Windows İçin En İyi 7 Ücretsiz E-Kitap Okuyucusu | Sonsuz Teknoloji

Windows İçin En İyi 7 Ücretsiz E-Kitap Okuyucusu

E-BOOK

 

Windows için en iyi ücretsiz e-kitap okuyucuları denildiğinde birçok kişinin aklına, Windows işletim sistemi üzerinden e-kitap okunabiliyor mu? Sorusu gelecektir. Bu soruya yanıt olarak evet diyebiliriz. Yani, satın aldığınız bir e-kitabı okuyucu cihaza sahip olmasanız bile, Windows işletim sistemi olan bilgisayarınızdan da okuyabilirsiniz.

Genellikle e-pub formatında olan yayınları pdf’e çevirip okumak istemeyen, ancak bir e-kitap okuyucu cihazı da satın almak istemeyen kişiler aşağıdaki listede yer alan ücretsiz programları bilgisayarlarına indirip kurarak istedikleri e-kitabı okuyabilirler.

E-kitap okuyucularının bir avantajı da bilgisayarınızdaki dokümanları, pdf’leri ve e-kitapları organize etme olanağı sunmasıdır. Bu sayede hangi dosyanın bilgisayarınızda nerede kayıtlı olduğunu aramak zorunda kalmadan dokümanlarınıza hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Şimdi Windows için en iyi 7 ücretsiz e-kitap okuyucusu listemize hep birlikte daha yakından bakalım

Sumatra PDF

Esasen bir PDF okuyucu olan Sumatra PDF, bu formatın dışında, e-kitaplar için sıkça kullanılan kitap formatları olan MOBI, XPS, DjVu gibi birçok e-kitap formatını da desteklemektedir. Sadece Windows işletim sisteminde çalışan Sumatra PDF, e-kitap tutkunlarının en çok tercih ettiği tamamen ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir e-kitap okuyucudur.

Ön pano özelliği vasıtasıyla en son okuduğunuz tüm kitapları bu panoda görme imkânı sunan Sumatra PDF, minimalistik tasarımı, basitliği, yer işaretleme özelliği ve düşük ram tüketimiyle listemizin ilk sırasında yer almaktadır.

Calibre

Bir diğer popüler ve açık kaynak kodlu e-kitap okuyucusu ise Calibredir. Calibre aynı zamanda bir e-kitap yönetim programıdır. Bu özellikleri sayesinde Calibre ile e-kitaplarınızı yazar adı, kitap adı, kendi yorumunuz veya basım tarihi gibi birçok açıdan etiketlemeniz mümkündür. Bu sayede bulmak istediğiniz kitabı hızlıca bulabilirsiniz.

Buna ek olarak, Calibre programı içerisinden internette kitap adı, yazar adı veya ISBN ile kitap arayıp bulabilirsiniz. Calibre ile ayrıca internetten indirdiğiniz herhangi bir dokumanı da e-kitap formatına dönüştürebilirsiniz.

Kobo

Ülkemizde de oldukça fazla kullanıcısı olan ve binlerce e-kitabın satıldığı bir site olan kobo.com’a ait olan kobo masaüstü e-kitap okuyucusu da oldukça başarılı bir e-kitap okuyucusu. Program sayesinde masaüstünüzden bile internette e-kitap arayabilir ve kütüphanenize ekleyebilirsiniz. Bunun dışında kobo üzerindeki yüzlerce ücretsiz e-kitabı da okuyabilirsiniz.

Bunların dışında kobo masaüstü e-kitap okuyucusuyla;

  • Yer imlerinizi ve notlarınızı diğer cihazlarınızla senkronize edebilir
  • Gece modu özelliğini etkinleştirebilir
  • Yazı fontlarını ve tipini değiştirebilir
  • Ekranınızı dikey ya da yatay olarak kullanabilir
  • Binlerce kitabın ilk bölümlerine ait ön izlemeleri okuyabilirsiniz.

Amazon Kindle

Dünyada en çok kullanılan e-kitap okuyucu yazılımlardan biri de ünlü web sitesi Amazon’a ait olan Amazon Kindle programıdır. Bu program sayesinde herhangi bir e-kitap okuyucu cihazınızda okuduğunuz e-kitabınızı Kindle, iphone, Mac, Windows ve Android gibi platformların tamamında da okuyabilirsiniz. Amazon Kindle programı sayesinde, Kindle Store’da sayısı 600.000’i geçen e-kitabı bulabilir ve indirebilirsiniz.

Amazon Kindle’ın bir başka özelliği ise, farklı cihazlarda yaptığınız okumaları, aldığınız notları ve kaldığınız sayfaları bile diğer cihazlarınızla eşzamanlayabilmesidir.

Cool Reader

Açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir platform olan Cool Reader sadece Windows, Linux ve Android işletim sistemlerinde çalışmaktadır. XML-CSS tabanlı bir e-kitap okuyucu olan Cool Reader, düşük boyutlu ve çok hızlı bir platform olarak dikkat çekmektedir.

Cool Reader programının diğer programlardan farkı kullanıcı dostu, basit ama çok fonksiyonlu ara yüzüdür. Font büyüklüğü, yazı tipi ayarı, kişiselleştirilebilir palet, yumuşak ekran kaydırma ve sesli okuma gibi özellikleriyle de oldukça farklı bir e-kitap okuyucudur.

Program TXT, HTML, EPUB, FB2, MOBI gibi formatların tamamına destek vermektedir. Ayrıca diğer e-kitap okuyucularda olduğu gibi ana sayfada son okunan kitapları gösterme ve yayınları kategorize etme özelliğine de sahiptir.

