React Nedir? React ile Web Uygulaması Yapımı

Web dünyasının geliştirme alanında geliştirme işini kolaylaştıracak ve daha komplike Web sayfaları yapmaya olanak tanıyacak pek çok teknoloji bulunmakta. Bunlar arasında en çok kullanılanları ...
instagram foto

Instagram Fotoğraf Yüklenmiyor Sorununun Sebepleri

Dünya’nın en popüler uygulamaları arasında yer alan Instagram, diğer uygulamalar için bünyesinde çeşitli hataları barındırır. Instagram fotoğraf yüklenmiyor diyen kullanıcılar da bu hatalara sebep ...
X sanal çerçeve ekranı

Xvfb Nedir? Docke’da GUI Uygulamaların Çalıştırılması

Xvfb, yani X virtual framebuffer aynı zamanda X sanal çerçeve ekranı olarak bilinir, X11 ekran sunucusu protokolünü uygulayan bir ekran sunucusudur. Diğer ekran sunucularının ...
Python ile Kendi Yapay Zeka

Python ile Kendi Yapay Zekanızı Yazma Rehberi

Python ve yapay zeka kavramları, özellikle son dönemlerin yazılım dünyasında yan yana anılır oldu. Python için özel olarak yazılmış PyCharm, Tensorflow ve Keras gibi ...
Netflix Reklamlı

Netflix Aboneliklerine Zam Geldi! En Ucuz Abonelik?

Netflix aboneliklerine zam geldi! Üstelik yeni gelmiş olmasına rağmen. Netflix abonelikleri ne kadar oldu? Online film, dizi ve TV Showları izlememize olan sağlayan Netflix, ...
Telefonu hızlı şarj etme yöntemleri

Telefonu Hızlı Şarj Etme Yöntemleri: Daha Hızlı Şarj

Telefonu hızlı şarj etme yöntemleri ile yeni nesil ve eski nesil fark etmeksizin tüm telefonlar için normalinden daha hızlı şarj süresine ulaşabileceksiniz. Android telefonlarda ...