Mısırda piramitlerin bulunduğu Giza platosundaki en büyük Piramit’in içinde yeni bir boş alan bulundu. Neredeyse iki yüzyıldan beri yeni bir iç yapının ilk keşfi. Bilim adamları tam olarak ne olduğunu veya neden orada olduğunu bilmiyorlar. Fakat bulgu, antik bir medeniyetin bu heybetli anıtın 4500 yıl önce nasıl kurgulanmış olduğunun gizemini çözmesine yardımcı olabilir.
Araştırmacılar, X-ışınına benzer bir teknik kullanarak, en büyük Piramidin içinde bir boşluk keşfettiler. Büyük Piramit – M.Ö. 2509-2483 yılları arasında Cheops olarak da bilinen Firuz Khufu için inşa edildi. ScanPyramids Misyonunun (3D taramaları ve kozmik teknoloji ile Mısır’ın eski dünyanın gizemlerini ortaya çıkarmak için kullanılmaktadır) en son önemli bulgusu olmuştur. ScanPyramids teknolojisinin amacı antik taş yapıların içinde delik açmadan araştırma yapmaktır.
“Büyük Boşluk” olarak adlandırılan bu yeni keşfedilen piramidin merkezine yakın alan, yaklaşık 100 metre uzunluğa kadar uzanıyor. Kraliçe’nin odası ve Kral odası olarak adlandırılan, piramitteki iki geniş odayı birbirine bağlayan birçok pasajdan biri olan Büyük Galeri olarak adlandırılan büyük bir iç koridorun hemen üzerinde yer alıyor.
Araştırma ekibi onu muons adlı partikülleri izleyerek buldu. Muonslar, Evrene nüfuz eden ve atmosferimizi parçalayan kozmik ışınların parçalanmasıyla, yani hemen hemen ışık hızında Dünya’da yağmur yağan bir tür konfeti yaratırken üretilir. Bu parçacıklar, taş gibi katı cisimlerin arasından geçerken hava yoluyla sürüklenirler. Böylece piramit gibi muazzam bir nesneyle kaç tane muonun yol aldığını analiz ederek bilim insanları iç boşlukları ve boşlukları tespit edebilirler. Bir kemiğini kırdığınızda vücudumuzun görüntüsünü oluşturmak için kullanılan X-ışınlarının nasıl işlediğine benzer. Yöntem, Fukushima’daki volkanlar, nükleer reaktörler ve şimdi Giza’daki Büyük Piramit’i görmek için kullanıldı.
Araştırmacılar, bu yeni alanı keşfetmek için piramit içine sıkışan bir robot tasarlamayı planlıyorlar.
Bir yorum bırakınız...