İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Nedir?
İki faktörlü kimlik doğrulama nedir sorusunun cevabını verecek olursak; internet ortamında her sanal işlemde size ait olan şifrenin ikinci bir şifre ile korunma altına alınmasıdır. Peki bu ikinci şifreleme işlemi nasıl yapılmaktadır?
İnternet sitesine kaydettiğiniz şifre haricinde ikinci bir şifre doğrulaması yapmanız gereklidir. Bu işlem için standart şifre dışında ikinci bir kişisel bilginin yer alması gereklidir. Nasıl mı? Öncelikle her zaman olduğu gibi kullanıcı adı ve şifrenizi giriş yapıyorsunuz. Akabinde iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi size ayrıca bir şifre gönderir. Tabi bu şifreyi gönderirken birden fazla yol seçilebilir. Burada amaç hacklerın şifrelerinizi çözme aşamasında ikinci bir şifreyle karşılaşmalarına sebep oluyor. Bu gelen ikinci şifre ise kullanılan cihazdan bağımsız olarak telefon üzerinden size bildiriliyor. Bu güvenlik kodu için tek yapılması gereken, kullandığınız sitelerin bu iki aşamalı güvenlik önlemini destekliyor olması gereklidir. Çoğu kişinin bilmediği bir özellik olması sebebi ile kullanımı da çok yaygın değildir. Ancak iki faktörlü kimlik doğrulaması
İki Faktörlü Kimlik Doğrulama İnstagram
İki faktörlü kimlik doğrulama instagram kullanıcıları için de sık kullanılan bir güvenlik yöntemidir. Yapmanız gereken oldukça basit bir işlem aslında. İnstagramda “Ayarlar” kısmına gelin ve burada “ Gizlilik ve Güvenlik” yazan kısma tıklayın. Karşınıza çıkan “iki faktörlü kimlik doğrulama” seçeneğini tıkladığınızda iki ayrı şık oluşacaktır. Birisi SMS diğeri ise uygulama yönlendirmesi olacaktır. Siz kendinize en uygun seçenek ile kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Kapatma İşlemi
İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Kapatma işlemini sonlandırmak için yapılması gereken işlem oldukça basitti. Telefonunuzda “ Ayarlar” kısmına giderek “iki adımlı doğrulamayı kapat” seçeneğini aktif etmenizdir. Bu sayede kullanıcı adı ve şifre girerek ikinci bir doğrulamaya gerek kalmadan işlemlerinizi yapabilmeniz mümkündür. Ancak dolandırıcılara karşı tedbir konusunda sorun teşkil edebilir.
Bir yorum bırakınız...