WhatsApp Video Arama İle İlgili Bilinmesi Gerekenler | Sonsuz Teknoloji

WhatsApp Video Arama İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

whatsapp video

WhatsApp, bir milyardan fazla kullanıcının yazılı, sesli ve görüntülü iletişim kurmasını sağlayan dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması diyebiliriz.  Görüntülü görüşme insanların istediği gibi ve çok kullanılan bir özelliktir.

WhatsApp görüntülü görüşme hem Android hem de iOS’de çalıştığından WhatsApp’ı platformlar arası görüntülü görüşmeler için en iyi akıllı telefon uygulamalarından biri yapıyor.

WhatsApp’ın arama yapmak için herhangi bir para ödemediğinden, WhatsApp görüntülü görüşmesi teknik olarak ücretsizdir. Bununla birlikte, görüntülü görüşmeler internet bağlantısı gerektirdiğinden, telefonunuzun veri planından veri harcayacaktır. Bir kullanıcıyı Wi-Fi bağlantısı üzerinden aramak için WhatsApp kullanıyorsanız, telefonunuzun ağ taşıyıcısı (ör. Türkcell, Türktelekom ve Vodafone.) sizden İnternet kullanımınız haricinde herhangi bir ücret talep etmeyecektir.

WhatsApp Video Aramaları ile Yapabilecekleriniz

WhatsApp video görüşmeleri, mevcut sesli arama özelliklerinin bir parçasıdır. Görüntülü arama yapmak oldukça kolaydır. Konuşmak istediğiniz kişiye dokunun ve adlarının yanındaki video kamera simgesine dokunun.

Diğer kişi aramayı cevaplayabilir (mavi tuşa basarak kaydırabilir), çağrıyı reddedebilir (kırmızı telefon tuşunu hızlıca kaydırabilir) veya çağrıyı reddedebilir ve bunun yerine bir mesaj gönderebilir (mesaj tuşunu hızlıca kaydırabilirsiniz). Cevap verirlerse, kullanmaya hazırsınız.

Varsayılan olarak, WhatsApp video görüşmeleri telefonunuzun ön kameralarını kullanır. Ancak, bunu herhangi bir noktada arkadaki kameraya, ekranda bir dokunuşla değiştirebilirsiniz. Kesintisiz olarak görüşmeye devam edebilirsiniz.

Ayrıca mikrofonu da kapatabilirsiniz, böylece diğer kişi sizi görebilir, ancak sizi duyamaz. Sesi hoparlörlerden susturmak için, telefonunuzun ses düğmelerini kullanabilirsiniz.

WhatsApp Video Aramaları için İnternet Hızı

Video araması yaptığınızda, WhatsApp hızınızı her seferinde hesaplayacak ve video kalitesini buna göre ayarlayacaktır. İnternet kaliteniz videonun ne kadar iyi göründüğüne önemli bir fark yaratır.

4,5G, 3G ve 2G ağlarında WhatsApp görüntülü aramalarında videolu görüşme çalışır ancak 2G ağının video kalitesi zayıf ve dağınık pikselli olur. 4,5G’de daha kaliteli bir görüşme sağlayabilirsiniz.

WhatsApp Görüntülü Görüşme Sırasında Çok Görev

WhatsApp’ın video görüşmelerinin ikinci özelliği, çoklu görev özelliğidir. Çoğu akıllı telefon görüntülü görüşmesi, sizi görüntülü görüşmeyi kullanmaya ve başka hiçbir şey yapmamaya zorlar. Çok görevleri kullanmaya olanak vermez. Ancak, WhatsApp böyle bir kısıtlaması yoktur ve çoklu görev kullanma imkanı sağlar.

Biriyle görüşürken aynı anda başkalarından gelen mesajları görebilirsiniz. Görüşme esnasında ekrandaki mesaj simgesine dokunarak mesaj gönderme alanını açabilirsiniz.

Grup WhatsApp Video Görüşmeleri

Aynı anda en fazla dört kişiyle WhatsApp görüntülü görüşme yapabilirsiniz. Grup video görüşmeleri açıkça daha fazla veri tüketir.

Bir grup video araması yapmak için, önce kişi listenizde biriyle bire bir görüşme başlatın. Ardından, ekranın sağ üst köşesinde “Katılımcı Ekle” düğmesine ve yanında bir kişinin simgesiyle birlikte artı bir işareti bulunur hafifçe dokunun. Şimdi davet etmek için başka bir kişi seçin ve işlemi toplamda dört kişiye kadar tekrarlayın.

Video Görüşmede WhatsApp Web veya Masaüstü Desteği Yok

WhatsApp, video görüşmelerini WhatsApp Web veya masaüstü uygulamasında desteklenmemektedir. WhatsApp akıllı telefon ve etkin bir internet bağlantısı gerektirse de, yine de bir bilgisayarda kullanabilirsiniz. WhatsApp masaüstü istemcisi veya WhatsApp Web istemcisi üzerinden yapabilirsiniz. Ancak, bu iki özellik video görüşmesini desteklemiyor.

