Windows 11 Ürün Anahtarı Öğrenme Yolları ∞

Windows 11 Ürün Anahtarı Öğrenme Yolları

Windows 11 Ürün Anahtarı

Bazı sebeplerden dolayı Windows 11 ürün anahtarı öğrenme yollarını öğrenmek istiyor olabilirsiniz. İşletim sisteminizin ürün anahtarını yazımızdaki yöntemlerden birisini kullanarak öğrenebilirsiniz.

Bilgisayarınızda kullanabileceğiniz birçok işletim sistemi mevcut. Ancak bunlardan en popüleri Windows olarak gösterilebilir. Seneler önce hayatımıza giren Windows, yeni sürümleriyle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Microsoft, son olarak Windows 11 işletim sistemini geçtiğimiz yakın dönemde piyasaya sürmüştü.

Bu işletim sisteminin Windows 10 ile oldukça benzer olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Windows 11’de bazı şeyler farklı şekilde karşımıza çıkıyor.  Windows 10’da ürün anahtarı öğrenmenin birçok yolu mevcuttu. Windows 11’de de ürün anahtarınızı öğrenebileceğiniz birçok farklı yöntem mevcut. Bu yöntemlerden birçoğunu yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Windows 11 Ürün Anahtarı Öğrenme Yöntemleri

Windows 11 ürün anahtarı öğrenme için kullanabileceğiniz birçok farklı yöntem mevcut. Bu yöntemlerden bazıları aşağıdaki şekilde oluşuyor. Ayrıca Windows 10 ürün anahtarı öğrenme işlemi içinde yine benzer yöntemleri deneyebilirsiniz.

Windows Ürün Anahtarı Öğrenme

Windows Ürün Anahtarı Öğrenme Programı ShowKeyPlus

Windows 11 işletim sisteminizde tanımlı ürün anahtarını öğrenmek için ShowKeyPlus uygulamasını kullanabilirsiniz.

  • Bunun için ilk olarak Microsoft Store mağazasından ShowKeyPlus uygulamasını bilgisayarınıza indirmelisiniz.
  • Kurulum bittikten sonra uygulamayı çalıştırdığınızda sol tarafta birçok seçenek göreceksiniz. Bu seçeneklerden Home kısmına tıklamanız gerekiyor.
  • Bu kısma geldiğinizde Installed Key kısmında ürün anahtarınızı görebilirsiniz. Burada yazan ürün anahtarı, Windows 11 işletim sisteminizi etkinleştirirken kullandığınız tanımlı ürün anahtarıdır.

Not Defteriyle Ürün Anahtarı Öğrenme

Not defterine bazı kodlar yapıştırarak ve daha sonra dosyayı kaydedip çift tıklayarak kolayca ürün anahtarınızı öğrenebilirsiniz.

  • Bunun için ilk olarak buraya tıklayarak gerekli kodlara ulaşın.
  • Sonrasında açılan pencerenin biraz aşağısında bulunan Kopyala butonuna tıklayarak tüm kodları tek seferde kopyalayabilirsiniz.
  • Daha sonra bilgisayarınızda boş bir Not Defteri sayfası açarak kopyaladığınız kodları içerisine yapıştırmalısınız.
  • Kodları yapıştırdıktan sonra sol üstteki Dosya seçeneğine tıklayın ve çıkan seçeneklerden Farklı kaydet seçeneğine tıklayın.
  • Ardından açılan pencerede Dosya adı kısmına rastgele bir isim yazabilirsiniz. Ancak bu ismin sonuna “.txt” yazısını silip “.vbs” yazmanız gerekiyor.
  • Sonrasında Kayıt türü kısmındaki açılır pencereye tıklayarak Tüm dosyalar seçeneğini seçmeli ve Kaydet butonuna basarak dosyayı kaydetmelisiniz.
  • Ardından kaydettiğiniz dosyaya çift tıkladığınızda karşınıza bir pencere açılacaktır. Bu pencerede Installed Key kısmına baktığınızda işletim sisteminizin mevcut ürün anahtarını görebilirsiniz. İsteğinize göre Evet butonuna tıklayarak bu bilgilerin kaydedilmesini sağlayabilirsiniz.

