SEO Uyumlu Makale Nedir, Nasıl Yazılır? | Sonsuz Teknoloji

SEO Uyumlu Makale Nedir, Nasıl Yazılır?

seo

Makale satın almak isteyen webmasterların, yazarlardan beklediği en önemli şey, para vererek satın aldıkları makalelerin SEO uyumlu makaleler olmasıdır, peki nedir bu SEO uyumlu makale ve nasıl hazırlanır konusuna değinerek, makalemize başlayalım.

SEO uyumlu makale yazmak demek, toplum için sanat anlayışı yerine, sanat için sanat yapmaya benzer. Amaç öncelikli olarak arama motorlarının ( botlarının) indeksleyebileceği yazılar hazırlamaktır ve arama motorlarını memnun etmektir. Her ne kadar, Google, site sahiplerine SEO uyumlu makale yazın derken, bize değil okuyucuya hitap edin diyorsa da bu yanıltıcıdır. Amaç tamamen arama motorlarının botlarını memnun etmektir. İstediğiniz kadar edebi, okunaklı ve sıfır imla hatalı bir makale yazın. Eğer SEO uyumlu değilse o makaleden sadece siz ve belki arkadaşlarınız haberdar olabilirsiniz. Çünkü makaleniz, arama motoruna girilen anahtar kelimeleri içermemektedir ve botlar sitenize geldiğinde o anahtarları bulamadığı için, sizi listeye eklemezler. Listeye eklenseniz de listede üst sıralarda yer almanız gerekir ki tıklanma alasınız.

Söz gelimi elektrikli araba konusunda bir makale yazacaksınız ve bunun gibi bir kaç anahtarınız olmalıdır. Bunlar, elektrikli araba, yeni elektrikli araba modelleri, elektrikli araba fiyatları, elektrikli araba incelemesi vs gibi anahtar kelimeler olabilir. Bu anahtarları nereden alacaksınız? Google anahtar kelime aracı güncel olarak her sektörle ilgili anahtarları ve arama hacimlerini belirten istatistikleri verir. Ayrıca daha ayrıntılı istatistikler veren paralı, anahtar kelime avlayan siteler vardır.

Makale yazmadan önce, halk hangi kelimeleri arama motorlarına giriyor konusu en önemli konudur. Bu anahtar kelimeleri bulmak ve makaleyi bunların üzerine inşa etmek, yazarın görevidir. Makalenizde her 100 kelime için 2 anahtar kelime kalın- bold yapılmalıdır. Ayrıca makalenizin ilk paragrafında mutlaka anahtar kelime yer almalıdır.  Yan yana anahtar kelimeleri yazmak, makalenin indekslenmesi için zararlıdır. O yüzden anahtar kelimeleri yazıya yaymak gerekir.

SEO Nedir?

“Search Engine Optimization – Arama motoru optimizasyonu”  olarak açıklanan bu kavram;  internet platformunda, bir bilgiyi arayan insanlar tarafından aratılan bütün kelimelerin bir havuzda kayıt altına alınması sürecidir. SEO, havuzda bulunan bu kelimelere uygun makaleler yazarak arama motoru sıralamasında üst sıralarda yer almaya çalışmaktır.

Bu süreç sürekli güncellenir. Basit bir ifade ile halk hangi kelimeleri arıyorsa, o kelime anahtar kelime olur. Kelimenin imla kurallarına uyup uymaması da gerekmez. Bu çok ilginç bir konudur ama buna bir örnek verelim: Makine kelimesi doğru yazım iken, halk arama motorlarında “makina” kelimesini aratıyor. Yani makina kelimesinin aranma hacmi çok daha yüksek olduğu için, siz makine ile ilgili bir yazı yazdığınızda bu yazıyı SEO uyumlu yapabilmek için, anahtar olarak makine değil “makina” yazmalısınız. Arama motorlarına kelimeleri biz öğretiyoruz. Halk- kitle toplum’un tercih ettiği kelimeyi, arama motorları kelime veri tabanına yerleştirmektedir. Ancak imla kurallarına uyulmuş makalenin farklı açılardan avantajları vardır.  Bu nedenle halk dili ve imla uyumlu bir kombinasyon ortaya güzel makaleler koyacaktır.

