Popüler bir Android emülatör olan BlueStacks, kolayca kullanılabiliyor. BlueStacks nasıl kullanılır, sizlere adım adım anlatmak istiyoruz.
Akıllı telefonlar farklı donanımsal özelliklerle geliştirilmeye devam ediyor. Donanımın yanı sıra yazılımsal tarafta da sürekli değişimler görüyoruz. Android, en popüler mobil işletim sistemlerinden bir tanesi. Bu cihazlar, dünyanın dört bir yanından sayısızca kullanıcının tercihi oluyor.
Android cihazlar için geliştirilen çok fazla yararlı uygulama mevcut. Bu sebeple, bazı zamanlar Android uygulamaları bilgisayarımıza kurmak isteyebiliyoruz. Tamamen bunun için geliştirilmiş Android emülatörler var. Bunlardan belki de en fazla tercih edileni BlueStacks olarak gösterilebilir. Yıllar önce geliştirilen BlueStacks, günümüzde de çok fazla tercih edilen bir emülatör. Üstelik bu uygulamanın kullanımı oldukça basit.
BlueStacks Nedir, Ne İşe Yarar?
İlk olarak Android emülatörün ne olduğunu açıklayalım. Sonrasında BlueStacks nasıl kullanılır kısmına geçebiliriz. Telefonlar ve bilgisayarlar için geliştirilen uygulamalar birbirlerinden farklı olarak karşımıza çıkıyor. Apple bilgisayarlara iOS uygulamaları yüklemek mümkün.
Ancak, Android cihazlarda durum biraz daha farklı. Kullanıcılar, Android cihazlarındaki uygulamaları bilgisayarlarına yüklemenin yollarını arıyorlar. İşte bu tür senaryolarda karşımıza Android emülatörler çıkıyor. Android emülatör, bilgisayarımızın içerisine sanal bir cihaz kurmamızı sağlıyor. Bu sanal cihazda Android işletim sistemi yüklü oluyor.
İlgili: Bilgisayarda Bluestacks ile Android Uygulamalar ve Oyunlar
Bu sayede, sanal cihazın içerisine Android uygulamaları yükleyebiliyoruz. Telefonlarda yapabileceğimiz birçok şeyi bu cihazlarda da yapabiliyoruz. Günümüzde tercih edebileceğiniz birçok Android emülatör mevcut. Ancak, bunlardan en popüleri BlueStacks olarak gösterilebilir. BlueStacks, bilgisayarımıza sanal bir Android cihaz kurmamızı sağlıyor.
Bu cihazın içerisine çok sayıda uygulama yükleyebiliyoruz. Hatta cihazdan Google Play Store’a bile erişebiliyoruz. Kısacası, BlueStacks sayesinde bilgisayarımıza sanal bir Android telefon kurabiliyor ve bu telefonda birçok şeyi rahatlıkla yapabiliyoruz.
Üstelik, uygulamada oyuncuların rahat oyun oynamasını sağlayacak bazı ekstra özellikle bile mevcut. Sizde kullanışlı bir Android emülatör arıyorsanız, içeriğimizin devamına göz atarak bu uygulamayı bilgisayarınıza kurabilirsiniz.
BlueStacks Nasıl Kullanılır?
BlueStacks nasıl indirilir diye merak ediyorsanız, tam olarak doğru yerdesiniz. Bu konuyu sizlere kafanızı karıştırmadan basitçe açıklamak istiyoruz. Lafı daha fazla uzatmayalım ve BlueStacks nasıl kullanılır? Birlikte öğrenelim.
BlueStacks 10 Kurulumu ve Kullanımı
- İlk adımda BlueStacks indir bağlantısına tıklayarak uygulamayı bilgisayarınıza indirin.
- İndirdiğiniz kurulum dosyasını çalıştırın ve Şimdi kur butonuna tıklayarak kurulmasını bekleyin.
- Kurulum tamamlandıktan sonra uygulamayı çalıştırın.
- Açılan ekranda sol taraftan Home seçeneğine tıklayarak ana ekrana gelebilirsiniz. Bu ekrandan Google Play Store’a girerek Google hesabınıza giriş yapabilirsiniz.
- Hesabınıza giriş yaptıktan Google Play Store’dan istediğiniz uygulamaları yükleyebilirsiniz.
- Ayrıca, farklı bir mağazaya gitmek için ana ekranın sol kısmından Oyun Merkezi’ne tıklayabilirsiniz. Bu mağazadan da istediğiniz uygulamaları indirebilirsiniz.
- Uygulamaları indirdikten sonra ana ekranda kısayollarını görebilirsiniz. Bu kısayollara tıklayarak istediğiniz uygulamayı çalıştırabilirsiniz.
BlueStacks nasıl kullanılır konusunu sizlere açıklamaya çalıştık. Sizde bu uygulamayı bilgisayarınıza kurabilir ve bilgisayarınızda sanal bir Android cihaz oluşturabilirsiniz.
Bir yorum bırakınız...