Windows 10'da Kulaklık Çalışmıyorsa Nasıl Düzeltilir? | Sonsuz Teknoloji

Windows 10’da Kulaklık Çalışmıyorsa Nasıl Düzeltilir?

windows kulaklık

Bu makalede, Windows 10‘da çalışmayan kulaklık ile karşılaştığınızda kulaklık sorunlarını nasıl düzelticeğine ilişkin adımları ele alacağız.

Kulaklığın Windows 10’da Çalışmamasının Nedenleri

Kulaklıklarınızla karşılaşabileceğiniz bazı yaygın sorunlar arasında hasarlı bir kablo, kulaklık jakı çalışmaması, Bluetooth bağlantı sorunları, sesi video ile senkronize edememe veya gürültü iptali özelliğini açma veya kapatma sayılabilir.

Windows’ta Çalışmayan Kulaklıkları Onarmak için atılacak adımlar;

  • Ön kontroller
  • Windows Sorun Gidericiyi kullanma
  • Ses Sorun Gidericisini kullanma
  • Sürücü Güncelleme
  • Windows Güncelleme
  • Sistem Geri Yükleme
  • Onarım veya Değiştirme

Ön Kontroller

Kablolu kulaklık kullanıyorsanız, ilk yapmanız gereken kontrol ses jakınızı kontrol etmektir. Bilgisayarınızın yanında veya arkasında, genellikle kulaklık veya hoparlör simgesiyle ses çıkış bağlantı noktasını arayın ve kulaklık jakınızın düzgün bir şekilde takıldığından emin olun.

Bilgisayarınızın kulaklık jakını temizleyin. Toz, tüy ve kir jak ve kulaklık arasındaki bağlantıyı engelleyebilir. Bunu kontrol edin ve krikoyu, tiftik ve tozu almak için sürtünme alkolüyle nemlendirilmiş bir pamuklu çubukla temizleyin veya yakınız varsa basınçlı bir kutu kullanın. Kulaklıkları tekrar takın ve çalışıp çalışmadığına bakın.

Kulaklığınız kablosuzsa, Windows’taki Bluetooth’u ve kulaklığınızı açın ve iki cihazı bluetooth ile tekrar eşleştirin.

Sorunun kulaklığınızla veya bilgisayarınızla ilgili olup olmadığını anlamak için alternatif bir kulaklık kullanmayı deneyin. Kulaklıklar iyi durumdaysa, sorun sürücüler, işletim sistemi veya bilgisayardaki diğer ayarlarla ilgili olabilir.

ses ayarı

Kulaklığınızı varsayılan cihaz olarak ayarlı olduğundan emin olun. Bu durumda, bilgisayarınızın sağ altta yer alan Görev çubuğundaki  ses simgesini sağ tıklayın “Ses Ayarlarını Aç”ı seçerek kulaklığınızın seçili olduğundan ve ses seviyelerinin açık olduğundan emin olun.

ses seviyesi aç

Yine Görev çubuğunuzdaki Ses simgesini sağ tıklayın “Ses Düzeyi Karıştırıcısını Aç” seçeneğini belirleyerek bilgisayarın ses düzeyi denetimlerini de denetleyebilirsiniz . Kulaklığınızın sesini duymanız için ses seviyesini yukarı kaydırın.

Windows Sorun Gidericiyi kullanma

Windows Sorun Gidericiyi açmak için görev çubuğunuzdaki ses simgesini sağ tıklayın ve ‘Ses Sorunlarını Gider’i seçin. Kulaklığınızı seçin ve İleri’ye tıklayın.

ses sorunu gider

Ses donanımlarını açmanızı isteyen bir uyarı alırsanız Hayır’ı tıklayın.

Ses Sorun Gidericisini kullanma

Ses sorun gidericisiniz açmak için Başlat> Ayarlar’ı tıklatarak Windows Ayarları’nı açın ve ardından ‘Güncelleme ve Güvenlik’i tıklayın.

ses sorun giderici

‘Sorun Gider’i tıklayın ve ‘Ses Çalma’ seçeneğini seçin. ‘Sorun gidericiyi çalıştır’ı tıklayın ve talimatları izleyin.

Ses ayarlarınızı ve diğer kontrolleri kontrol ettiyseniz ve hepsi iyi çalışıyorsa, kulaklığınızın Windows’ta çalışmamasına neden olabilecek yazılım hatalarını çözmek için bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyin.

Ses Kartı Sürücülerini Güncelleyin

Aygıt yöneticisini açmak  için sol alttan Windows simgesini sağ tıklayın ve Aygıt yöneticisini tıklayın.

aygıtttt

Aygıt yöneticisi penceresinde “Ses, video ve oyun denetleyicileri” kategorisini çift ​​tıklayın.

