Sebep olursa olsun Android emülatörleri, herhangi bir bilgisayarda bulunması için yararlı bir araç olabilir. Sitemizde daha önce Android siteminin bilgisayarda Emülator olmadan nasıl kurulacağını anlatmıştık. Emulatorler, Android iişletim sistemini sanal olarak kullanmamıza olanak sağlar, Emulatorler ile ilgili biraz yavaş çalışma sorunları yaşayabilirsiniz. Özellikle açılırken biraz geç açılabilirler. Ama yinede bilgisayarda Android kullanmak eğlencelidir. Özellikle oyunları oynamak zevklidir.
1. NoxPlayer
Nox, oldukça güvenilir bir Android emülatörüdür. Aynı zamanda, gerçek bir emülatör gibi ihtiyacınız olan tüm seçenekler vardır. Emülatörünüzün CPU ve RAM işlem boyutunu belirtebilirsiniz. İster bir uygulamayı test ediyorsanız veya bir mobil oyunla sıkı sıkıya uğraşsanız, Nox iyi bir seçim olabilir.
İndir: NoxPlayer (Ücretsiz)
2. BlueStacks
BlueStacks, Windows için en çok kullanılan Android emülatörüdür. BlueStacks kurulumundan kullanıcı arayüzüne kadar kullanımı hızlı ve kolaydır. Diğer herhangi bir yazılımdaki gibi makinenize kurmanız yeterlidir ve BlueStacks PC’nizde tam bir Android ortamı sağlayacaktır.
BlueStacks, Nox gibi, geliştiricilerin ötesinde mobil oyuncuları hedef alıyor. Yine de, kararlı ve kapsamlı bir Android ortamında özgürce oynamanıza ve denemenize olanak tanır.
İndir: BlueStacks (Ücretsiz)
3. Andy
Andy, akıllı bir tecrübeye rakip olmanız gereken tüm Android özelliklerini sunmanın yanı sıra, uygulama çerçevesine mümkün olduğunca çok özellik katıyor. Öncelikle, kendi akıllı telefonunuzu Andy için uzaktan kumanda olarak kullanabilirsiniz. Akıllı telefonunuz yok mu? Bunun yerine Xbox veya PS denetleyicinizi kullanın. Hepsinden iyisi, Andy aracılığıyla bilgisayarınızda depolanan dosyalara yerel dosyalara da erişebilirsiniz. Andy’nin en hızlı Android emülatörlerinden biri olduğu söylenebilir.
Buna ek olarak, Andy’nin sanal makine ayarlarıyla RAM kullanımı gibi şeyleri değiştirebilir ve özelleştirebilirsiniz. Andy ile birlikte gelen VirtualBox’ı açın ve ayarları gördüğünüz gibi değiştirin.
İndir: Andy (Ücretsiz)
4. Remix OS Player
Remix OS Player, oyun için yapacaklarını tam olarak yerine getiren başka bir emülatordür. Ücretsiz, kolay indirilebilir, kurulumu kolaydır ve son derece popüler olan Remix OS kullanılarak oluşturulmuştur. Tek bir programda bir işletim sistemi. Daha da iyisi, Remix OS Player kullanıcıların aynı anda birden fazla oyun oynamalarına olanak tanır.
Remix OS Player da hızlıdır. En yeni Android Studio teknolojisini kullanarak, Remix OS Player’ın mevcut OS’unuzun yanında sorunsuz bir şekilde çalışacağından emin olabilirsiniz.
5. MEmu
Bir başka ücretsiz seçenek, MEmu, bir Android emülatörü arıyorsanız mükemmel bir seçimdir. Kurulum süreci basit değildir, kullanıcıların diğer emülatörlerde görmek istedikleri özelliklerle doludur. Bu özelliklerin en ilgi çekici özelliği klavye haritalandırmasıdır. Ekrandaki bir alanı tıklayın ve oyunun kontrolleri için bir anahtar girin. MEmu ayrıca tek tıklamalı APK kurulumunu desteklemektedir; yani yerel makinenizdeki herhangi bir APK’yı MEmu’ya yükleyebilirsiniz. MEmu’de 4K çözünürlüğe kadar Android oyunları oynayabilirsiniz. Çok fazla seçeneği olan bir emulatordür.
İndir: MEmu (Ücretsiz)
6. Genymotion
Genymotion test için tasarlanmıştır. Genymotion, geliştiricilerin Android uygulamalarını çeşitli Android sürümleriyle test etmelerini sağlayan muhteşem ve hızlı bir Android emülatörüdür. Genymotion, VirtualBox ile çalışır, bu nedenle Genymotion’u kullanabilmeniz için önce yüklemeniz gerekir.
Varsayılan olarak, Genymotion, güvenebileceğinizden daha fazla özellikle donatılmış olarak geliyor. Araçlar, eklentiler ve rakipsiz bir destek personeli, Genymotion’a abone olduğunuzda herşey dahil bir çok özellik vardır. Bir Android geliştiricisi iseniz, Genymotion kesinlikle yatırım yapmaya pişman olmayacağınız bir şey. Sadece Android kullanıcısı iseniz ücretsiz emülatorleri kullanın.
İndir: Genymotion (Bağımsız: $136/yıllık, İş: $412/yıllık)
arkdaşlar ben de 4 gb ram 256 mb ekran kartı var normal emilatörde oynarken kasıyor ama remix os da kasmıyor remix os önerrim