Beta balığı bakımı, son derece kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Kavgacı siyam balığı olarak da bilinen bu canlı, akvaryum içerisinde oldukça agresif olabilmektedir. Ortalama 5 cm boyutuna kadar büyüyebilen beta balığı, dayanıklı yapısıyla da dikkat çekmektedir.
Beta balığının özellikleri arasında zıplama da bulunmaktadır. Zıplamayı oldukça çok seven bu balıklar, zaman zaman akvaryumun dışına atlayabilmektedir. Bu sebepten ötürü olası kazaların önüne geçebilmek için akvaryumunuzu çok fazla doldurmayınız. Peki, beta balığı bakımı nasıl yapılır? İşte, beta bakımı nasıl olmalı sorusunun kapsamlı yanıtı…
Adım Adım Beta Balığı Bakımı
Beta balığı bakımı hakkında sizlere oldukça detaylı ve bir o kadar da kapsamlı bilgiler hazırladık. Dilerseniz, sizler için hazırladığımız bu kapsamlı içeriği okuyabilir ve beta bakımını öğrenebilirsiniz.
- Beta balıkları oldukça sinirli olan deniz canlılarından biridir. Bu sebepten ötürü iki erkek beta balığını aynı akvaryuma koymayınız.
- Beta balıkları, etçil beslenen canlılardan biridir. Balığınızı beslemek için larvalar verebilirsiniz.
- İç parazit başta olmak üzere çeşitli hastalıklardan balığınızı koruyabilmek için zaman zaman bitkisel besinleri de tercih edebilirsiniz.
- Akvaryumunuzun suyunu ortalama 3 günde 1 olacak şekilde değiştiriniz. Ayrıca, suyun tamamını değiştirmekten kaçınınız. Zira, akvaryum suyunun tamamını değiştirirseniz balığınız ani bir şoka girebilir.
- Akvaryumunuzda doğal dekorlar tercih ediniz. Akvaryum içerisine koyduğunuz renkli taşlar nedeniyle balığınız zehirlenebilir.
Yukarıda yer alan maddelere dikkat ederek balığınızı oldukça sağlıklı bir şekilde büyütebilir ve balığınızın mutlu olmasını sağlayabilirsiniz.
Beta Balığı Nasıl Beslenir?
Beta balıklarının beslenmesi için canlı yemler kullanabilir ya da yüksek protein ağırlıklı granül yemlerden alabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra balığınızı olası hastalıklardan korumak için ara ara bitkisel yemlerle de beslemeyi unutmayınız. Ayrıca, balığınızın sağlığı için bilindik markaların yemlerini tercih ediniz ve yemlerin son kullanma tarihlerine dikkat ediniz.
İlgili: Lepistes Bakımı Nasıl Yapılır, Lepistes Ne Yer?
Beta Balığı Nasıl Mutlu Olur?
Beta balıklarınızı mutlu etmeniz için birçok farklı yöntem bulunmaktadır. Onları mutlu edebilmek ve sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmek için büyük bir akvaryum tercih edebilir, akvaryum suyunu düzenli temizleyebilir ve kaliteli yemler verebilirsiniz.
Beta Balığı Isırır Mı?
Beta balıkları, ısırma eğilimi gösteren canlılardan biri değildir. Her ne kadar son derece agresif bir tür olsa da çevresin de yer alan hiçbir canlıya nedensiz bir şekilde saldırmaz. Fakat, zaman zaman kendilerini tehlike de hissettikleri an ısırma reaksiyonu gösterebilir.
Beta Balığı Cinsiyet Ayrımı
Beta cinsiyet ayrımı oldukça kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Dişi beta balıklarının kafaları yuvarlak ve karınları da şiş olmaktadır. Erkekler ise daha düz bir kafa yapısına sahip olan canlılardan biridir.
Beta Balığı Bakımı Fanusta Olur Mu?
Beta balığı bakımı fanus içerisinde de yapılabilmektedir. Fakat, bulundukları ortam ve kalitesiz yaşam şartları nedeniyle hiçbir balığın fanus içerisinde bakılması tavsiye edilmez.
Beta Balığı Ne Kadar Yaşar?
Beta balığı bakımı nasıl yapılır konusunun yanı sıra bu canlıların yaşam süreleri de oldukça fazla merak ediliyor. Beta balıkları, sağlıklı bir şekilde bakılmaları durumunda ortalama 2 yıl ile 5 yıl arasında yaşayabilmektedir.