Günümüzde birçok kişi yangın tüpü dolumu hakkında çeşitli araştırmalar yapmakta ve yangın tüpünün nasıl doldurulacağını merak etmektedir. Bilindiği üzere yangın tüpleri başta araçlarda, apartmanlarda, dükkanlarda ve hastaneler de olmak üzere hayatımızın hemen hemen her yerinde bulunmaktadır.
Son derece önemli olan bu tüpler sayesinde çıkan yangına kısa sürede müdahale edilebilmekte ve yangın kolaylıkla söndürülebilmektedir. Yangın esnasında kullanılan bu tüpler ise yeniden doldurabilmektedir. Peki, yangın tüpü dolumu nasıl yapılır? İşte, merak edilen ve herkes tarafından araştırılan bu sorunun en kapsamlı yanıtı…
Tüm Yönleriyle Yangın Tüpü Dolumu
Yangın tüpü dolumu, mutlaka profesyonel kişiler tarafından titizlikle yapılmalıdır. Ayrıca, her iki yılda bir olacak şekilde yangın tüplerinin bakımı da yapılmalı ve basınç değerleri de ölçülmelidir. İşte, adım adım yangın tüpü dolumu.
- Dolum işlemine başlamadan önce mutlaka tüp içerisinde bulunan basınç dikkatle boşaltılmalı ve tüp de bulunan toz da temizlenmelidir.
- Bu işlemi tamamladıktan sonra boşaltma valfi ismi verilen silindir parçası tüp den çıkartılmalıdır. Ayrıca, yine tüp içerisinde bulunan parçalar tek tek sökülmeli ve temizlenmelidir.
- Temizleme işlemini tamamladıktan sonra hasar gören parçalar mevcut ise bu parçalar da değiştirilmeli ve yerlerine monte edilmelidir.
- Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra tüpe gerekli söndürme sıvıları doldurulmalı ve testlerden geçirilmelidir.
- Test işleminin başarıyla tamamlanmasıyla birlikte yangın tüpü de tekrar kullanılabilir hale gelmektedir.
Yangın Tüplerinin Dolumu Kaç Yılda Bir Yapılır?
Yangın tüpleri, genellikle her iki yılda bir kontrol edilmeli ve gerekli görülmesi halinde dolum işlemi yapılmalıdır. Fakat halokarbon yapısına sahip olan yangın tüpleri, her yıl düzenli olarak periyodik bakıma girmelidir.
Yangın Tüpü Kendiliğinden Boşalır Mı?
Yangın tüplerinin içerisinde yer alan gazlar, zaman içerisinde kendiliğinden boşalabilmektedir. Bu boşalma, tüp içerisinde yer alan parçalardan kaynaklanacağı gibi dış etkenlerden ötürü de meydana gelebilmektedir.
Yangın Tüpü Manometresi Kaç Bar Olmalıdır?
Yangın söndürme tüpü dolumu nasıl yapılır
Yangın Tüpleri Güneşten Etkilenir Mi?
Yangın tüpleri güneş ışınlarından etkilenmektedir. Ani sıcaklık değerinin artmasıyla birlikte yangın tüplerinde de patlama riski oluşabilmektedir. Patlama riski ile karşılaşmamak için yangın tüplerini güneş ışınlarından korumalısınız.
Yangın Tüpü Nerede Doldurulur?
Yangın tüpleri genellikle “TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi” almış firmalar tarafından yapılmaktadır. Sizlerde, her iki yılda bir olacak şekilde yangın tüplerinizin bakımını yaptırabilir ve boşalan yangın tüplerini de bu firmalara doldurtabilirsiniz.
Yangın tüpü dolumu nasıl yapılır sorusunu sizler için ayrıntılı olarak cevapladık. Sizlerde yangın tüpü dolumu ile ilgili olan bu yazımızı okuyabilir ve bu konu hakkında kapsamlı bilgilere erişebilirsiniz.
Bir yorum bırakınız...