Whatsapp'ta "Şu Anki Konumu Gönder" ile "Mevcut Konumu Paylaş"' Arasındaki Fark | Sonsuz Teknoloji Sonsuz Teknoloji

Whatsapp’ta “Şu Anki Konumu Gönder” ile “Mevcut Konumu Paylaş”‘ Arasındaki Fark

whatsapp12

 

Whatsapp’ın en güzel özelliklerinden birisi konum atmaktır. Bu özelliğin varlığından herkes haberdar ancak nasıl yapılacağını bilen sayısı az. Bulunduğunuz yeri bir kişi ile paylaşmak, kaybolduğunuz da ya da bilmediğiniz bir yerde biriyle buluşmak için rahatlıkla kullanabileceğiniz harika bir özellik. Bulunduğunuz yere birine anlatmaya çalışmak yerine, akıllı bir telefon kullanarak konumunuzu kolayca paylaşabilirsiniz.Google Haritalar, Facebook Messenger, iMessage ve daha pek çok uygulama da dahil olmak üzere çeşitli uygulamaları kullanarak konumunuzu paylaşabilirsiniz. Tercih ettiğiniz messenger uygulaması WhatsApp ise, konumunuzu bir kişi veya grupla paylaşmak oldukça kolaydır.

Konumunuzu göndermek istediğiniz grup veya kişiyle sohbet gerçekleştirin. İOS’da yazma alanının solunda “+” ve Android’te  yazma alanın sağında “Ataç İşareti” düğmesine dokunun ve “Konum“‘u seçin.

WhatsApp için konum ayarlarınızı etkinleştirmediyseniz, uygulama telefonunuzu açmak istediğiniz telefon ayarlarına götürecektir. (Konum ayarlarını yalnızca uygulama kullanılırken açma seçeneğini belirleyebilirsiniz.) Bulunduğunuz yeri göndermek için “Şu Anki Konumu Gönder

” seçeneğine dokunun ve gönderin. “Şu Anki Konumu Gönder” seçeneği o anki durumu paylaşır ve işinizi görürsünüz. Duruma göre tekrar ikinci bir konum gönderebilirsiniz.

Mevcut Konumu Paylaş“‘ ise, konumuzu gönderdiğiniz kişi veya grup sizin anlık konumunuzu görebilecek ve sizi anlık takip edebilecektir. “Mevcut Konumu Paylaş” seçeneğine tıkladıktan sonra paylaşmak istediğiniz süreyi seçin. 15 dakika, 1 saat ya da 8 saatlik seçenekler arasında seçim yapabilirsiniz. Belirlediğiniz süre içerisinde konumuzu paylaştığınız kişiler sizi bu süre içerisinde nerede olduğunuzu görecektir. Konum paylaşımı belirlediğiniz süre sonunda otomatik olarak duracaktır. Bunun yanı sıra paylaşım mesajının hemen altında bulunan “Paylaşımı Durdur” bağlantısını tıklatarak da mevcut konum paylaşımını belirlediğiniz zamandan önce durdurabilirsiniz. Bu özelliği bazı zamanlarda çocuğunuzun telefonun kullanabilirsiniz. Çoğunuzun telefonundan kendi telefonunuza konum atarsanız, çocuğunuzu o süre sarfında takip edebilirsiniz.

Konum mesajı aldığınızda, mesaj harita görünümünde olacaktır. Harita telefonunuzda kullanılan varsayılan harita uygulaması ile açılacaktır.

Bir yorum bırakınız...

*

football manager 2021

Football Manager 2021 Xbox Edition Çıkış Tarihi Açıklandı!

Dünyanın en çok oynanan oyunlarından biri olan Football Manager 2021, 10 yıl ...
toled ekran

Toled Ekran Nedir Özellikler Nelerdir?

Transparent OLED olan TOLED ekran teknolojisi, her geçen gün gelişim gösteriyor. Belli bir ...
microsoft-platon

Microsoft Pluton Nedir, Ne İşe Yarar?

Microsoft’un güvenlik anlamında en üst işlemcisi olan Microsoft Pluton, Windows işletim sistemi ...
swarm hesap silme

Swarm Hesabı Nasıl Silinir?

Zamanın en sık kullanılan uygulaması şu günlerde Swarm hesap silme başlığına yerini ...
scorp nasıl silinir

Scorp Hesabı Nasıl Silinir? Adım Adım Scorp Hesabı Silme

Bir zamanların popüler videolu sosyal medya hesaplarından birisi olan Scorp, eski gücüne ...
realme 7 5g

Realme 7 5G Tanıtıldı! İşte Özellikleri ve Fiyatı

Çin merkezli teknoloji şirketi Realme, düzenlediği özel bir lansman kapsamında fiyatıyla son ...
instagram guide nedir

İnstagram Guides Nedir? Nasıl Kullanılır?

İnstagram güncel dünyanın hızına ayak uydurmak ve kullanıcılarının memnuniyeti kazanmak adına yeni ...
foursquare

Foursquare Hesabı Nasıl Silinir?

Foursquare 2009 yılında iki bireyin bir araya gelmesiyle oluşturulan o zamanın en ...