Dropbox, Google Drive veya OneDrive ile Ücretsiz Web Sitesi Barındırma Alanı | Sonsuz Teknoloji

Dropbox, Google Drive veya OneDrive ile Ücretsiz Web Sitesi Barındırma Alanı

Web-Hosting

Basit, iyi ve ucuz bir web sitesi barındırmak muhtemelen herkesin hoşuna gider. Seçim yapabileceğiniz bir sürü ücretsiz web barındırıcısı olsa da, ücretsiz web barındırma hizmeti çok fazla olumsuzluğa sahip olduğu için bu yolu önermiyoruz. Ancak web siteniz basit, statik ve sadece eğlence içinse başka bir seçenek daha var: ücretsiz bulut depolama hizmetinde barındırma. Bulut depolama hizmetleri çoğu ücretsiz web sunucusundan daha güvenilir olmakla kalmaz, profesyonellik de gerektirmez.

Bu makalede, halihazırda web sayfalarınızın kullanıma hazır olduğunu ve yalnızca bu dosyaların çevrimiçi olarak yayınlama  sürecini varsayarak.;

Dropbox’ta bir Web Sitesi Nasıl Barındırılır

Dropbox, herkese açık web sayfalarını görüntüleme yeteneğini aldığından, DropPages adı verilen bir web servisini kullanmanız gerekecektir. DropPages Dropbox hesabınıza bağlanır ve sitenizin sayfaları için kullanacağınız özel bir uygulama klasörü oluşturur. DropPages, web sayfalarınızı kendi web sunucusu üzerinden sunar ve Dropbox hesabınızdaki diğer her şeyi yok sayar.

DropPages Artıları ve Eksileri

Site dosyalarınızda değişiklik yaptığınızda, DropPages kendi sürümlerini günceller ve hemen onları sunar. Sitenizi yönetmek, Dropbox klasörünüzdeki yerel dosyaları düzenlemekten ve bunları senkronize etmekten başka bir şey içermez.

Sadece DropPages kullanımında sitelerinize erişmek için iki ücretsiz alt alan adıyla gelir. Bu, sitenizi başkalarıyla paylaşmayı kolaylaştırır ve aslında DropPages’i “sadece eğlence için” daha basit olan basit siteler için uygun bir seçenek haline getirir.

DropPages’in ücretsiz bir plan olduğu için, 50MB’lık depolama alanıyla sınırlıdır. Yeni başladığınızda bu, fazlasıyla yeterli olacaktır. Bu sınıra ulaşırsanız, Temel plan için ödeme yapabilir veya geleneksel ücretsiz bir web barındırıcısına geçebilirsiniz.

DropPages Nasıl Kurulur

Önce DropPages‘i ziyaret edin. Dropbox’ta oturum açmak için Sign in‘i tıklayın, ardından izin verme işlemini yaparak DropBox hesabınıza erişim izni verin.

droppages

İstendiğinde, sitenizde kullanmak istediğiniz alt alanı yazın ve sonunda .droppages.com adresi olacaktır. Örneğin: sonsuzteknoloji.droppages.com

Bu, Dropbox hesabınızda “Dropbox/Apps/My.DropPages”da yeni bir klasör oluşturur. Bu yeni klasörün içinde üç alt klasör göreceksiniz:

Dikkat etmeniz gereken ana içerik, HTML’inizin gittiği İçeriktir. Herhangi bir CSS, JS veya görüntü dosyanız varsa, bunları Ortak klasöre yerleştirin. DropPages’in şablonlama sistemini kullanmayacaksanız, şablonlar güvenle göz ardı edilebilir.

Web sitenizi uygun klasörlere yükleyin ve ardından hem Dropbox hem de DropPages ile senkronize olmasını bekleyin. Bir şeyleri hızlandırmak isterseniz veya güncellenmiyorsa, DropPages kontrol panelinize gidip Publish Now veya Reset Sync. tıklayabilirsiniz. Şimdi alanınızı bir web tarayıcısında ziyaret edin ve sitenizi göreceksiniz.

Google Drive veya OneDrive’da bir Web Sitesi Nasıl Barındırılır?

google drive driveone

Google Drive ve OneDrive’ın web sitelerini barındırmak için yerleşik yolları bulunmadığından, DriveToWeb adlı ücretsiz bir hizmet kullanmanız gerekir. DriveToWeb, Google Drive veya OneDrive hesabınıza bağlanır, herkes tarafından erişilebilen HTML sayfalarını ve varlıkları arar, ardından bu dosyaları alır ve kendi web sunucusu aracılığıyla onlara sunar.

DriveToWeb Artıları ve Eksileri

Bir dosya değiştiğinde, DriveToWeb otomatik olarak onu yakalar ve kendini günceller. Bir sayfadaki metni düzeltmek mi istiyorsunuz? Sadece Google Drive veya OneDrive’daki dosya sürümünüzü düzenleyip kaydedin ve web sürümü eşleşecektir. Sürücünüzü yeniden taramak için DriveToWeb’i manuel olarak yeniden yüklemeniz veya zorlamamak zorunda kalmazsınız.

DriveToWeb kurulumu son derece kolaydır. Üç dakika içinde hazır olur.

