Telefonu Hızlı Şarj Etme Yöntemleri: Daha Hızlı Şarj ∞

Telefonu Hızlı Şarj Etme Yöntemleri: Daha Hızlı Şarj

Telefonu hızlı şarj etme yöntemleri

Telefonu hızlı şarj etme yöntemleri ile yeni nesil ve eski nesil fark etmeksizin tüm telefonlar için normalinden daha hızlı şarj süresine ulaşabileceksiniz.

Android telefonlarda ve IOS telefonlarda kullanabileceğiniz yöntemler sayesinde. Telefonunuzda hızlı şarj özelliği olmasa bile normalinden daha hızlı şarj olmasını sağlayabilirsiniz. Güç tüketim oranını düşürerek yapabileceğiniz yöntemler. Evden çıkmadan önce telefonunuzu 5 dakika şarja takmanızda bile işe yarar pil kapasitesi elde etmenize olanak sağlayacaktır.

Söz konusu yöntemler her ne kadar hızlı şarj özelliği olmayan telefonlar için kullanılabilir gibi gözüküyor olsa da hızlı şarj özelliği olan telefonlarda da kullanarak normalinden iki katı hızla şarj olmasını sağlayabilirsiniz.

Ancak, yöntemlerden bazıları o an telefonunuzdan alacağınız performansı doğrudan etkileyecektir.

Hızlı Şarj Yöntemleri Nelerdir?

5 Farklı yöntem ile telefonunuzu hızlı şarj etmeniz mümkün. Ancak, telefonunuzun maksimum derecede şarj olabilmesini sağlayabilmek için kaliteli kablolar ve kaliteli şarj cihazları kullanmanız gerekmekte.

Kaliteli şarj cihazları, orijinal şarj cihazları telefonlarınızın hızlı şarj olmasını sağlamasının yanı sıra. Uzun vadede oluşabilecek olan elektronik sorunların da önüne geçebilmekte.

Özellikle gece şarjda bırakılan telefonların patlama ve yangına neden olmasındaki en büyük etken. Sahte, orijinal olmayan kablo ve şarj cihazı kullanımıdır. Orijinal şarj cihazınız varsa ve telefonunuz güvenli bir durumda ise işte Telefonu hızlı şarj etme yöntemleri;

1 – Telefonunuzu Uçak Moduna Alın

Telefonunuzu şarj etmeden önce onu uçak moduna almak ya da tüm bağlantıları kapatmak şarj olma sırasında harcanacak olan tüm enerjiyi yarıya indirecektir.

Telefonlar, kullanılmadığı zamanlarda bile ufak miktarlarda güç tüketimi sağlar. Söz konusu güç tüketiminin temel sebebi sürekli olarak alınan ve gönderilen sinyaller olarak karşımıza çıkmakta. Öyle ki, telefonunuz tam olarak çektiği konumlarda daha az güç harcar ve şarjı daha uzun gider.

Ancak, aksi durumda. Telefonunuzun çekmediği anlarda ise telefonunuz çekebilmek için güç tüketimini arttırır ve şarj oranını ciddi anlamda düşürür. Telefonunuzu şarja takarken. Mobil veri ve Wi-Fi Bağlantısını kapatabileceğiniz gibi. Uçak moduna alarak tüm verilerin alış-verişini durdurabilir. Normalden daha hızlı şarj olmasını sağlayabilirsiniz.

2 – Telefon Isınız Düşük Kalsın

Sıcağın elektronik cihazlar için birer düşman niteliği taşıdığını unutmamak gerekiyor. Telefonunuz şarj olacağı zaman serin bir ortamda bulunmalı. Sıcak düşman niteliği taşıdığı gibi soğuk da aynı niteliği taşır. Bu nedenle, telefonunuzu şarja bıraktığınız alanın sıcak ve soğuk arasında. Hafif serin bir alanda kalması gerekiyor.

Serin tutulan telefon ve batarya maksimum kapasiteyi gösterebileceği gibi verebileceği verimin de en iyisini vermektedir. Diğer yöntemler ile birlikte kullanıldığında telefonunuzun bir miktar hızlı şarj olduğunu gözlemleyebilirsiniz.

3 – Telefonunuzu Kapatın ve Şarja Takın

Telefonu hızlı şarj etme yöntemleri arasında yer alan telefonu kapatma yöntemi eğer yapma imkânınız varsa iki katı kadar şarj olma şansı sunabiliyor.

Telefonunuzun çalışırken, boşta dururken bile bir miktar güç harcadığını söylemiştik. Telefonunuzun kapalı kalması harcanan miktarın neredeyse sıfıra inmesine yardımcı olduğu için daha hızlı bir şarj deneyimi sunabiliyor.

Telefonunuzu kapattığınızda gelen güç cihazınız için kullanılmadan ham hali ile bataryanıza aktarılacaktır. Bu da pratikte neredeyse yarı yarıya güç kaybının önüne geçmenizi sağlayacaktır.

Özellikle, evden aniden çıkmanızı gerektirecek durumlarda kullanabileceğiniz yöntem. Birkaç dakika şarja takma işleminden sonra normal şartta alacağınız şarj sonucundan daha iyi sonuç verecektir.

4 – Kablolu Şarj Yöntemlerini Kullanın

Her ne kadar teknoloji gelişmiş olsa da Telefon şarj etme konusunda hâlen atılması gereken adımlar bulunuyor. Kolay olması açısından kablosuz şarjlar tercih edilmeye başlanmış olsa da kablosuz şarj modellerinde hâlen kablolu şarj performansı alınabilmiş durumda değil.

