Web Sitenizde Kritik Bir Hata Oluştu Hatası ve Çözümü ∞

Web Sitenizde Kritik Bir Hata Oluştu Hatası ve Çözümü

Web Sitenizde Kritik Bir Hata Oluştu

WordPress web sitenizde kritik bir hata oluştu probleminin birçok sebebi mevcut. Bu hatanın çözümü için bazı adımlar uygulamanız gerekiyor.

Web sitesini sorunsuz kullanmak bazen mümkün olmayabiliyor. Hiç beklenmedik anlarda ortaya çıkan hatalar, site sahiplerini uzun süre uğraştırabiliyor. WordPress’te sık karşılaşabileceğimiz bazı hatalar mevcut. İçeriğimizde bahsedeceğimiz hatanın da bunlardan birisi olduğunu söyleyebiliriz.

Web sitenizde kritik bir hata oluştu hatasının çözüm yollarını yazımızda bulabilirsiniz. İçeriğimizdeki adımları uyguladıktan sonra problemden kurtulabilir ve sitenizi sorunsuzca kullanmaya devam edebilirsiniz.

WordPress Web Sitenizde Kritik Bir Hata Oluştu Hatası Nedir?

Web sitenizde kritik bir hata oluştu hatası, hiç beklenmedik bir anda karşınıza çıkabilir. Bu hatanın “a critical error has occurred” gibi mesajlarla karşımıza çıkabileceğini belirtelim. Beyaz bir sayfada bu tür mesajla karşımıza çıkan bu hatanın WordPress’te oldukça sık oluşabiliyor. Çünkü bu hatanın birçok farklı sebebi bulunabiliyor. Hatanın çözümü için de birçok farklı yöntem uygulanabiliyor.

Web Sitenizde Kritik Bir Hata Oluştu Hatası Neden Kaynaklanır?

WordPress web sitesinde birçok farklı sebepten dolayı daha önce görülmedik hataların oluşması mümkün. Web sitenizde kritik bir hata oluştu hatası, bunlardan sadece birisi. Bu hata WordPress’te birçok farklı sebepten dolayı karşımıza çıkabiliyor. Örneğin, sitede yüklü olan bir eklenti veya tema bu hatanın oluşmasına sebep olabilir.

Ayrıca, PHP sürümünün uyumsuzluğu ve hosting tarafında yapılan kısıtlamada yine bu hatanın ortaya çıkmasını sağlayabilir. Tabii ki bunlar aklımıza gelenlerden sadece bazıları. Şimdi burada lafı daha fazla uzatmadan hatanın çözüm yollarını sizlere açıklamak istiyoruz.

Web Sitenizde Kritik Bir Hata Oluştu Hatasının Çözüm Yolları

Web sitenizde kritik bir hata oluştu çözümü için birbirinden farklı yöntemler denenebiliyor. Bu hata birçok farklı sebepten kaynaklanabildiği için çözüm yolları da oldukça fazla. Bu yöntemleri gelin hep birlikte öğrenelim.

Hata Tespiti

  • Birinci adımda hatanın neden kaynaklandığını bulmaya çalışacağız. Bunun için sitenin dosyalarına erişmeli ve public_html klasörüne girerek wp.config.php dosyasını açmalısınız. Sitenin sunucusuna bağlanarak dosyalara erişmek için cPanel’i veya FileZilla FTP istemcisini kullanabilirsiniz.
  • Dosyayı açtıktan sonra aşağıdaki kodu içerisine yazmalı ve kaydetmelisiniz. Ancak bu kod dosyanın içerisinde bulunuyor olabilir. Eğer kod dosyada zaten varsa sonunda true yerine false yazıp yazmadığına dikkat edin. Kodun sonunda true yerine false yazıyorsa, false yazısını silerek true yazın ve kaydedin.

define(‘WP_DEBUG’, true);

  • Bu adımların ardından hata aldığınız sayfaya tekrar girmeye çalıştığınızda karşınıza birçok farklı yazı çıkacak. Burada yazanları dikkatli okuyun, örneğin burada hatalı eklentinin ismi yazıyor olabilir.

Eğer burada hatalı eklentinin veya temanın ismini görürseniz, yazımızın devamındaki adımlarla bunları devre dışı bırakabilirsiniz.

