Sigara, insan sağlığı en çok tehdit eden faktörler arasındadır. Öyle ki! Nerede ise üç kişiden bir tanesi sigara kullanmaktadır. Kimi dudak tiryakisi kimi ise ciğerlerine kadar sigaranın dumanını çekerek keyif yapmayı ve içerisinde bulunan 4000’ e yakın kimyasalı vücutlarına sokmaktadır. Sigara alışkanlığı edinildikten sonra bir bırakma evresi var. Bırakabilmek için vücudun alışkanlığı olan sigarayı pek çok kez atarız ama yine de olmaz, kokusu, çevre koşulları, vücut istemi gibi nedenler bunu tetikleyebilir. Ancak direnç ve sabırla ayrıca doktor yardımı ile bunun da üstesinden gelmek mümkündür.
Sigara tüketen pek çok insan kilo almaz. Sigara buna adeta izin vermez. Kilo aldırmağı gibi sağlığı da zamanla tehdit etmeye başlar. Uğraşılar sonucu sigara bırakıldığında hızlı kilo almaya başlandığında ilk olarak sigara bırakılması sonucu neden kilo alınır?
Öncelikli olarak, bunun genel olarak üç temel nedeni vardır.
- Metabolizma yavaşlamaya başlar,
- Tat alma özelliğinin geri kazanılması,
- Sürekli atıştırma isteğinin el alışkanlığından kaynaklı olması,
Gibi nedenlerden dolayı kilo alma, hızlı bir şekilde meydana gelir. Ancak bunun önüne geçebilmek mümkündür. Fizyolojik nedenler olarak bilinen bu üç temel neden doktor yardımı yada bireyin kendi çabası ile atlatılabilir. Sonrasında kilo almadan da sigara bırakılması rahatlıkla gerçekleşebilir.
Bir yorum bırakınız...