Cildimizle ilgili olarak yaşadığımız problemler genellikle birçok faktöre bağlı olarak gelişmektedir. Uykusuzluk, sigara, alkol, sağlıklı ve dengeli beslenmemek, stres ve çevresel faktörler zaman zaman cildimiz ilgili problemler yaşamımıza neden olabiliyor. Çoğu zaman bu problemlerin temelinde mevsimsel hava şartları da etkili olmaktadır. Özellikle yazın görülen cilt problemleri çok fazla güneş ışığına maruz kalmaktan kaynaklanmaktadır. Hastanelerin acil servislerine gidenlerin büyük bir çoğunluğu güneş yanığı tedavisi için destek almaktadırlar.
Yaz mevsiminde cildimiz dış etkenlere daha fazla maruz kalır. Dolayısıyla güneş, deniz, aşırı terleme gibi durumlarda güneş yanığı, güneş alerjisi, güneş lekeleri, sivilce tarzında isilikler, mantar ve egzama gibi cilt problemlerini yaz aylarında daha çok yaşarız. İşte, yaz aylarında en fazla yaşanılan güneş yanığı tedavisi için doğal tarif.,….
Güneş yanığı
Yaz aylarında güneşin en tepede olduğu 11 ile 15 saatleri arasında vücudun çok fazla güneş ışığına maruz kalması sonucunda deride meydana gelen yanık boyutundaki kızarıklıklar güneş yanığı olarak tanımlanmaktadır. Cilt yapısı hassas olanlar ve aşırı sıcak havayı alışkın olmayanlar güneş yanığına daha çok maruz kalmaktadır.
Gerekmedikçe güneşin etkisini en fazla gösterdiği öğle saatlerinde dışarıya çıkılmaması ya da dışarıya çıkarken çok etkili bir güneş koruyucu krem sürülmesi güneş yanığından korunmanın en etkili yoludur. Yanık tedavisinde oldukça etkili olan doğal tedavi yöntemleri vardır. Güneş yanığı tedavisinde kullanılan bitkisel kür tarifini bu gibi durumlarda uygulamanızı tavsiye ederiz.
Güneş yanığı tedavi edici bitkisel tarif
- Bir yumurta sarısı ( küçük boy yumurta)
- Bir buçuk tatlı kaşığı pudra ( bebek pudrası)
- Bir çay bardağı sade kefir
- Bir tatlı kaşığı zeytinyağı
Bütün bu malzemeleri bir kap içerisinde güzel bir şekilde karıştırıp daha sonra sprey şişesine katın. Hiçbir yan etkisi olmayan bu tarif hem güneş yanığı tedavisinde hemde normal yanık tedavisinde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Hazırlamış olduğunuz karışımın kıvamı koyu kıvamlı olursa, kullanmış olduğunuz kefir miktarını bir su bardağına çıkartabilirsiniz. Sprey şişe ile sıkarak kullanmak daha hijyeniktir. Einizdeki bakterilerin yanık oluşan bölgeye temas ederek enfeksiyon kapma durumunu ortadan kaldırmaktadır.