Eklentileri Devre Dışı Bırakma

  • Web sitenizde kritik bir hata oluştu hatası bir eklentiden kaynaklanabileceği için, hatalı eklentiyi veya tüm eklentileri devre dışı bırakmak bu sorunu çözebilir.
  • Bunun için cPanel gibi bir kontrol panelinden sitenin dosyalarına erişerek wp-content klasörüne girin. Dosyalara erişmek için FileZilla gibi bir FTP istemcisi de kullanabilirsiniz.
  • Sunucudaki wp-content klasörünü açtıktan sonra sonra plugins klasörüne tıklamanız gerekiyor.
  • Bu klasör içinde sitenizde yüklü eklentilerin klasörlerini göreceksiniz. Burada devre dışı bırakmak istediğiniz eklentinin klasörünü yeniden adlandırmanız gerekiyor.
  • Devre dışı bırakmak istediğiniz bir eklentinin klasörünü yeniden adlandırın ve ismini rastgele bir şey yapın. Örneğin, klasörün adını eklenti1234 yapıp kaydedebilirsiniz. İsim değiştirme işlemi için klasöre sağ tıklayarak yeniden adlandır (rename) seçeneğine tıklayabilirsiniz.
  • İsim değiştirdikten sonra eklenti devre dışı kalacaktır. Sorunlu olduğunu düşündüğünüz eklentiyi devre dışı bıraktıktan sonra hatayı alıp almadığınızı tekrar kontrol edin.
  • Eğer sorun çözülmediyse tüm eklentileri devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Bunun için wp-content klasörüne geri dönmelisiniz. Bu klasörün içerisindeki plugins klasörünün adını değiştirmeniz gerekiyor. Buradaki plugins klasörünün adını “pluginsiptal” gibi bir şey yapıp kaydedebilirsiniz. Bu aşamadan sonra web sitenizde kritik bir hata oluştu hatasını alıp almadığınızı tekrar kontrol edin.

Dosyadaki Değerleri Silin

  • Hatayı almaya devam ediyorsanız, yukarıdaki adımlarla eklentileri devre dışı bırakın.
  • Ardından adres satırına /wp-admin/options.php yazın.
  • Sayfaya eriştiğinizde CTRL + F tuşlarına basarak aşağıdaki kod satırlarını sırayla aratın.

schema-ActionScheduler_LoggerSchema

schema-ActionScheduler_StoreSchema

action_scheduler_migration_status

  • Bunları bulduysanız, yanlarında bir değer görmeniz gerekiyor. Bu değerleri silerek bu kısımları boş bırakın ve sayfayı kaydedin.
  • Bu adımlardan sonra eklentiyi veya eklentileri aktifleştirmek için klasörlerin isimlerini eski haline döndürebilirsiniz. Ardından web sitenizde kritik bir hata oluştu sorununun devam edip etmediğini kontrol edebilirsiniz. Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramadıysa, hosting firmanızla iletişime geçerek durumu iletebilir ve yardım isteyebilirsiniz.

 

keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...
Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Günümüzde gittikçe daha çok ivme kazanan yapay zeka uygulamaları, şirketler kadar kendi yapay zeka uygulamalarını yazmak isteyenlerin de ilgi odağı haline geliyor. Python hakkında ...
pyhton flask

Python Flask Nedir ve Python Flask ile Web Geliştirme

Python ile uygulama geliştirme dendiğinde akla genellikle konsol uygulamaları, veri uygulamaları ve yapay zeka gelir, ancak Python dilinin yoğun olarak kullanıldığı alanlardan birisi de ...

Microsoft Copilot Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Microsoft Copilot, Microsoft'un Windows, Edge, mobil ve Office 365 için yapay zeka aracıdır. Yapay zekanın gelişmesi ve OpenAI GPT'nin popüler olması ile birlikte teknoloji ...
Gmail akıllı yazma

G-mail Akıllı Yazma Özelliğini Açma Kapatma

Akıllı yazma aracı, e-mailler için otomatik tamamlama gibi çalışır. E-maillerin nasıl yazılacağını öğrenir ve cümlelerin tamamlanmasını sağlar. E-mail metinlerinin hızlıca oluşmasını sağlar. Yazarken öneriler ...
IMAP

İmap Nedir? İmap Kullanımının Faydaları

Birçok insan imap nedir bilmemektedir. Gerek günlük hayatta gerekse iş hayatında e-mail kullanımı çok önemlidir. E-mail protokolü sayesinde kişiler her cihazdan e-mailerini kontrol edebilir, ...
mac windows

Mac vs Windows Bilgisayar Özet Karşılaştırma

Bilgisayar teknolojisi, günümüzde büyük ölçüde Windows ve Mac işletim sistemleri üzerine odaklanmış durumda. Her iki işletim sistemi de benzersiz özelliklere ve kullanıcı deneyimine sahiptir ...
Gmail görev oluşturma

G-mail Görev Oluşturma G-mail Alanlar Düzenleme

G-Mail’den görev oluşumu çok basittir. Öncelikle, G-Mail hesabına giriş yaparak, sağ üstteki alan "Görevler"e tıklanmalıdır. Açılacak pencerede, yeni görevin eklenebilmesi için "Görev Ekle"ye tıklanmalıdır ...
MAPI EWS

MAPI EWS Nedir Ne İşe Yarar Ne Amaçla Kullanılır?

Teknolojinin gelişim göstermesi ile birlikte MAPI EWS nedir ne amaçla kullanılır pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. İnternet önemli iletişim kaynaklarındandır. Gere iş alanlarında ...
Shopify

Shopify DNS Yönlendirmesini Yapmak Adım Adım

Sahip olduğunuz alan adını Shopify’e yönlendirmek istediğinizde hangi işlemleri gerçekleştirmeniz gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Shopify DNS Yönlendirmesini Yapmak Adım Adım aktaracağımız bu yazımız sizler ...