DriveToWeb sitenize erişmek için rastgele, anonim bir tanımlayıcı oluşturur. Bu sayede ziyaretçiler hesabınızın adını görmez, ancak paylaşımı zorlaştırır. Sitenizi görecek kişiler, doğrudan URL’yi paylaştığınız kişilerdir.

DriveToWeb Nasıl Kurulur

Öncelikle, web sitenizin Google Drive veya OneDrive’a yüklendiğinden ve tüm dosyaların düzgün bir şekilde düzenlendiğinden emin olun. Web’de nasıl görünmesini istediğinizden emin olmak için siteyi yerel olarak bir web tarayıcısında görüntülemeyi deneyin. Ardından, web sitesi klasörünü herkes tarafından görüntülenebilir olarak işaretleyin:

Google Drive: drive.google.com adresine gidin, klasöre gidin, sağ tıklayın ve Paylaş’ı seçin. Sağ altta Gelişmiş’i tıklayın. “Özel – Yalnızca siz erişebilirsiniz” in yanındaki Değiştir’e tıklayın ve “Açık – Web’de Açık” öğesini seçin, ardından kaydedin.

OneDrive: onedrive.live.com adresine gidin, klasöre gidin, sağ tıklayın ve Paylaş’ı seçin. Bağlantı al’ı tıklayın. Bunu herkese  açık yapan şey budur.

Artık web siteniz herkese açık, DriveToWeb’i ziyaret edin ve kullanmakta olduğunuz bulut depolama hizmetini tıklayın: Google Drive veya OneDrive. İzin istendiğinde, onlara izin verin. Bu, DriveToWeb’in hangi HTML dosyalarının ve öğelerin kamuya açık olduğunu bulması için gereklidir.

İzin verildiğinde, DriveToWeb bu dosyaları aramak ve bunları web’de erişilebilen sayfalara dönüştürmek için birkaç saniye harcayacak ve ardından dönüştürülen tüm sayfaların bir listesi görüntüleyecektir.

Sonuç:

Basit bir web sitesi barındırmak için depolama seçeneği ücretsiz ve güvenilir bir seçenektir. Bu seçenekleri içerisinde en pratik kullanım DropPages gözükmektedir.

Bir yorum bırakınız...

*

World Wide Web

World Wide Web Nedir? WWW Hakkında Her Şey

World Wide Web (WWW), genellikle kısaca Web olarak adlandırılan, internet üzerindeki birbirine bağlı sayfaların oluşturduğu devasa bir bilgi sistemidir. Basitçe söylemek gerekirse, her gün ...
teamseak

TeamSpeak Sunucusu Kurma Rehberi: Kapsamlı Bir Anlatım

TeamSpeak, özellikle oyuncular ve ekipler arasında sesli iletişimi sağlayan popüler bir platformdur. Kendi sunucunuzun olması, size daha fazla özelleştirme ve kontrol imkanı sunar. Bu ...
discord

Discord’a DNS ile Nasıl Girilir? Kapsamlı Rehber

Discord'a DNS ile Giriş Yapmak: Adım Adım Anlatım Discord, oyuncular ve topluluklar için popüler bir iletişim platformudur. Ancak, bazı durumlarda erişim engelleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu ...
win11

Windows 11 Sistem Gereksinimleri: Bilgisayarınız Hazır mı?

Windows 11, Microsoft'un en yeni işletim sistemi olarak büyük bir heyecanla karşılandı. Ancak bu yeni işletim sistemine geçebilmek için bilgisayarınızın belirli özelliklere sahip olması ...
mendix nedir

Mendix: Hızlı ve Verimli Uygulama Geliştirmenin Anahtarı

Mendix nedir? Mendix, kuruluşların görsel bir arayüz kullanarak, karmaşık kod yazmaya gerek kalmadan web ve mobil uygulamalar geliştirebilmelerini sağlayan bir düşük kod geliştirme platformudur ...
mavi dil hastalığı

Mavi Dil Hastalığı: Hayvanları Tehdit Eden Sessiz Katil

Mavi Dil Hastalığı Nedir? Mavi dil hastalığı, özellikle sığır, koyun, keçi gibi geviş getiren hayvanlarda görülen ciddi bir viral enfeksiyondur. Hastalık, adını hayvanların dilinde ...
kuantum bilgisayar

Kuantum Bilgisayarlar: Geleceğin Bilgisayarları

Kuantum bilgisayarlar, klasik bilgisayarların işlem gücünü aşan, yeni nesil bilgi işlem cihazlarıdır. Kuantum mekaniğinin ilginç özelliklerini kullanarak, karmaşık problemleri çok daha hızlı çözebilirler. Klasik ...
keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...
Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Günümüzde gittikçe daha çok ivme kazanan yapay zeka uygulamaları, şirketler kadar kendi yapay zeka uygulamalarını yazmak isteyenlerin de ilgi odağı haline geliyor. Python hakkında ...
pyhton flask

Python Flask Nedir ve Python Flask ile Web Geliştirme

Python ile uygulama geliştirme dendiğinde akla genellikle konsol uygulamaları, veri uygulamaları ve yapay zeka gelir, ancak Python dilinin yoğun olarak kullanıldığı alanlardan birisi de ...