Whatsapp'ı Güvenli Yapmanın Yolları | Sonsuz Teknoloji

Whatsapp’ı Güvenli Yapmanın Yolları

whatsapp güvenlik

 

Whatsapp güvenliği nasıl arttırılır?

WhatsApp, hızlı büyüyen bir sosyal ağ. Ancak, güvenlik ve gizliliğinizi korumak için atmanız gereken bazı adımlar vardır.

WhatsApp’ın uçtan uca şifreleme mesajlarınızın yalnızca alıcının telefonunda okunmasını sağlar. Her ikisi de şifrelenmiş sesli aramalar ve görüntülü aramalar için de aynı şey geçerlidir. Ancak yine de üçüncü şahıslara karşı bazı extra güvenlik tedbirleri almak gerekiyor. Whatsapp’ın içinde olan güvenlik tedbirlerini aktif hale getirebilirsiniz.

İşte o güvenlik önlemeleri;

1. Hassas Konuşmalar İçin Şifrelemeyi Kontrol Edin

WhatsApp tüm sohbetleri varsayılan olarak şifreler, ancak bazen tekrar kontrol etmek istersiniz. Bir kredi kartı numarası gibi hassas bilgileri güvenilir bir kişiyle paylaşırken bunu yapmak ister insan.

Şifrelemeyi doğrulamak için sohbet penceresinde, kişinin adına dokunun ve ardından şifreleme’ye dokunun. Aşağıdaki gibi bir şey göreceksiniz:

whatsapp şifre

Bu 40 basamaklı model güvenlik kodunuzdur. Rakamları karşılaştırarak, kişinin QR kodunu taramasını isteyerek veya “Tarama Kodu” düğmesiyle kişinizin kodunu tarayarak bu kodu elle doğrulayabilirsiniz.

2. Güvenlik Bildirimlerini Açın

Yeni bir telefon mevcut bir sohbete eriştiğinde, her iki telefon için de yeni bir güvenlik kodu oluşturulur.  WhatsApp, güvenlik kodu değiştiğinde bir bildirim gönderir. Bu şekilde, şifrelemeyi arkadaşınızla farklı bir haberci üzerinden kontrol ederek güvenliğini sağlayabilirsiniz.

whatsappgeri

Güvenlik bildirimlerini etkinleştirmek için, WhatsApp> Ayarlar> Hesap> Güvenlik> “Güvenlik Bildirimlerini Göster” kapalıdır. Yukarıda olduğu gibi açık duruma getirerek yeşil renkli duruma getirin.

3. İki Adımlı Doğrulamayı etkinleştirin

2FA’ özelliği ile WhatsApp’a periyodik bir şifre ekleyerek verilerinize başka bir yerden erişilmemesini sağlar. 2FA’yı etkinleştirmek için Menü> Ayarlar> Hesap> İki adımlı doğrulama> Etkinleştir’e gidin. Kolay hatırlayabileceğiniz altı basamaklı bir PIN kodu oluşturun. Unutma duruma karşın e-posta adresinizi ekleyin.

whatsapp2

Bu işlem sohbetinizin şifre kilitlenmesi değildir. Bu 2FA’nın amacı,  başka birinin izniniz olmadan WhatsApp hesabınıza erişmesini durdurmaktır. Gerçekten en yeni WhatsApp özelliklerinden biridir.

4. Whatsapp’ın kendine ait uygulama kilidi yok.

Ne yazık ki, WhatsApp’ı bir şifreyle kilitlemenin hiçbir yolu yok. WhatsApp açıkladı. Android için üçüncü taraf bir kilit uygulaması kullanmanızı öneriyor. Bunun için uygulamaların kullanılmasına şifre koyan uygulamalar vardır. Bunlardan bir tanesini kullanabilirsiniz. Malesef  IPhone’larda WhatsApp’u şifre korumanın hiçbir yolu yoktur.

Dolayısıyla şu an için periyodik 2FA pimi sizin tek umudunuz. Bunun dışında, WhatsApp’i gizli gözlerden uzak tutmanın tek yolu telefonunuza bir şifre veya desen kilidi kullanmaktır.

5. Cloud Backup’ları Devre Dışı Bırakın

Uçtan uca şifreleme harika, ancak bir boşluk var: WhatsApp sohbetleri Google Drive’a veya iCloud’a yedekliyor. Bu şekilde, daha sonra yeniden yüklerseniz eski iletilerinizi alabilirsiniz. Ancak bu yedekleme şifrelenmiyor.

