En İyi Donanım Tespit Programları | Sonsuz Teknoloji

En İyi Donanım Tespit Programları

donanım

 

Bilgisayar sistemlerinin sahip olduğu donanımlar hakkında bilgiler veren uygulama önerisidir. Uygulamalardan kısaca bahsedilmiştir. İnceleme yazısı değil sadece listedir.

Sahip olduğunuz donanımlar sisteminizin nasıl çalıştığı ile direkt olarak ilgilidir. Sisteminizde neler olduğunu ve içerdiği özellikleri bilmek, güncellemeler ve onarımlar için gereklidir. Gerekli donanım olmadan yazılım işe yaramayacaktır. Sisteminiz hakkında bilgi edinmeniz için hazırladığımız en iyi donanım tespit programları yazımızı seveceğinizi umuyoruz.

Bilgisayarınızda tam olarak ne tür bir donanım bulunduğunu öğrenmek istiyorsanız, donanım algılama araçlarını kullanmanız gerekir. Bu araçlar, işlemciniz, bellek hızlarınız, anakart yonga seti, grafik kartı ve daha pek çok şey hakkında size bilgi verecek.

System Spec

System Spec, geniş bir sistem taraması yaparak algıladığı tüm donanımları ve her birinin özellikleri hakkında tüm bilgileri görüntüler. Cpu, ses, bellek, Usb ve daha fazlası için ayrıntılı bilgiler sunar. Program çalışma hızı ve tutarlık konusunda ön plana çıkmaktadır.

HWInfo

HWInfo, en popüler ve en çok indirilen donanım algılama programları arasında ilk sırada yer alır. Ve bunun gayet iyi nedenleri vardır. Mümkün olan her donanım bileşeni hakkında çok kapsamlı bilgiler sunar.

CPU, sıcaklıklar, hızlar, ekranlar, bellek, grafik vb. hakkında ihtiyaç duyulan tüm bilgileri göstermektedir. 32 bit ve 64 bit sürümleri arasında bazı farklılıklar vardır, bu yüzden indirmeden önce bunları kontrol etmekte fayda var.

Speccy

Speccy, farklı sürümleri olan bir uygulama. Saat hızları, frekanslar ve bilmek istediğiniz diğer tüm donanım malzemeleri hakkında bilgi veriyor olmasıyla listeye girmeye hak kazandı.

System Information for Windows

System Information for Windows, Adından da anlaşılacağı gibi, bu araç özellikle Windows işletim sistemleri içindir. İstediğiniz tüm donanım bilgileri, Windows ve diğer yazılım bileşenleri hakkında ihtiyaç duyulan bilgileri görüntüler.

Uygulama ek olarak ağ etkinliğiniz hakkında bazı bilgilere ulaşmanızı da sağlıyor. Ayrıca hız, bant genişliği göstergeleri vb. için testler de bulunduruyor.

PC Wizard

PC Wizard, ücretsiz popüler programlardan biridir. Diğer araçlardan daha fazla ve farklı özellikler sunar.

Tespit edilen donanımın normal gösterimi ve her bir bileşen hakkındaki bilgilerin yanı sıra, bu araç ayrıca belirli bilgisayar sistemleri için testler sunar.

Sıcaklıklardan fan hızlarına kadar her şeyi kontrol edebilir, kullanıcı adlarını ve şifrelerini bile çıkarabilirsiniz.

MemTest86

MemTest86, Windows’ta RAM’inizi test etmek için en iyi araçlardan biridir. Microsoft’un Windows Bellek Tanılama aracından daha güçlüdür. Uygulama 13 farklı RAM test algoritmasına sahip ve DDR4, DDR2 ve DDR3 RAM’i destekliyor. Doğrudan bir USB çubuğundan veya bir CD’den ön yükleyebilirsiniz ve Microsoft, uygulamanın Güvenli Ön yükleme uyumluluğu için kodunu imzalamıştır. Windows aracının aksine, MemTest86 ayrıca tam özellikli bir grafik arayüze sahiptir.