Kelimeye ilişkin başka örnek verecek olursak. Bilgisayar programları için teknik  anlamda genelde “uygulama” olarak adlandırılır. Bazen de “yazılım” olarak da ifade edilmektedir. Ülkemizde “yazılım” yazılım dilleri için, “Uygulama” ifadesi ise akıllı telefon uygulamaları için kullşanılır. PC programları için “program” ifadesi, insanlar tarafından daha çok tercih edilmektedir. Bilgisayar kullanıcıları arama motorlarında arama yaparken PC prgramı ile ilgili bir arama yapacaksa “Program” kelimesini kullanarak arama yapmayı terch eder. Bilgisayar programına ilişkin makale yazılarında “yazılım” veya “uygulama” yerine “program” ifadesini kullanmak SEO açısından daha etkin olacaktır. Telefon programları için elbette “uygulama” ifadesi kullanılmalıdır. Aslında balıkdığında hepsi aynı şeyi ifade eder. Ancak kullanıcıların algısına göre makale yazmak gerekiyor.

Arama motorlarına girilen kelimeleri baz almanız, yazınızın arama motorlarında ön sayfada çıkmasını sağlayacaktır. SEO uyumu tam olarak bu demektir. Hiç bir anahtar kelime olmadan serbest yazacağınız yazılar, ne kadar kaliteli olursa olsun, hit çekmeyeceği için amaca hizmet etmez.  Makale yazdıran site sahibinin beklentisi, satın aldığı yazının, SEO uyumlu olmasıdır, çünkü bol hit almasını ister. Yazı bol hit alınca, arama motorlarında site yükselir ve daha çok kişi bu siteye gelir. Bu da sitenizdeki Google Adsense reklamlarının daha fazla görüntülenmesi ve tıklanması anlamına geliyor. Tık başına site sahibine para ödeyen Adsense, siteleri ayakta tutan tek para kaynağıdır. Yani değerli okurlar her şey dönüp dolaşıp paraya geliyor.

Arama yapmak için yanlış cümle kursanızd a  Google, kurduğunuz cümleyi otomatik olarak düzelterek  doğru cümlelerle arama yapma seçeneğini sunar. Google aligoritmasını her geçen gün geliştirmektedir. Google’ın nasıl bir aligoritma kullandığı kesin olarak bilinmemektedir. Bu sebepten Google’ın kelimeleri nasıl anladığına ilişkin net bilgi vermek yanlıştır. Google, makaleleri artık yorumlayıp sıralama yapma seviyesine geldi diyebiliriz.

Site İçi SEO çalışması Yapmak

Bir SEO uyumlu makale yazdığınızda, makalenizi okuyan kişilerin, bu konu ile ilgili başka bilgiler arayabileceğini de kestirmeli ve yazılara site içinden başka makalelere link vermelisiniz. Bir makalede en az 1 link olmalı ki, siteye giren kişi, siteyi terk etmeden aradığı bir başka konuyu da aynı sitede bulması sağlanabilsin. SEO uyumlu makalelerle dolu olan siteler, çabuk yükselirler, daha çabuk reklam geliri elde ederler. Makale yazarlarına para vermek durumunda kalan makale alıcılarının neden SEO uyumlu makalelere önem verdiğini anlatabildiğimizi düşünüyoruz.

Baştan Sonra SEO Uyumlu Makale

SEO uyumlu makalenin başlangıcı elbette başlıktır. Başlık çok önemlidir. Attığınız başlık URL olarak internette yer alacaktır. Başlık hem insanların dikkatini çekmesi açısından önemlidir hem de URL arama motorlarının dikkate aldığı alandır. Başlık seçimi insanların dikkat çekmesi açısından önemli olduğu için tıklanma olasığını yüksek tutar.

Bundan sonraki aşama giriş bölümüdür. Giriş bölümü, arama motorlarının ilk baktığı yerdir. Giriş bölümünde makalenizde bahsedeğiniz konuya deyinin ve özellikle anahtar kelimeleriniz bu alanda yer almalıdır.

Başlık ve girişten sonra makalenizi açıklamaya başlayabilirsiniz. Anahtar kelime kullanımını abartmamaya dikkate edin. Makaleyi açıklarken alt başlıklar kesinlikle kullanın.

Makalenin sonunda makalenizi özetlemesini yapın. Makale başlığınızın cevabını kesinlikle verin. Makaleyi okuyanlar makalenin başlıkta belirtilen konunun cevabını kesinlikle makale içerisinde görmek ister. Doğru cevapları olan makaleleriniz olduğu sürece ziyaretçileriniz size geri dönüşler yapacaktır.

