Titanyum, üstün özelliklere sahip olan dayanıklı bir metaldir. Titanyum nedir, özellikleri ve nerelerde kullanılır denildiğinde birbirinden farklı sanayi üretiminde kullanıldığı belirtilmektedir. Titanyum, eşsiz fiziksel ve kimyasal özelliklere sahip bir elementtir. Nadir bulunan bu element, stratejik öneme sahip endüstriyel hammaddelerden biridir. Titanyumun işlenmesi hem zor hem de pahalıdır. Doğadaki en sağlam maddeler arasında olan titanyum, insan dokusu ve kemikleriyle uyum sağlamaktadır. Bu nedenle sağlık ürünleri ve tıp alanında kullanılmaktadır. Titanyum, başta pigment endüstrisi olmak üzere her tür hava araçlarından denizaltılar ve tencerelere kadar farklı ürünlerde kullanılmaktadır. Titanyumun antimanyetik olduğu bilinmektedir. Bu maddenin ısı ve elektrik iletkenliği de demirden azdır. Asit, tuz ve diğer kimyasal bileşiklere karşı mukavemetlidir. Titanyumun özelliklerinden birisi herhangi bir mikroorganizma ile reaksiyona girmemesidir. Titanyum toksik bir madde değildir.
Titanyumun Özelikleri Nelerdir?
Titanyum insanda alerji yapmamaktadır ve vücuda herhangi bir zararı yoktur. Soğuk ve sıcak olarak preslenebilen titanyum, kolaylıkla kaynak yapılabilmektedir. Torna ve frezede işlenebilen bu madde, azotla yanmaktadır. Saf olarak elde edilmesi zor olan titanyum düşük yoğunluktadır. Ayrıca yüksek gerilme ve korozyona karşı dirençlidir. Titanyumun mevcut teknoloji ile işlenmesi zordur ve bu nedenle pahalıdır. Pahalı olması nedeniyle de kullanım alanları sınırlıdır. Titanyum nedir, özellikleri ve nerelerde kullanılır
Titanyum Nerelerde Kullanılır?
Titanyum, araç motorlarında, motor türbin kanatlarında, denizaltı gövdelerinde, beyaz mürekkep üretiminde, renkli cam ve seramik imalatında, kimyasal maddelere dayanıklı eşyaların tasarlanmasında, pencere çerçevelerinde, kaynak elektrotlarında, diş implantlarında saatlerde cep telefonlarında kullanılmaktadır. Titanyum nedir, özellikleri ve nerelerde kullanılır denildiğinde en önemli dezavantajı da bilinmelidir. Dezavantaj pahalı olmasıdır.
Bir yorum bırakınız...