Öte yandan, Skype veya FaceTime gibi uygulamalar hem bilgisayarlarda hem de telefonlarda kullanılabilir ve bilgisayar ile telefon arasında görüntülü görüşme yapabilir.

WhatsApp Video Aramaları Ne Kadar Veri Kullanıyor?

WhatsApp’ın odak noktası, video görüşmesinin mümkün olduğunca iyi görünmesini sağlamaktır. Yani size en yüksek video kalitesini sunmaya çalışır. Veriyi en yüksek seviyede kullanır.  Kablosuz bağlantıda değilseniz, hücresel veri kotanıza dikkat etmelisiniz.

Ortalama olarak, bir dakika için 4,5G’de 4MB, 3G’de 3,75MB ve 2G’de 3MB’lık veri kullanımı harcar.

WhatsApp’ın ayarları sesli aramalarda kullanılan verileri azaltma seçeneğine sahiptir. Veri kullanımı konusunda endişe ediyorsanız, video araması verilerini de düşürüp düşürmeyeceğini görmek için bu seçeneği deneyebilirsiniz.

Görüntülü arama, anlık mesajlaşmada önemli bir araçtır ve WhatsApp, bu konuda harika bir iş çıkardı. Servis sadece her geçen gün gelişiyor ve daha istikrarlı ve güvenilir oluyor.

Yani, sesli arama WhatsApp’ın sadece küçük bir parçası. Uygulamanın sunduğu çok daha fazlası var, bu da bir anlık mesajcıdan daha fazlasını yapıyor ve aslında onu kendi başına bir sosyal ağ haline getiriyor.

  1. Enes
    02:57 15 Ocak 2020 02:57

    Whatsapp da görüntülü konuşma süresi var mı

Bir yorum bırakınız...

*

yapay zeka

Yapay Zekayı anlamak ve İnsanın Yapay Zekayı kullanımı

Zeka kavram olarak, düşünme, akıl yürütme, algı, kavrama, yargılama ve sonuca varma, soyutlama, öğrenme ve yeni durumlara uyma şekliyle insana verilen yetenekler zinciri toplamıdır ...
en iyi blueetooth speaker

Bluetooth Hoparlör Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Teknoloji geliştikçe, birçok teknolojik aletin ve ek parçalarının kablosuz, uzaktan bağlantılı olacak şekilde dizayn edilmişlerdir. Bunlardan biri de bluetooth hoparlörlerdir. Günümüzde birçok sebeple kullanılan ...
Nomofob

 Yeni Teknolojinin Yeni Fobisi: Nomofobi Nedir?

Kişinin kullanmış olduğu akıllı telefonu elinden bırakmakta ya da kısa bir süreliğine bile olsa ondan uzaklaşmakta zorlanması, telefonun birkaç saat boyunca kullanılamayacak olması sebebiyle ...
NFC Nedir Ne işe yarar

NFC Teknolojisi Nedir? Kullanım Alanları ve Özellikleri

NFC, cihazlar arasında hızlı ve güvenilir veri transferi yapma yeteneği ile bilinir. NFC'nin öne çıkan özelliklerinden biri, cihazların birbirine dokunarak veya çok yakın mesafeden ...
React Nedir

React Nedir? React ile Web Uygulaması Yapımı

Web dünyasının geliştirme alanında geliştirme işini kolaylaştıracak ve daha komplike Web sayfaları yapmaya olanak tanıyacak pek çok teknoloji bulunmakta. Bunlar arasında en çok kullanılanları ...
instagram foto

Instagram Fotoğraf Yüklenmiyor Sorununun Sebepleri

Dünya’nın en popüler uygulamaları arasında yer alan Instagram, diğer uygulamalar için bünyesinde çeşitli hataları barındırır. Instagram fotoğraf yüklenmiyor diyen kullanıcılar da bu hatalara sebep ...
X sanal çerçeve ekranı

Xvfb Nedir? Docke’da GUI Uygulamaların Çalıştırılması

Xvfb, yani X virtual framebuffer aynı zamanda X sanal çerçeve ekranı olarak bilinir, X11 ekran sunucusu protokolünü uygulayan bir ekran sunucusudur. Diğer ekran sunucularının ...
Python ile Kendi Yapay Zeka

Python ile Kendi Yapay Zekanızı Yazma Rehberi

Python ve yapay zeka kavramları, özellikle son dönemlerin yazılım dünyasında yan yana anılır oldu. Python için özel olarak yazılmış PyCharm, Tensorflow ve Keras gibi ...
Netflix Reklamlı

Netflix Aboneliklerine Zam Geldi! En Ucuz Abonelik?

Netflix aboneliklerine zam geldi! Üstelik yeni gelmiş olmasına rağmen. Netflix abonelikleri ne kadar oldu? Online film, dizi ve TV Showları izlememize olan sağlayan Netflix, ...
Telefonu hızlı şarj etme yöntemleri

Telefonu Hızlı Şarj Etme Yöntemleri: Daha Hızlı Şarj

Telefonu hızlı şarj etme yöntemleri ile yeni nesil ve eski nesil fark etmeksizin tüm telefonlar için normalinden daha hızlı şarj süresine ulaşabileceksiniz. Android telefonlarda ...