Ses kartı sürücünüzün güncellenip güncellenmediğini kontrol edin. Güncel değilse, sağ tıklayın ve Sürücüyü güncelle’yi seçin. Sistemin güncellenmiş sürücü yazılımını otomatik olarak aramasına veya bilgisayardan yazılıma kendiniz göz atabilirsiniz.

ses sürücü güncelleştir

Alternatif olarak, sürücüleri ses kartı geliştiricisinden veya üreticinin web sitesinden indirebilirsiniz. Kullandığınız Windows sürümü için en son sürücüyü indirdiğinizden emin olun.

Windows Güncellemeyi Kontrol Edin

En son güncelleme yapılmamışsa Windows güncellemenizi yapın. Windows güncellemesi sonrası oluşan bir sorunsa aşağıdaki adımları izleyin.

Windows Update’i yükledikten sonra kulaklığınızın Windows’ta çalışmadığını görürseniz, güncellemeyi kaldırın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

windows güncelleşt

Windows güncelleştirmeyi kaldırmak için Ayarlar> Güncelleme ve Güvenlik’e gidin ve ardından Windows Update’e tıklayın. “Güncelleştirme geçmişini görüntüle” sekmesini tıklayın ve en üstte yer alan  “Güncelleştirmeleri kaldır”ı tıklayın ve en son güncelleştirmeyi kaldırın.

Sistem Geri Yükleme

Kulaklık sorunu eğer bir program yükledikten sonra oluştuktan sonra meydana geldiyse ve programı kaldırmanız dahi işe yaramadıysa Windows bilgisayarınızı sistem geri yükleme yaparak kulaklığın çalıştığı herhangi bir tarihe sistem geri yükleme yapabilirsiniz. Windows bilgisayarda nasıl sistem geri yükleme yapılacağına bu makaleden bakabilirsiniz.

Onarım veya Değiştirme

Yukarıdaki düzeltmelerden hiçbiri Windows sorununda çalışmayan kulaklıkları çözmediyse, hala garanti kapsamındaysa bilgisayarınızı veya kulaklıklarınızı bir tamirciye göstermeniz gerekemektedir. Sorun kulaklıktaysa yeni bir kulaklık almadan başka çareniz yoktur. Kulaklık Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Bir yorum bırakınız...

*

github

GitHub Nedir ve Neden Önemlidir?

GitHub, yazılım geliştiricilerin kodlarını depolamak, yönetmek ve diğer geliştiricilerle işbirliği yapmak için kullandıkları popüler bir platformdur. Bu platform, sadece kod deposundan çok daha fazlasını ...
World Wide Web

World Wide Web Nedir? WWW Hakkında Her Şey

World Wide Web (WWW), genellikle kısaca Web olarak adlandırılan, internet üzerindeki birbirine bağlı sayfaların oluşturduğu devasa bir bilgi sistemidir. Basitçe söylemek gerekirse, her gün ...
teamseak

TeamSpeak Sunucusu Kurma Rehberi: Kapsamlı Bir Anlatım

TeamSpeak, özellikle oyuncular ve ekipler arasında sesli iletişimi sağlayan popüler bir platformdur. Kendi sunucunuzun olması, size daha fazla özelleştirme ve kontrol imkanı sunar. Bu ...
discord

Discord’a DNS ile Nasıl Girilir? Kapsamlı Rehber

Discord'a DNS ile Giriş Yapmak: Adım Adım Anlatım Discord, oyuncular ve topluluklar için popüler bir iletişim platformudur. Ancak, bazı durumlarda erişim engelleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu ...
win11

Windows 11 Sistem Gereksinimleri: Bilgisayarınız Hazır mı?

Windows 11, Microsoft'un en yeni işletim sistemi olarak büyük bir heyecanla karşılandı. Ancak bu yeni işletim sistemine geçebilmek için bilgisayarınızın belirli özelliklere sahip olması ...
mendix nedir

Mendix: Hızlı ve Verimli Uygulama Geliştirmenin Anahtarı

Mendix nedir? Mendix, kuruluşların görsel bir arayüz kullanarak, karmaşık kod yazmaya gerek kalmadan web ve mobil uygulamalar geliştirebilmelerini sağlayan bir düşük kod geliştirme platformudur ...
mavi dil hastalığı

Mavi Dil Hastalığı: Hayvanları Tehdit Eden Sessiz Katil

Mavi Dil Hastalığı Nedir? Mavi dil hastalığı, özellikle sığır, koyun, keçi gibi geviş getiren hayvanlarda görülen ciddi bir viral enfeksiyondur. Hastalık, adını hayvanların dilinde ...
kuantum bilgisayar

Kuantum Bilgisayarlar: Geleceğin Bilgisayarları

Kuantum bilgisayarlar, klasik bilgisayarların işlem gücünü aşan, yeni nesil bilgi işlem cihazlarıdır. Kuantum mekaniğinin ilginç özelliklerini kullanarak, karmaşık problemleri çok daha hızlı çözebilirler. Klasik ...
keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...
Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Günümüzde gittikçe daha çok ivme kazanan yapay zeka uygulamaları, şirketler kadar kendi yapay zeka uygulamalarını yazmak isteyenlerin de ilgi odağı haline geliyor. Python hakkında ...