Adobe Digital Editions

Adobe Digital Editions programı da oldukça tanınmış bir şirket olan Adobe’nin geliştirdiği ve neredeyse tüm platformlarda çalışan bir programdır. Program, alternatiflerinin yapabildiklerinin büyük kısmını yapabilmesinin yanı sıra onlardan farklı olarak DRM (Digital Rights Management) korumalı olan e-kitapları da açabilmektedir. Programla EPUB ve PDF formatları çevrimiçi okunabildiği gibi çevrimdışı olarak da okunabilmektedir. Ayrıca Adobe Digital Editions’a ait olan e-kütüphaneden ücretsiz olarak birçok kitabı ödünç almak mümkündür.

EPUBReader

Windows için en iyi ücretsiz e-kitap okuyucuları listemizin son sırasında ise EPUBReader bulunmaktadır. EPUBReader, aslında Firefox için yapılmış bir e-kitap okuyucudur. Ancak MacOS X, Windows ve Linux işletim sistemlerinde de tarayıcı uzantıları ile kullanılabilmektedir. Yani bu program için masaüstünden ziyade web tarayıcı tabanlı e-kitap okuyucusu demek daha doğru olur. Bu uygulamayı kullanmak için tarayıcınıza uygun eklentiyi eklemelisiniz.

Program Türkçe’de dâhil 23 farklı dilde destek vermektedir. EPUBReader diğer e-kitap okuyuculara göre biraz daha sönük kalsa da, özellikle tarayıcı tabanlı e-kitap okuyucu isteyenler için birebir olduğu söylenebilir.

  1. M. Emib Ayan
    14:15 1 Mart 2021 14:15

    Akademik amaçlı kitap okuyanlar için en önemli özellikler, not ve alıntı alabilme, istediği zaman ise bu notlar ve alıntıları ayrı bir dosya olarak kaydedebilme özelliğidir. Bu imkanları sunan bir ekitap okuyucusu biliyor musunuz?

    • büşra
      15:27 22 Mart 2021 15:27

      E-kitap okuyucusu değil ama ‘pocket’ kullanıyorum ben. Chrome eklentisi ile notları kaydedebiliyorsun. Daha sonra bunları bilgisayarımdan ‘notion’ uygulamama atıyorum. Herhangi bir kitaptan bir sayfa kaydedeceksem telefondan ‘adobe scan’ ile sayfayı taratıp belge formatına çeviriyorum. Sonra da telefondan ‘notion’ a atıyorum. Bu arada uygulamaların hepsi ücretsiz. Kullanımları da oldukça kolay. Sadece notion a alışman biraz uzun sürebilir. Ama adamlar her şeyi düşünmüş gerçekten. Kolayca birçok şeyi bir araya toplayıp arşivlemene olanak sağlıyor. Umarım işine yarar.

Bir yorum bırakınız...

*

github

GitHub Nedir ve Neden Önemlidir?

GitHub, yazılım geliştiricilerin kodlarını depolamak, yönetmek ve diğer geliştiricilerle işbirliği yapmak için kullandıkları popüler bir platformdur. Bu platform, sadece kod deposundan çok daha fazlasını ...
World Wide Web

World Wide Web Nedir? WWW Hakkında Her Şey

World Wide Web (WWW), genellikle kısaca Web olarak adlandırılan, internet üzerindeki birbirine bağlı sayfaların oluşturduğu devasa bir bilgi sistemidir. Basitçe söylemek gerekirse, her gün ...
teamseak

TeamSpeak Sunucusu Kurma Rehberi: Kapsamlı Bir Anlatım

TeamSpeak, özellikle oyuncular ve ekipler arasında sesli iletişimi sağlayan popüler bir platformdur. Kendi sunucunuzun olması, size daha fazla özelleştirme ve kontrol imkanı sunar. Bu ...
discord

Discord’a DNS ile Nasıl Girilir? Kapsamlı Rehber

Discord'a DNS ile Giriş Yapmak: Adım Adım Anlatım Discord, oyuncular ve topluluklar için popüler bir iletişim platformudur. Ancak, bazı durumlarda erişim engelleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu ...
win11

Windows 11 Sistem Gereksinimleri: Bilgisayarınız Hazır mı?

Windows 11, Microsoft'un en yeni işletim sistemi olarak büyük bir heyecanla karşılandı. Ancak bu yeni işletim sistemine geçebilmek için bilgisayarınızın belirli özelliklere sahip olması ...
mendix nedir

Mendix: Hızlı ve Verimli Uygulama Geliştirmenin Anahtarı

Mendix nedir? Mendix, kuruluşların görsel bir arayüz kullanarak, karmaşık kod yazmaya gerek kalmadan web ve mobil uygulamalar geliştirebilmelerini sağlayan bir düşük kod geliştirme platformudur ...
mavi dil hastalığı

Mavi Dil Hastalığı: Hayvanları Tehdit Eden Sessiz Katil

Mavi Dil Hastalığı Nedir? Mavi dil hastalığı, özellikle sığır, koyun, keçi gibi geviş getiren hayvanlarda görülen ciddi bir viral enfeksiyondur. Hastalık, adını hayvanların dilinde ...
kuantum bilgisayar

Kuantum Bilgisayarlar: Geleceğin Bilgisayarları

Kuantum bilgisayarlar, klasik bilgisayarların işlem gücünü aşan, yeni nesil bilgi işlem cihazlarıdır. Kuantum mekaniğinin ilginç özelliklerini kullanarak, karmaşık problemleri çok daha hızlı çözebilirler. Klasik ...
keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...
Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Günümüzde gittikçe daha çok ivme kazanan yapay zeka uygulamaları, şirketler kadar kendi yapay zeka uygulamalarını yazmak isteyenlerin de ilgi odağı haline geliyor. Python hakkında ...