Microsoft Windows defender kapatma işlemini birçok farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Böylece, cihazınıza farklı bir antivirüs yükleyebilirsiniz.
İşletim sistemlerine özel geliştirilen yazılımlar mevcut. Bu yazılımlar genellikle oldukça faydalı. Ancak bazı noktalarda bu tür yazılımları kapatmak gerekebiliyor. Microsoft Windows’un sık tercih edilen bir işletim sistemi olduğunu biliyoruz.
Neredeyse hepimizin aşina olduğu Microsoft Defender, Windows için geliştirilmiş bir antivirüs programı. Bu program aslında işletim sistemine entegre olarak geliyor. Yani cihazımıza Windows 10 veya 11 yüklediğimizde bu yazılımda otomatik olarak yükleniyor. Bu yazılım elbette çoğu zaman yararlı. Ancak bazen Defender’ı kapatmak şart olabiliyor. İşte bu tür durumlarda yazımızdaki adımları takip ederek Defender’ı devre dışı bırakabilirsiniz.
Microsoft Windows Defender Ne İşe Yarar?
Bilgisayarınızda Windows Defender kapatmadan önce bu yazılımın neye yaradığını iyi anlamalısınız. Microsoft Windows Defender, Windows işletim sistemiyle birlikte gelen ücretsiz bir antivirüs programıdır. Bu antivirüs programı aslında bilgisayarınız için hazırlanmış gelişmiş bir güvenlik duvarı olarak da tanımlanabilir.
Defender ile bilgisayarınızı tarayabilir ve virüsleri tespit edebilirsiniz. Ayrıca, Defender açıkken bilgisayarınıza indirdiğiniz virüslü dosyaları otomatik tespit ederek karantinaya alabilir. Kısacası bu yazılım sizi tehlikelerden korumak için hazırlanmıştır. Bu yüzden cihazınız için oldukça faydalıdır ancak bazı noktalarda yetersiz kalabilir.
Windows Defender Neden Kapatılmalıdır?
Windows Defender kapatma işlemini yapmanın tehlikeli olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Bu program sizi tehlikelerden koruduğu için durduk yere kapatmanız oldukça riskli olacaktır. Ancak Defender’ı devre dışı bırakmak bazen daha sağlıklı olabilir.
Defender, bazı zamanlar yetersiz kalabilen bu program. Bu antivirüs programı cihazınızı her tehlikeden koruyamaz. Bu yüzden, Defender’ı tamamen devre dışı bırakarak, yerine daha gelişmiş bir antivirüs yazılımı kurabilirsiniz.
Ayrıca, bazı dosyaları yüklerken bu yazılımı devre dışı bırakmanız gerekebilir. Çünkü Defender, virüs olmayan bir yazılımı virüslü algılayarak otomatik karantinaya alabilir. İşte bu tür durumlarda bu programı devre dışı bırakmak isteyebilirsiniz.
İsteğinize göre bilgisayarın performansını arttırmak için yine bu programı devre dışı bırakabilirsiniz. Ancak bilgisayarınızda hiçbir antivirüs programının olmaması oldukça riskli olacaktır. Bu yüzden, bu tür programları kapatmadan önce iyi düşünmenizi öneriyoruz.
Microsoft Windows Defender Kapatma Windows 10 ve 11
- Windows Defender kapatmak için Başlat menüsünü açın.
- Çark simgesine tıklayarak Ayarlar’a giriş yapın.
- Güncelleştirme ve Güvenlik seçeneğine tıklayın.
- Sol taraftan Windows Güvenliği’ne tıklayın.
- Virüs ve tehdit koruması seçeneğine tıklayın.
- Virüs ve tehdit koruması ayarları kısmının altında bulunan Ayarları yönet seçeneğine tıklayın.
- Karşınıza Gerçek zamanlı koruma, Bulut tabanlı koruma, Otomatik örnek gönderimi ve Kurcalamaya karşı koruma gibi seçenekler gelecek. Bu seçeneklerden Gerçek zamanlı koruma ve Kurcalamaya karşı koruma seçeneklerini kapatmanız gerekiyor. Devre dışı bırakmanız için seçeneklerin yanındaki çubuğa tıklamanız gerekiyor. Bu çubuk kapalı konuma getirildiğinde, koruma devre dışı kalacaktır.
- Diğer seçenekleri de inceleyerek isteğinize göre devre dışı bırakabilirsiniz. Windows defender kapatma Windows 11 ve 10’da bu adımlarla kolayca gerçekleştirilebiliyor.
Bir yorum bırakınız...