CrystalDiskInfo

Sabit sürücülerinizi test etmeye odaklanmak istiyorsanız, CrystalDiskInfo yazılımını kurmalısınız. Uygulamanın temel özelliği “Öz İzleme, Analiz ve Raporlama Teknolojisi” (SMART) testidir. Okuma hatası oranı, yeniden tahsis edilen sektörlerin sayısı, toparlanma süresi ve daha fazlası dahil olmak üzere sürücülerinizin çeşitli yönleri hakkında veri sağlar.

CrystalDiskInfo ayrıca gelişmiş güç yönetimi ve ses yönetimi araçları içerir. Uygulamayı arka planda çalışır durumda bırakırsanız, sürücüler çok ısınırsa veya başka arızalar hakkında size anlık uyarılar verebilir.

RWEverything

RWEverything, Makinenizdeki her donanımın hemen hemen her yönünü kontrol etmek için kullanabilirsiniz. Daha doğrusu, tüm donanıma da yazabilirsiniz. Bu,  herhangi bir ayarı ince ayar yapabileceğiniz anlamına gelir. Ne yaptığınızı bilmiyorsanız, ayarları değiştirmeye başlamayın. Donanımınıza zarar verebilirsiniz.

Sonuç

Donanım tespit programları genellikle sadece işletim sistemlerinin belirli sürümleriyle uyumludur. Programları indirmeden önce, sisteminiz ile uyumluluğunu kontrol ettiğinizden emin olun.

Bir yorum bırakınız...

*

github

GitHub Nedir ve Neden Önemlidir?

GitHub, yazılım geliştiricilerin kodlarını depolamak, yönetmek ve diğer geliştiricilerle işbirliği yapmak için kullandıkları popüler bir platformdur. Bu platform, sadece kod deposundan çok daha fazlasını ...
World Wide Web

World Wide Web Nedir? WWW Hakkında Her Şey

World Wide Web (WWW), genellikle kısaca Web olarak adlandırılan, internet üzerindeki birbirine bağlı sayfaların oluşturduğu devasa bir bilgi sistemidir. Basitçe söylemek gerekirse, her gün ...
teamseak

TeamSpeak Sunucusu Kurma Rehberi: Kapsamlı Bir Anlatım

TeamSpeak, özellikle oyuncular ve ekipler arasında sesli iletişimi sağlayan popüler bir platformdur. Kendi sunucunuzun olması, size daha fazla özelleştirme ve kontrol imkanı sunar. Bu ...
discord

Discord’a DNS ile Nasıl Girilir? Kapsamlı Rehber

Discord'a DNS ile Giriş Yapmak: Adım Adım Anlatım Discord, oyuncular ve topluluklar için popüler bir iletişim platformudur. Ancak, bazı durumlarda erişim engelleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu ...
win11

Windows 11 Sistem Gereksinimleri: Bilgisayarınız Hazır mı?

Windows 11, Microsoft'un en yeni işletim sistemi olarak büyük bir heyecanla karşılandı. Ancak bu yeni işletim sistemine geçebilmek için bilgisayarınızın belirli özelliklere sahip olması ...
mendix nedir

Mendix: Hızlı ve Verimli Uygulama Geliştirmenin Anahtarı

Mendix nedir? Mendix, kuruluşların görsel bir arayüz kullanarak, karmaşık kod yazmaya gerek kalmadan web ve mobil uygulamalar geliştirebilmelerini sağlayan bir düşük kod geliştirme platformudur ...
mavi dil hastalığı

Mavi Dil Hastalığı: Hayvanları Tehdit Eden Sessiz Katil

Mavi Dil Hastalığı Nedir? Mavi dil hastalığı, özellikle sığır, koyun, keçi gibi geviş getiren hayvanlarda görülen ciddi bir viral enfeksiyondur. Hastalık, adını hayvanların dilinde ...
kuantum bilgisayar

Kuantum Bilgisayarlar: Geleceğin Bilgisayarları

Kuantum bilgisayarlar, klasik bilgisayarların işlem gücünü aşan, yeni nesil bilgi işlem cihazlarıdır. Kuantum mekaniğinin ilginç özelliklerini kullanarak, karmaşık problemleri çok daha hızlı çözebilirler. Klasik ...
keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...
Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Günümüzde gittikçe daha çok ivme kazanan yapay zeka uygulamaları, şirketler kadar kendi yapay zeka uygulamalarını yazmak isteyenlerin de ilgi odağı haline geliyor. Python hakkında ...