Zaman zaman hepimiz şok diyetlerle, yiyeceklerimizi azaltarak ya da içtiğimiz sudan keserek sağlıksız zayıflama yollarına başvururuz. Ancak tüm bu sağlıksız süreçler gelip geçici hatta sonrasında daha çok kilo aldırıcı birer sebep olarak hatıralarımızda kalır. Zayıflamak denildiği zaman aklımıza doğrudan kilo almak ya da kilo vermek gelir. Ama zayıflamak için aslında tartıdaki rakamın hiçbir önemi yoktur. Çünkü vücudumuz mükemmel bir denge içindedir. Yediğimiz gıdalar, içtiğimiz su, yaptığımız spor. Bu faktörlerin hepsi bir araya gelip görünümümüzü ve tartı üzerindeki rakamsal kilonuzu belirler. Peki zayıf görünmek ve kilo vermek aynı şey midir?
Zayıf görünmek ve kilo vermek aynı şey midir?
Zayıf görünmek ve kilo vermek aynı şey midir? İşin özü zayıf görünmek ve kilo vermek aynı şey değildir. Tartı üzerinde kilo vererek daha şişman bir görünüş elde edebiliriz. Peki, vücudumuz bunu nasıl yapıyor? Öncelikle tartı üzerinde kilo verdiysek de mezura ile belimizi ölçtüğümüz de santimsel olarak kalınlaşma meydana gelebilir. Bunun sebebi kilo vermeye çalışırken yanlış kilo verme yöntemlerdir. Yanlış bir yol uygulamamız kilo verirken vücudumuzun daha kilolu görünmesine sebep olabilir. Gelin diyet yaparken sık sık yapılan hatalı zayıflama yöntemlerine birlikte göz atalım.
Sık Yapılan Hatalı Zayıflama Yöntemleri
Kahvaltı yapmamak, öğün atlamak, gereksiz kalori almak, fazladan aldığınız kalitesiz gıdaların yerine besin değeri yüksek kaliteli gıdalara tercih etmek…. gibi sebepler sağlıksız bir görünüme neden olabilir. Doğru zayıflama için öncelikle doğru bir yol izlemek gerekir. Sağlıksız gıdaların yerini sağlıklı gıdalarla değiştirebiliriz. Vücudumuzun yağ, kas, su oranını dengede tutmaya çalışmalıyız. Günde en az 2,5 litre su tüketmeliyiz. Günlük suyumuzu tüketirken sabah saatlerinde daha fazla su içmelisniz. Suyumuzu birden değil yudumlar halinde tüketmeye çalışın. Bunun yanı sıra porsiyonlarımızı iyi seçmeliyiz. Sabah, öğlen ve akşam olarak üç öğün yemek yemeliyiz.
İlgili: Müshil İlacı Zayıflatır mı, Kilo Verdirir mi?
Ara Atıştırmalar
Ara atıştırmalarımızı da sağlıklı seçmeliyiz. Ara atıştırmalar da kraker, cips, çikolata ve benzeri gıdalar yerine bir adet meyve ya da bir avuç ceviz, fındık ya da badem tercih edilebilir. Bunun dışında hamur işi ve ekmek tüketimimize dikkat etmeliyiz. Aşırı tuzdan kaçınmalı vücudumuzdan kolay atılabilen tuzları tercih etmeliyiz.
Günde en az bir fincan ödem atıcı çay tüketebiliriz. Tüm bunlara ek haftada en az üç ya da iki gün spor yapabilir ya da yürüyüş ile destekleyebiliriz. Haftada her gün spor yapmak zannedildiğinin aksine kaslarımıza dinlenme süresi tanımadığı için vücudunuza faydadan çok zararı olacaktır.
Tüm bu hususlar dikkate alındığında kısa sürede istediğimiz forma ulaşacak daha fit ve zayıf bir görünüme kavuşacağız. Hem daha sağlıklı hem de daha fit bir yaşam için bu birkaç basit kuralı yaşam tarzı haline getirebiliriz. Şok diyetler ile sağlıksız bir şekilde kısa süreli zayıflamak yerine hem sağlıklı hem de bir ömür boyu kalıcı bir vücut yapısına ulaşabiliriz.