Yazılım Nedir?
Yazılım Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre yazılım “Bir bilgisayarda donanıma hayat veren ve bilgi işlemde kullanılan programlar, yordamlar, programlama dilleri ve belgelemelerin tümü” anlamına gelmektedir. Öte yandan yazılım bir elektronik donanıma belirli bir işi yaptırmak için kullanılan kodlar bütününe verilen isimdir.
Yazılım Niçin Bu Kadar Önemli?
Günümüzde neredeyse tüm teknolojik aletlerin bir yazılımı bulunmaktadır. Örneğin bir telefon veya bir bilgisayarın içinde herhangi bir yazılım olmasaydı cihazın hiçbir işlevi olmazdı. Yani cihazın elektronik devresi kadar içindeki yazılımda çok önemlidir. Örneğin bir bilgisayar programını ele alalım programı kodlayan yazılımcı çok fazla gereksiz kod kullandıysa yani kullanılması gereken kodlar yerine basite kaçıp işi daha karmaşık bir hale getirdiyse bu program kullanılan cihazın performansını olumsuz etkileyecektir bu yüzden yazılım kadar yazılımın nasıl yazıldığı da önemlidir.
Yazılım Bilmek Bana Ne Kazandırır?
Evet madem yazılım bu kadar önemli ama ben yazılım öğrensem bana ne katkısı bulunur, hayatımı nasıl etkiler? Dediğinizi duyar gibiyim.
Bildiğiniz gibi yazılım sektörü gün geçtikçe daha çok ilerleyen bir sektör. Eğer yazılım bilirseniz bu sektörde oldukça kolay iş bulabilirsiniz. Çok yorulmadan güzel bir maaşın sahibi olabilirsiniz.
Yazılımcı Olmaya Nereden Başlamalı?
Peki yazılım yazmaya nereden başlamalıyız? Yazılımcı olmak için nelere dikkat etmeliyiz?
Yazılım ikiye ayrılır, öncelikle hangi alanda yazılım yazacağınıza karar vermelisiniz.
- Bilgisayar Yazılımı
- Elektronik Yazılım
Tabi bu türlerde kendi aralarında farklı çeşitlere ayrılır fakat basit bir tabirle anlatmak gerekirse bilgisayar yazılımları bilgisayarlar için yazılan yazılımlardır.
Elektronik yazılımlar ise elektronik cihazlar için yazılan yazılımlardır.
Karar verme aşamasından sonra bir o kadar daha önemli olan kullanacağınız programlama dilini seçmenizdir. Bu adımı önemli kılan özelliği seçtiğiniz programlama dilini öğrenip, başka bir programlama dili öğrenene kadar hayatınıza o programlama dili ile devam etmenizdir. Programlama dili öğrenmek tıpkı farklı bir ülkenin dilini öğrenmek gibidir. Örneğin bir bilgisayar programı kodlayacaksanız C, Python, Visual Basic veya JavaScript kullanabilirsiniz.
Eğer elektronik bir yazılım kodlayacaksanız java, Ruby veya Arduino kullanabilirsiniz.
Güzel bilgilendirici bir yazı olmuş teşşekür ederim
Harika bir makale olmuş