Virtual Private Network kelimesinin kısaltılmış hali VPN, sanal özel ağ olarak tanımlanır. İP numarası ve konumuzu gizleyerek kendinizi internette anonim olarak gösterebilirsiniz. Yasak sitelere rahatlıkla giriş yapabilirsiniz. Ücretsiz kullanılan VPN’lerin ilk sorunu, yavaş olmasıdır. Cep telefonu, tablet ve bilgisayarlara VPN kurabilirsiniz. VPN hızlandırmayöntemlerini kullanarak, internette güvenli ve hızlı bir şekilde dolaşabilirsiniz.
İlgili: DNS ve VPN Arasındaki Fark Nedir?
Sunucu Seçimi
VPN kullanarak internete bağlandığımızda, başka bir ağ üzerinden bağlı olduğumuzu gösterir. İnternet ile VPN sunucusu ne kadar uzak olursa, internet bağlantısı da o kadar yavaş olur. Bölgenize en yakın sunucuyu seçmeniz gerekiyor. Türkiye’den Avrupa veya Almanya sunucularını seçmek daha iyi oluyor. Sunucu seçimini elle yapmak istemiyorsanız, programın otomatik seçmesini sağlayabilirsiniz.
Şifreleme Gücünü Değiştirin
Kullanıcı bilgileri ile sunucular arasında yapılan veri alışverişi şifrelenerek, üçüncü kişilerin öğrenmesi engellenir. Şifre, mesaj, ziyaret edilen siteler kesinlikle sunuculara kayıt edilmez. Şifreleme yöntemi güçlü olursa, internet bağlantısı ve bilgisayarın işlemcisi yavaşlar.
VPN’lerde PPTP, L2TP, SSTP, IPSEC, IKEV2 VE OPEN VPN şifreleme yöntemleri kullanılır. VPN sunucusuna bağlanmadan önce şifreleme yöntemini seçebiliyorsanız, daha düşük şifreleme yöntemlerini seçerek VPN bağlantısını hızlandırabilirsiniz.
İlgili: VPN Nedir ve Neden VPN Kullanılır?
Modeminize VPN Sunucusu Atamayın
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte her evde bilgisayar, tablet, televizyon, telefon gibi teknolojik cihazlar bulunuyor. Bu cihazların her biri internete bağlanabiliyor. Her cihaza ayrı ayrı VPN kurmak yerine, en iyi yöntem modeme VPN sunucusu atamaktır.
Birden fazla cihaz internete girmek istediğinde modeme bağlanmak ister. Bir de modem de VPN kuruluysa, internet yavaşlayacaktır. Bu durumda modeminize VPN kurmayın.
Protokol Bağlantı Ayarlarını Değiştirin
İnternet protokol bağlantısı, bilgisayar ile ağ cihazları arasında iletişimi sağlamak için kabul edilen kurallardır. Veriler ağ üzerinde paketlenir, hata olup olmadığı incelenir ve denetlenir. Bu denetimlerin yapılabilmesi için TCP/IP ve UDP/IP protokolleri kullanılır.
İlgili: Google Chrome Ücretsiz VPN Eklenti Önerileri
TCP/IP, internet sitesi ile kullandığınız ağ üzerinde iletişim kurarak, bağlantı olup olmadığını kontrol eder. UDP/IP, hiçbir kontrol yapmadan sizi direkt internete yönlendirir. UDP/IP protokolü daha hızlı VPN bağlantısı oluşturur. Kullandığınız sunucu ve konuma göre bu durum değişiklik gösterebilir. VPN’ye bağlanmadan önce protokol bağlantı ayarını seçme özelliğiniz varsa, değiştirebilirsiniz.
Önerilen Ücretsiz VPN’ler
Hide.me
Express VPN
Nord VPN
CyberGhost VPN
Surfshark VPN
IP Vanish VPN
Strong VPN
HotspotShield VPN
Vypr VPN
Windscribe VPN
Google Chrome VPN Eklentileri
DotVPN
ZenMate VPN
Browsec VPN
Hide.Me Proxy
BetternetUnlimited
Gom VPN
CyberGhost VPN
Bir yorum bırakınız...