Web sitesi sahibi olan kullanıcıların büyük bir kısmı, cPanel nedir konusu araştırmaktadır. Dünya çapında oldukça popüler olan ve milyonlarca kişi tarafından kullanılan cPanel, site yönetim aracı olarak da lanse edilmektedir. Kullanıcılar, bu panele giriş yaparak web siteleri ile ilgili birçok ayarı, kolaylıkla yapabilir.
Türkçe dil desteğine sahip olan ve Control Panel ismiyle de adlandırılan bu sisteme erişebilmek için bir web sitenizin olması gerekir. Web sitesi sahibi olan kullanıcılar alanadiniz.com:2083 uzantısını kullanarak kolaylıkla kontrol paneline erişebilir. Peki, cPanel nedir, cPanel ne işe yarar, nasıl giriş yapılır?
cPanel Nedir?
cPanel, web sitesi sahibi olan kullanıcılara sunulan özel bir site yönetim aracıdır. Linux
cPanel Ne İşe Yarar?
cPanel site yönetim aracı sayesinde aşağıda bulunan işlemleri kolaylıkla yapabilirsiniz. İşte, cPanel ile yapacağınız o işler…
- Kullanıcılar, cPanel vasıtasıyla e-posta hesapları açabilmektedir.
- cPanel yardımıyla FTP hesabı oluşturulmakta ve oluşturulan bu hesap sayesinde uzaktan bağlantı yapılabilir.
- cPanel kullanıcıları, sadece birkaç farklı adımda sitelerini yedekleyebilir.
- Kullanıcılar, var olan özellikleri kullanarak Subdomain oluşturabilir.
- cPanel kullanıcıları, e-posta yönlendirme işlemini gerçekleştirebilir.
- Kullanıcılar, yine tek bir tıklamayla veri tabanı kurabilir.
- Tüm bunlara ek olarak web sitenizin trafiğini ve disk kullanım alanını yine cPanel üzerinden görüntüleyebilirsiniz.
cPanel Girişi Nasıl Yapılır?
cPanel giriş işlemi için kullanabileceğiniz adres uzantısını sizler için yukarıda paylaşmıştık. Yukarıda yer alan bilgilerden yola çıkarak cPanel hesabınıza giriş yapabilmek için 2083 nolu portu kullanabilirsiniz. cPanel hesabınıza giriş yapabilmek için aşağıda bulunan örneği de inceleyebilirsiniz.
cPanel Aracından Kimler Faydalanabilir?
cPanel yönetim aracını kullanabilmek için Linux tabanlı bir Hosting satın almanız gerekir. Linux tabanlı Hosting satın alan kullanıcılar, cPanel yönetim aracına erişebilmekte ve yönetim aracının tüm özelliklerinden yararlanabilir.
cPanel nedir sorusunu sizler için yukarıda ayrıntılı olarak cevapladık. Sizlerde, hazırladığımız bu içeriği okuyabilir ve cPanel yönetim aracı ile ilgili kapsamlı bilgilere erişebilirsiniz.
Bir yorum bırakınız...