S-Ticaret nedir sorusu, son dönemlerde oldukça sık sorulmakta ve sosyal medya kullanıcıları tarafından merak edilmektedir. Hayatımıza giren bu terim her ne kadar e-ticaretin bir uzantısı olarak görülse de aslında yepyeni bir sektörün habercisidir. Peki, son dönemlerde karşımıza oldukça sık çıkan S-Ticaret nedir, hangi platformlar üzerinden yapılır? Dilerseniz, merak edilen tüm bu soruların yanıtlarını gelin ayrıntılı bir şekilde birlikte inceleyelim.
S-Ticaret Nedir?
S-Ticaret, sosyal medya platformları üzerinden yapılan ticarete verilen özel bir isimdir. Her ne kadar bu ticaret yöntemi son dönemlerde oldukça popüler de olsa aslında hayatımıza 2005 yılında girmiştir.
Özellikle 2010 yıllarında sosyal medyaya artan ilgi ile birlikte yavaş yavaş popüler hale gelen bu ticaret yöntemi, dijitalleşmenin hızla arttığı günümüzde hemen hemen herkesin kullandığı ticari bir alana dönüşmüştür.
S-Ticaret Hangi Platformlarda Yapılır?
S-Ticaret, bir diğer bilinen adı ile sosyal ticaret dijitalleşen dünya ile birlikte hayatımıza giren yeniliklerden biridir. Son dönemlerde oldukça popüler sosyal ticaret, başta İnstagram, Facebook, Shopify, TikTok ve Twitter olmak üzere birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Peki, oldukça sık kullanılan ve popüler olan sosyal ticaretin avantajları nelerdir?
S-Ticaretin Avantajları
- Sosyal ticaret ile uğraşan kişilerin herhangi bir domain, Hosting veya server gibi giderleri yoktur.
- Sosyal ticaret ile uğraşan kişiler, müşterileri ile doğrudan iletişim halindedir.
- Sosyal ticaret, e-ticarete göre pazarlama konusunda daha az maliyetlidir.
S-Ticaretin Dezavantajları
Sosyal ticaret, her ne kadar diğer ticaret yöntemlerine göre son derece avantajlı bir konumda bulunuyor olsa da ne yazık ki bazı istenmeyen dezavantajları mevcuttur. Örneğin, satın aldığı üründen memnun kalmayan bir kullanıcı son derece abartılı ve aşağılayıcı bir şekilde yorum yapabilir.
Yapılan bu yorum, kalıcı olabileceğinden dolayı kişilerin ticari hayatı da olumsuz yönde etkilenebilir. Ayrıca, sosyal ticaretin dezavantajları içerisinde yer alan bu durum nedeniyle de satış rakamları ciddi oranda azalabilir.
Yukarıda da görüldüğü üzere sosyal ticaret, hayatımızda oldukça popüler olan ticaret yöntemlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Özellikle maliyet açısından satıcıları oldukça rahatlatan bu ticaret yöntemi, kuşkusuz dijitalleşen dünya ile birlikte ilerleyen yıllarda daha da yaygın bir hale gelerek hayatımızın değişmezlerinden biri olabilir.
Bir yorum bırakınız...