En İyi Donanım Tespit Programları | Sonsuz Teknoloji

En İyi Donanım Tespit Programları

donanım

 

Bilgisayar sistemlerinin sahip olduğu donanımlar hakkında bilgiler veren uygulama önerisidir. Uygulamalardan kısaca bahsedilmiştir. İnceleme yazısı değil sadece listedir.

Sahip olduğunuz donanımlar sisteminizin nasıl çalıştığı ile direkt olarak ilgilidir. Sisteminizde neler olduğunu ve içerdiği özellikleri bilmek, güncellemeler ve onarımlar için gereklidir. Gerekli donanım olmadan yazılım işe yaramayacaktır. Sisteminiz hakkında bilgi edinmeniz için hazırladığımız en iyi donanım tespit programları yazımızı seveceğinizi umuyoruz.

Bilgisayarınızda tam olarak ne tür bir donanım bulunduğunu öğrenmek istiyorsanız, donanım algılama araçlarını kullanmanız gerekir. Bu araçlar, işlemciniz, bellek hızlarınız, anakart yonga seti, grafik kartı ve daha pek çok şey hakkında size bilgi verecek.

System Spec

System Spec, geniş bir sistem taraması yaparak algıladığı tüm donanımları ve her birinin özellikleri hakkında tüm bilgileri görüntüler. Cpu, ses, bellek, Usb ve daha fazlası için ayrıntılı bilgiler sunar. Program çalışma hızı ve tutarlık konusunda ön plana çıkmaktadır.

HWInfo

HWInfo, en popüler ve en çok indirilen donanım algılama programları arasında ilk sırada yer alır. Ve bunun gayet iyi nedenleri vardır. Mümkün olan her donanım bileşeni hakkında çok kapsamlı bilgiler sunar.

CPU, sıcaklıklar, hızlar, ekranlar, bellek, grafik vb. hakkında ihtiyaç duyulan tüm bilgileri göstermektedir. 32 bit ve 64 bit sürümleri arasında bazı farklılıklar vardır, bu yüzden indirmeden önce bunları kontrol etmekte fayda var.

Speccy

Speccy, farklı sürümleri olan bir uygulama. Saat hızları, frekanslar ve bilmek istediğiniz diğer tüm donanım malzemeleri hakkında bilgi veriyor olmasıyla listeye girmeye hak kazandı.

System Information for Windows

System Information for Windows, Adından da anlaşılacağı gibi, bu araç özellikle Windows işletim sistemleri içindir. İstediğiniz tüm donanım bilgileri, Windows ve diğer yazılım bileşenleri hakkında ihtiyaç duyulan bilgileri görüntüler.

Uygulama ek olarak ağ etkinliğiniz hakkında bazı bilgilere ulaşmanızı da sağlıyor. Ayrıca hız, bant genişliği göstergeleri vb. için testler de bulunduruyor.

PC Wizard

PC Wizard, ücretsiz popüler programlardan biridir. Diğer araçlardan daha fazla ve farklı özellikler sunar.

Tespit edilen donanımın normal gösterimi ve her bir bileşen hakkındaki bilgilerin yanı sıra, bu araç ayrıca belirli bilgisayar sistemleri için testler sunar.

Sıcaklıklardan fan hızlarına kadar her şeyi kontrol edebilir, kullanıcı adlarını ve şifrelerini bile çıkarabilirsiniz.

MemTest86

MemTest86, Windows’ta RAM’inizi test etmek için en iyi araçlardan biridir. Microsoft’un Windows Bellek Tanılama aracından daha güçlüdür. Uygulama 13 farklı RAM test algoritmasına sahip ve DDR4, DDR2 ve DDR3 RAM’i destekliyor. Doğrudan bir USB çubuğundan veya bir CD’den ön yükleyebilirsiniz ve Microsoft, uygulamanın Güvenli Ön yükleme uyumluluğu için kodunu imzalamıştır. Windows aracının aksine, MemTest86 ayrıca tam özellikli bir grafik arayüze sahiptir.

CrystalDiskInfo

Sabit sürücülerinizi test etmeye odaklanmak istiyorsanız, CrystalDiskInfo yazılımını kurmalısınız. Uygulamanın temel özelliği “Öz İzleme, Analiz ve Raporlama Teknolojisi” (SMART) testidir. Okuma hatası oranı, yeniden tahsis edilen sektörlerin sayısı, toparlanma süresi ve daha fazlası dahil olmak üzere sürücülerinizin çeşitli yönleri hakkında veri sağlar.

