YouTube platformu her geçen gün daha çok büyüyen bir alan. Platform hızla yükseliyor ve yıllar içinde bazı tartışmalar yaşanırken, yeni bir içerik oluşturucunun büyümesi ve sıfırdan iyi bir şekilde ilerlemesi hala mümkün.
Başlamadan önce, başarı şansınızı en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız, düşünmeniz gereken bazı şeyler var.
1. Motivasyon
YouTube kanalını başlatmak için motivasyonunuz nedir? Belki başkalarına web ve mobil uygulamaları nasıl programlayacakları gibi bir şeyi nasıl yapacaklarını öğretmek istersiniz. Belki de kısa filmlerle harika hikayeler anlatmak istersiniz. Belki de video oyunları oynamak ve incelemek istersiniz. Her şey olabilir, ama bir şey olmalı.
Motivasyonunuz, her başarılı YouTube kanalı tarafından paylaşılan üç temel öğenin temelidir: konu kapsamı, hedef kitle ve varlık nedeni.
- Konu kapsamı, videolarınızın ne olacağıdır.
- Hedef kitle, videolarınızın amaçlandığı kişilerdir.
- Varoluş nedeni, neden videolarınızı izlemeleri ger
- ektiğidir.
Kanalınızı başlatmadan ÖNCE bunları tanımlamanız gerekir. Aksi taktirde, herhangi bir anlamlı izleyici kitlesi yakalayamayan bir kanal olursunuz.
2. Video Yayınlama Sıklığı
Ne tür içerik oluşturacağınızı ve kimleri izleyeceğinizi öğrendikten sonra, bir üretim programına karar vermeniz gerekir. Ne kadar sıklıkla yeni videolar yayınlayacaksınız?
Temel olarak içerik türüne bağlıdır:
Araştırma ağırlıklı bilgiler için, belki her hafta, Kaliteli komik veya her hangi bir konu anlatım hikayesi her ay. Gerçekçi olun ve uzun vadeli düşünün. Şu anda günde bir video yapacak enerjiniz olabilir, ancak bunu altı ay veya bir yıl boyunca devam ettirebilir misiniz? Bunun tam zamanlı bir çaba olmasını mı istiyorsun yoksa kafanız estiğinde uğradığınız bir hobi mi olacak?
Yayınlama ile ilgili düzensizlik, belirsizlikler var olan takipçi sayınızı da kaybetmenize sebep olabilir. Her gün sıkıcı video paylaşmakta kayıplara neden olur bu nedenle gerçekçi ve size ait videoları makul zamanlarda paylaşın.
3. Tasarım
Kanal üzerinde oluşturacağınız sitil önemlidir. İlk intiba dediğimiz olaydır. Kanalınızın logo ve renk seçimi size ilk ulaşan kişilerde sizi takip edip etmeme konusunda ilk intiba olacaktır. Tasarım kötü olursa insanların sizi takip isteği düşük olur.
Videolarınızı iyi düzenlemelisiniz. gereksiz alanları kesip atmalısınız ki videonuz sıkıcı olmasın. Kendinize iyi bir video düzenleme uygulaması seçmelisiniz.
4. Tanıtım
YouTube kanalınızın başarılı olmasının en önemli şartı, takipçi sayısını arttırmak olmalıdır. Bunu arttırmak için izleyeceğiniz yollar.
Sosyal Medya: Takip eden bir sosyal medya oluşturmak bir YouTube kanalı oluşturmak kadar zor olabilir, ancak daha önce takipçileriniz varsa, ilk hayranınız olabilir.
Forumlar: Frumlara üye olsun ve çok sık paylaşımda bulunmayın, aksi takdirde spam göndermeniz yasaklanabilir. Her videoyu değil elinizdeki en iyi videoları paylaşın ki takipçiniz olarak sizinle sürekli irtibatlı olsun.
İşbirliği yapın: Arkadaşlarınızın Facebook, Twitter sayfalarında kanalını yavsiye ve paylaşım istekleri göndermelerini isteyin. Yine size takipçi getirecek en iyi videolarınızı paylaşmalarını isteyin.
5. Para kazanma
YouTube üzerinden para kazanmak eskisinden daha zordur, ancak yeni başlıyor olsanız bile bugün hala mümkündür. Çoğu kişi YouTuberların reklamlarla kayıkla para kazandığını düşünüyor olsa da, gerçek şu ki, reklamlar bu çaba için nadiren iyi para veriyor. 2016’dan itibaren, YouTube’da görüntülenen her 1000 görüntülemedeki ortalama gelir yaklaşık 1.50 dolardı. Bu, 1 milyon görüntülenme başına 1.500 ABD dolarına çıkıyor ve kullanıcılar 2017’de oranların daha da düştüğünü bildirdi.
Kısacası, kanalınız biraz popüler olsa bile, reklamlardan zengin olmayı beklemeyin. Peki Top YouTuberlar paralarını nasıl kazanıyor? Birçok para kazanma yönteminin bir kombinasyonu:
- Satış ortakları ve ürün tanıtımları
- Danışma hizmetleri
- Google Adsense olmayan doğrudan reklamlar
- Kamu konuşma etkinlikleri
- Bağış yapan taraftarların desteği
6. Hedefler
Bir YouTube içerik oluşturucusu olarak büyümenin en hızlı yolu? Kendinizi başkalarıyla karşılaştırın ve kendi hedeflerinizi belirleyin. Birkaç hedef oluşturun, ardından hedefinize ulaştıkça daha fazlasını oluşturmaya devam edin. Bunun sizi motive etmede ve başarıya ayak uydurmada ne kadar etkili olabileceğine şaşıracaksınız.
Bir yorum bırakınız...