Windows 11 Ürün Anahtarı CMD ile Öğrenme

CMD ile programsız bir şekilde ürün anahtarını bulabilmeniz mümkün. Ancak bu yöntem bazen çalışmayabiliyor. Eğer bu yöntemden sonuç alamazsanız, yazımızdaki diğer yöntemlere göz atabilirsiniz.

  • İlk olarak Başlat menüsünü açarak arama kısmına CMD yazın ve çıkan Komut İstemi seçeneğine tıklayın.
  • Sonrasında açılan pencereye aşağıdaki kodu yapıştırın ve Enter tuşuna basın.

wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey

  • Bu adımların ardından yazdığınız kodun hemen altında ürün anahtarınız gözükecektir. Ancak bazı durumlarda bu kısımda ürün anahtarı yerine farklı bir yazı çıkabiliyor. Bu durumda yazımızdaki diğer adımlara göz atabilirsiniz.

Windows 11 ürün anahtarı öğrenme işlemi yukarıdaki yöntemlerle gerçekleştirilebiliyor. Sizde yukarıdaki yöntemleri deneyerek işletim sisteminize tanımlı ürün anahtarını öğrenebilirsiniz.

Bir yorum bırakınız...

*

keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...
Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Günümüzde gittikçe daha çok ivme kazanan yapay zeka uygulamaları, şirketler kadar kendi yapay zeka uygulamalarını yazmak isteyenlerin de ilgi odağı haline geliyor. Python hakkında ...
pyhton flask

Python Flask Nedir ve Python Flask ile Web Geliştirme

Python ile uygulama geliştirme dendiğinde akla genellikle konsol uygulamaları, veri uygulamaları ve yapay zeka gelir, ancak Python dilinin yoğun olarak kullanıldığı alanlardan birisi de ...

Microsoft Copilot Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Microsoft Copilot, Microsoft'un Windows, Edge, mobil ve Office 365 için yapay zeka aracıdır. Yapay zekanın gelişmesi ve OpenAI GPT'nin popüler olması ile birlikte teknoloji ...
Gmail akıllı yazma

G-mail Akıllı Yazma Özelliğini Açma Kapatma

Akıllı yazma aracı, e-mailler için otomatik tamamlama gibi çalışır. E-maillerin nasıl yazılacağını öğrenir ve cümlelerin tamamlanmasını sağlar. E-mail metinlerinin hızlıca oluşmasını sağlar. Yazarken öneriler ...
IMAP

İmap Nedir? İmap Kullanımının Faydaları

Birçok insan imap nedir bilmemektedir. Gerek günlük hayatta gerekse iş hayatında e-mail kullanımı çok önemlidir. E-mail protokolü sayesinde kişiler her cihazdan e-mailerini kontrol edebilir, ...
mac windows

Mac vs Windows Bilgisayar Özet Karşılaştırma

Bilgisayar teknolojisi, günümüzde büyük ölçüde Windows ve Mac işletim sistemleri üzerine odaklanmış durumda. Her iki işletim sistemi de benzersiz özelliklere ve kullanıcı deneyimine sahiptir ...
Gmail görev oluşturma

G-mail Görev Oluşturma G-mail Alanlar Düzenleme

G-Mail’den görev oluşumu çok basittir. Öncelikle, G-Mail hesabına giriş yaparak, sağ üstteki alan "Görevler"e tıklanmalıdır. Açılacak pencerede, yeni görevin eklenebilmesi için "Görev Ekle"ye tıklanmalıdır ...
MAPI EWS

MAPI EWS Nedir Ne İşe Yarar Ne Amaçla Kullanılır?

Teknolojinin gelişim göstermesi ile birlikte MAPI EWS nedir ne amaçla kullanılır pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. İnternet önemli iletişim kaynaklarındandır. Gere iş alanlarında ...
Shopify

Shopify DNS Yönlendirmesini Yapmak Adım Adım

Sahip olduğunuz alan adını Shopify’e yönlendirmek istediğinizde hangi işlemleri gerçekleştirmeniz gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Shopify DNS Yönlendirmesini Yapmak Adım Adım aktaracağımız bu yazımız sizler ...