SEO Uyumlu Makale Yazmak Ne Kadar Gelir Getirir

SEO uyumlu makaleler başta Google arama motoru olmak üzere, Bing, Yandex gibi arama motorlarının dikkatini çekerler. Değerli, doyurucu bilgi verilen, imla hatası içermeyen düzgün giriş gelişme sonuç paragrafları ve H taglarına dikkat edilerek yazılan, resimli ve açıklayıcı SEO uyumlu makaleler, site sahiplerine yıllarca para kazandırabilir, ancak makaleler, yazarına bir kez para kazandırır. O da 100 kelime başına 1 TL, 2 TL gibi çok düşük kazançlardır. Ama makale yazarları günde 10.000 kelimelik işler aldıklarında iyi bir yan gelir elde edebilirler.

Bu iş uzun süre yapıldığında, bel fıtığı, göz arızaları, asosyalleşme, sağlık sorunları gibi sorunlar ortaya çıkar. Ama hiç bir sermayesi olmayan, günü birlik yaşayan, para kazanmak zorunda olan öğrenciler, ev hanımları, işsiz kimseler ve yazmaktan zevk alan kişiler bu işe son yıllarda iyice eğildiler. SEO uyumlu makale, para kazanma aracıdır, hem makale yazarına para kazandırır, hem de makaleyi satın alan kişiye para kazandırır.

Bir yorum bırakınız...

*

Yapay Zeka Destekli Asistanlar

Yapay Zeka Asistanlar Hayatımızı Nasıl Değiştiriyor?

Teknoloji dünyasında yapay zeka (AI) destekli asistanlar, son yıllarda hızla popülerlik kazandı. Siri, Google Asistan, Alexa ve daha birçok platform, kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırmak ve ...
github

GitHub Nedir ve Neden Önemlidir?

GitHub, yazılım geliştiricilerin kodlarını depolamak, yönetmek ve diğer geliştiricilerle işbirliği yapmak için kullandıkları popüler bir platformdur. Bu platform, sadece kod deposundan çok daha fazlasını ...
World Wide Web

World Wide Web Nedir? WWW Hakkında Her Şey

World Wide Web (WWW), genellikle kısaca Web olarak adlandırılan, internet üzerindeki birbirine bağlı sayfaların oluşturduğu devasa bir bilgi sistemidir. Basitçe söylemek gerekirse, her gün ...
teamseak

TeamSpeak Sunucusu Kurma Rehberi: Kapsamlı Bir Anlatım

TeamSpeak, özellikle oyuncular ve ekipler arasında sesli iletişimi sağlayan popüler bir platformdur. Kendi sunucunuzun olması, size daha fazla özelleştirme ve kontrol imkanı sunar. Bu ...
discord

Discord’a DNS ile Nasıl Girilir? Kapsamlı Rehber

Discord'a DNS ile Giriş Yapmak: Adım Adım Anlatım Discord, oyuncular ve topluluklar için popüler bir iletişim platformudur. Ancak, bazı durumlarda erişim engelleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu ...
win11

Windows 11 Sistem Gereksinimleri: Bilgisayarınız Hazır mı?

Windows 11, Microsoft'un en yeni işletim sistemi olarak büyük bir heyecanla karşılandı. Ancak bu yeni işletim sistemine geçebilmek için bilgisayarınızın belirli özelliklere sahip olması ...
mendix nedir

Mendix: Hızlı ve Verimli Uygulama Geliştirmenin Anahtarı

Mendix nedir? Mendix, kuruluşların görsel bir arayüz kullanarak, karmaşık kod yazmaya gerek kalmadan web ve mobil uygulamalar geliştirebilmelerini sağlayan bir düşük kod geliştirme platformudur ...
mavi dil hastalığı

Mavi Dil Hastalığı: Hayvanları Tehdit Eden Sessiz Katil

Mavi Dil Hastalığı Nedir? Mavi dil hastalığı, özellikle sığır, koyun, keçi gibi geviş getiren hayvanlarda görülen ciddi bir viral enfeksiyondur. Hastalık, adını hayvanların dilinde ...
kuantum bilgisayar

Kuantum Bilgisayarlar: Geleceğin Bilgisayarları

Kuantum bilgisayarlar, klasik bilgisayarların işlem gücünü aşan, yeni nesil bilgi işlem cihazlarıdır. Kuantum mekaniğinin ilginç özelliklerini kullanarak, karmaşık problemleri çok daha hızlı çözebilirler. Klasik ...
keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...