Bir web siteniz varsa, Google’de beklenmedik bir durumda düşüşler olmuştur. Gözünüz gibi baktığınız web sitenizdeki düşüşlerin nedenini de hep merak etmişsinizdir. Teknoloji geliştiği için dijital ortamda değişiklikler yaşanır.
Yapılan çalışmalar sonucu web siteler arama motorlarında çıkarak ziyaretçilerle etkilişime geçer. Web sitenize gözünüz gibi bakıyorsunuz, içerik giriyorsunuz, altyapı, seo, backlink çalışması yapıyorsunuz ancak düşüş yaşıyorsanız, arama motorları tarafından ceza almış olabilirsiniz.
Web sitenizi kontrol edin ve düşüşün nedenini araştırın. Çalışmalar yapılarak bu düşüşü düzeltebilirsiniz. Düşüşün en önemli sebebi arama motoru Google’dir. En çok kullanılan arama motoru Google olduğu için, kullanıcılar sitenize Google’den ulaşır. Bu durumda siteniz her zaman ön sıralarda çıkar. Düşüşün nedenleri arasında anahtar kelime ve arama motorları yer alıyor.
Web sitelerin düşüş nedenlerini sıralayacak olursak; arama motorları, anahtar kelimeler, site taşıma, kopya içerik, kırık bağlantılar yer almaktadır.
Web Site Taşıma
Web site taşıma işlemleri; hosting, yazılım ve domain olarak sıralayabiliriz. Web site taşıma işlemi yaptıysanız düşüşler olacaktır. Bu işlemi doğru yapmak için bir web yöneticisinden yardım alabilirsiniz. Yönlendirmeler, katogerilendirme ve sayfa ayarlama işlemlerini yapmalısınız.
Anahtar Kelimeler
Eklediğiniz konuya dair seo açısından anahtar kelime eklenir. Gereksiz ve fazla kullanacağınız anahtar kelimeler web sitenizin düşmesine neden olur. Web sitem ve eklediğim konular arama motorlarında çıksın diye, çok fazla anahtar kelime ekliyorsanız unutmayın ki, web sitenize zarar veriyorsunuzdur.
Kopya İçerik
Özgün olmayan kopya içerikleri arama motorları sevmez. Birden fazla aynı katogariye ait web sitelerinde bir birinin aynısı içerik eklenirse, arama motorları hangi içeriği ön planda tutacağına karar veremez. Web sitenizde özgün ve kopya olmayan içerikler eklemeye özen gösterin.
Kırık Bağlantılar
Yapılan araştırmalar sonucu sitenizde kırık veya kötü bağlantılar oluşmuş olabilir. Kırık ve kötü bağlantıları tespit ederek kaldırın. Yaptığınız işlemleri Google’ye bildirmeyi de unutmayın.
Bir yorum bırakınız...