Dolayısıyla gizliliğinizle gerçekten ilgileniyorsanız cloud yedeklemeyi devre dışı bırakmanız gerekir. Otomatik bulut yedeklemelerini devre dışı bırakmak:

IPhone’ta: WhatsApp’a git> Ayarlar> Sohbetler> Sohbet Yedekleme> Otomatik Yedekleme> Kapalı

Android’de: WhatsApp’a git> Menü> Ayarlar> Sohbetler> Sohbet Yedekleme> Google Drive’a Yedekle> Hiçbir Zaman

6. Dolandırıcı spam mesajlarına dikkat edin.

WhatsApp’ın, “WhatsApp Gold” in premium bir sürümünden veya hesabınızın süresi dolmasından bahseder. Ne yazmış olursa olsun, aldatmacadır.  WhatsApp için hiç para ödemeyin. Şirket, WhatsApp’ın sonsuza kadar ücretsiz olacağını açıkça belirtti.

7. Resmi WhatsApp Masaüstü Uygulamalarını Kullanın

WhatsApp’ı bilgisayarınızda kullanmak için  WhatsApp Web veya WhatsApp masaüstü uygulamaları ile senkronize etmeniz gerekir. Güvenli olması için resmi siteden masaüstü uygulamasını edinin. Bunun temel nedeni, WhatsApp Web’in  ve masaüstü uygulamaların kolayca taklit edilebilmesidir.

8- WhatsApp Parmak izi Kilidi

Bu madde güncelleme olarak eklenmiştir. Whatsapp,  yeni eklenen bir özellikle  parmak izi kilidi özelliği eklendi. Bu özelliğin nasıl kullanılacağına bu makalemizden bakabilirsiniz.

Bir yorum bırakınız...

*

yapay zeka

Yapay Zekayı anlamak ve İnsanın Yapay Zekayı kullanımı

Zeka kavram olarak, düşünme, akıl yürütme, algı, kavrama, yargılama ve sonuca varma, soyutlama, öğrenme ve yeni durumlara uyma şekliyle insana verilen yetenekler zinciri toplamıdır ...
en iyi blueetooth speaker

Bluetooth Hoparlör Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Teknoloji geliştikçe, birçok teknolojik aletin ve ek parçalarının kablosuz, uzaktan bağlantılı olacak şekilde dizayn edilmişlerdir. Bunlardan biri de bluetooth hoparlörlerdir. Günümüzde birçok sebeple kullanılan ...
Nomofob

 Yeni Teknolojinin Yeni Fobisi: Nomofobi Nedir?

Kişinin kullanmış olduğu akıllı telefonu elinden bırakmakta ya da kısa bir süreliğine bile olsa ondan uzaklaşmakta zorlanması, telefonun birkaç saat boyunca kullanılamayacak olması sebebiyle ...
NFC Nedir Ne işe yarar

NFC Teknolojisi Nedir? Kullanım Alanları ve Özellikleri

NFC, cihazlar arasında hızlı ve güvenilir veri transferi yapma yeteneği ile bilinir. NFC'nin öne çıkan özelliklerinden biri, cihazların birbirine dokunarak veya çok yakın mesafeden ...
React Nedir

React Nedir? React ile Web Uygulaması Yapımı

Web dünyasının geliştirme alanında geliştirme işini kolaylaştıracak ve daha komplike Web sayfaları yapmaya olanak tanıyacak pek çok teknoloji bulunmakta. Bunlar arasında en çok kullanılanları ...
instagram foto

Instagram Fotoğraf Yüklenmiyor Sorununun Sebepleri

Dünya’nın en popüler uygulamaları arasında yer alan Instagram, diğer uygulamalar için bünyesinde çeşitli hataları barındırır. Instagram fotoğraf yüklenmiyor diyen kullanıcılar da bu hatalara sebep ...
X sanal çerçeve ekranı

Xvfb Nedir? Docke’da GUI Uygulamaların Çalıştırılması

Xvfb, yani X virtual framebuffer aynı zamanda X sanal çerçeve ekranı olarak bilinir, X11 ekran sunucusu protokolünü uygulayan bir ekran sunucusudur. Diğer ekran sunucularının ...
Python ile Kendi Yapay Zeka

Python ile Kendi Yapay Zekanızı Yazma Rehberi

Python ve yapay zeka kavramları, özellikle son dönemlerin yazılım dünyasında yan yana anılır oldu. Python için özel olarak yazılmış PyCharm, Tensorflow ve Keras gibi ...
Netflix Reklamlı

Netflix Aboneliklerine Zam Geldi! En Ucuz Abonelik?

Netflix aboneliklerine zam geldi! Üstelik yeni gelmiş olmasına rağmen. Netflix abonelikleri ne kadar oldu? Online film, dizi ve TV Showları izlememize olan sağlayan Netflix, ...
Telefonu hızlı şarj etme yöntemleri

Telefonu Hızlı Şarj Etme Yöntemleri: Daha Hızlı Şarj

Telefonu hızlı şarj etme yöntemleri ile yeni nesil ve eski nesil fark etmeksizin tüm telefonlar için normalinden daha hızlı şarj süresine ulaşabileceksiniz. Android telefonlarda ...