CrystalDiskInfo ayrıca gelişmiş güç yönetimi ve ses yönetimi araçları içerir. Uygulamayı arka planda çalışır durumda bırakırsanız, sürücüler çok ısınırsa veya başka arızalar hakkında size anlık uyarılar verebilir.

RWEverything

RWEverything, Makinenizdeki her donanımın hemen hemen her yönünü kontrol etmek için kullanabilirsiniz. Daha doğrusu, tüm donanıma da yazabilirsiniz. Bu,  herhangi bir ayarı ince ayar yapabileceğiniz anlamına gelir. Ne yaptığınızı bilmiyorsanız, ayarları değiştirmeye başlamayın. Donanımınıza zarar verebilirsiniz.

Sonuç

Donanım tespit programları genellikle sadece işletim sistemlerinin belirli sürümleriyle uyumludur. Programları indirmeden önce, sisteminiz ile uyumluluğunu kontrol ettiğinizden emin olun.

Bir yorum bırakınız...

*

yapay zeka

Yapay Zekayı anlamak ve İnsanın Yapay Zekayı kullanımı

Zeka kavram olarak, düşünme, akıl yürütme, algı, kavrama, yargılama ve sonuca varma, soyutlama, öğrenme ve yeni durumlara uyma şekliyle insana verilen yetenekler zinciri toplamıdır ...
en iyi blueetooth speaker

Bluetooth Hoparlör Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Teknoloji geliştikçe, birçok teknolojik aletin ve ek parçalarının kablosuz, uzaktan bağlantılı olacak şekilde dizayn edilmişlerdir. Bunlardan biri de bluetooth hoparlörlerdir. Günümüzde birçok sebeple kullanılan ...
Nomofob

 Yeni Teknolojinin Yeni Fobisi: Nomofobi Nedir?

Kişinin kullanmış olduğu akıllı telefonu elinden bırakmakta ya da kısa bir süreliğine bile olsa ondan uzaklaşmakta zorlanması, telefonun birkaç saat boyunca kullanılamayacak olması sebebiyle ...
NFC Nedir Ne işe yarar

NFC Teknolojisi Nedir? Kullanım Alanları ve Özellikleri

NFC, cihazlar arasında hızlı ve güvenilir veri transferi yapma yeteneği ile bilinir. NFC'nin öne çıkan özelliklerinden biri, cihazların birbirine dokunarak veya çok yakın mesafeden ...
React Nedir

React Nedir? React ile Web Uygulaması Yapımı

Web dünyasının geliştirme alanında geliştirme işini kolaylaştıracak ve daha komplike Web sayfaları yapmaya olanak tanıyacak pek çok teknoloji bulunmakta. Bunlar arasında en çok kullanılanları ...
instagram foto

Instagram Fotoğraf Yüklenmiyor Sorununun Sebepleri

Dünya’nın en popüler uygulamaları arasında yer alan Instagram, diğer uygulamalar için bünyesinde çeşitli hataları barındırır. Instagram fotoğraf yüklenmiyor diyen kullanıcılar da bu hatalara sebep ...
X sanal çerçeve ekranı

Xvfb Nedir? Docke’da GUI Uygulamaların Çalıştırılması

Xvfb, yani X virtual framebuffer aynı zamanda X sanal çerçeve ekranı olarak bilinir, X11 ekran sunucusu protokolünü uygulayan bir ekran sunucusudur. Diğer ekran sunucularının ...
Python ile Kendi Yapay Zeka

Python ile Kendi Yapay Zekanızı Yazma Rehberi

Python ve yapay zeka kavramları, özellikle son dönemlerin yazılım dünyasında yan yana anılır oldu. Python için özel olarak yazılmış PyCharm, Tensorflow ve Keras gibi ...
Netflix Reklamlı

Netflix Aboneliklerine Zam Geldi! En Ucuz Abonelik?

Netflix aboneliklerine zam geldi! Üstelik yeni gelmiş olmasına rağmen. Netflix abonelikleri ne kadar oldu? Online film, dizi ve TV Showları izlememize olan sağlayan Netflix, ...
Telefonu hızlı şarj etme yöntemleri

Telefonu Hızlı Şarj Etme Yöntemleri: Daha Hızlı Şarj

Telefonu hızlı şarj etme yöntemleri ile yeni nesil ve eski nesil fark etmeksizin tüm telefonlar için normalinden daha hızlı şarj süresine ulaşabileceksiniz. Android telefonlarda ...