Özellikle yeni nesil cihazların 240Watt’a kadar çıkabilen şarj etme kapasitelerini göz önünde bulunduracak olursak. Kablolu şarj her açıdan avantaj sağlayacaktır.

Eski nesil cihazlarda da kablolu şarjın tercih edilmesinin yanı sıra. Orijinal şarj cihazları ve kablolarının tercih edilmesi oldukça önemlidir.

5 – Telefonunuzu Prizlerden Şarj Edin

Kimi zaman telefonlarımızı bilgisayarlardan, taşınabilir şarj cihazlarından ve hatta otobüslerde/arabalarda şarj edebiliyoruz.

Ancak, söz konusu şarj yöntemleri asla ev tipi şarj aletlerinin verdiği performansı veremiyor. Özellikle toplu taşımlardaki şarj alanlarında telefonunu şarj etmeye çalışıp gelen dengesiz akım nedeni ile telefonunun bozulmasına neden olmuş yüzlerce kişi bulunuyor.

Kaliteli taşınabilir şarj cihazları, araç şarjları ve USB 3.0 Üzerinden akım verebilen şarj girişleri ile de şarj işlemleri sağlanabilir ancak en garantili ve Telefonu hızlı şarj etme yöntemleri arasında yer alan yöntem. Direkt olarak Priz üzerinden şarj etmektir.

Telefonu Gece Şarjda Bırakmak Zararlı Mı?

Telefonu Gece Şarjda Bırakmak Zararlı Mı

Modern telefonlar için telefonları şarjda bırakmak zararlı değil ancak göz önünde bulundurulması gereken bazı durumlar bulunuyor;

  • Orijinal şarj aletleri kullanılmalı,
  • Kaliteli ve kopuk olmayan. Orijinal şarj kabloları kullanılmalı,
  • Telefon, şarj sırasına sıcakta kalmamalı,
  • Telefon, şarj sırasında yatak ve yastık altında bulundurulmamalı.

Söz konusu durumların yanı sıra, telefonunuzda kullandığınız bataryanın da orijinal olması oldukça önemli. Orijinal olmayan bataryalarda beklenmedik durumlar yaşanabilmekte.

Android ve IOS cihazlarda, teknik olarak yeni nesil teknolojilere sahip olan pek çok elektronik cihazda şarj dolumu sonrasında akım kesiciler devreye girmekte bu nedenle telefonunuz sabaha kadar şarjda durduğunda dahi otomatik olarak şarj olması duracaktır.

keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...
Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Günümüzde gittikçe daha çok ivme kazanan yapay zeka uygulamaları, şirketler kadar kendi yapay zeka uygulamalarını yazmak isteyenlerin de ilgi odağı haline geliyor. Python hakkında ...
pyhton flask

Python Flask Nedir ve Python Flask ile Web Geliştirme

Python ile uygulama geliştirme dendiğinde akla genellikle konsol uygulamaları, veri uygulamaları ve yapay zeka gelir, ancak Python dilinin yoğun olarak kullanıldığı alanlardan birisi de ...

Microsoft Copilot Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Microsoft Copilot, Microsoft'un Windows, Edge, mobil ve Office 365 için yapay zeka aracıdır. Yapay zekanın gelişmesi ve OpenAI GPT'nin popüler olması ile birlikte teknoloji ...
Gmail akıllı yazma

G-mail Akıllı Yazma Özelliğini Açma Kapatma

Akıllı yazma aracı, e-mailler için otomatik tamamlama gibi çalışır. E-maillerin nasıl yazılacağını öğrenir ve cümlelerin tamamlanmasını sağlar. E-mail metinlerinin hızlıca oluşmasını sağlar. Yazarken öneriler ...
IMAP

İmap Nedir? İmap Kullanımının Faydaları

Birçok insan imap nedir bilmemektedir. Gerek günlük hayatta gerekse iş hayatında e-mail kullanımı çok önemlidir. E-mail protokolü sayesinde kişiler her cihazdan e-mailerini kontrol edebilir, ...
mac windows

Mac vs Windows Bilgisayar Özet Karşılaştırma

Bilgisayar teknolojisi, günümüzde büyük ölçüde Windows ve Mac işletim sistemleri üzerine odaklanmış durumda. Her iki işletim sistemi de benzersiz özelliklere ve kullanıcı deneyimine sahiptir ...
Gmail görev oluşturma

G-mail Görev Oluşturma G-mail Alanlar Düzenleme

G-Mail’den görev oluşumu çok basittir. Öncelikle, G-Mail hesabına giriş yaparak, sağ üstteki alan "Görevler"e tıklanmalıdır. Açılacak pencerede, yeni görevin eklenebilmesi için "Görev Ekle"ye tıklanmalıdır ...
MAPI EWS

MAPI EWS Nedir Ne İşe Yarar Ne Amaçla Kullanılır?

Teknolojinin gelişim göstermesi ile birlikte MAPI EWS nedir ne amaçla kullanılır pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. İnternet önemli iletişim kaynaklarındandır. Gere iş alanlarında ...
Shopify

Shopify DNS Yönlendirmesini Yapmak Adım Adım

Sahip olduğunuz alan adını Shopify’e yönlendirmek istediğinizde hangi işlemleri gerçekleştirmeniz gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Shopify DNS Yönlendirmesini Yapmak Adım Adım aktaracağımız bu yazımız sizler ...