Telefon Neden Yavaş Şarj Olur? | Sonsuz Teknoloji

Telefon Neden Yavaş Şarj Olur?

batarya şarj

Akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmesidir. Gün boyunca telefonlar elimizden düşmez. Bu nedenle çabuk şarjları biter ve gün içinde şarj etme ihtiyacı duyarız. Her cep telefonunun bir bataryası vardır. Çoğunlukla, her bir batarya aynı şekilde güç sağlar. Geniş anlamda, akıllı telefonlarınızı şarj etmenin iki yolu vardır: kablolu ve kablosuz. Her iki yolun da artıları ve eksileri vardır.

Kablolu Şarj Artıları ve Eksileri

Apple olmayan cihazlar USB 3.0 mimarisini destekleyen USB kablolarıyla birlikte verilir. Buna karşılık, 2012’den beri Apple cihazları, özel bir bilgisayar veriyolu ve güç konektörü olan Lightning’i kullandı.

“Hızlı Şarj” teknolojisi, son yıllarda kablolu şarj hızlarını önemli ölçüde artırdı. Bu tip teknoloji tipik olarak daha yeni bir USB C Tipi bağlantı gerektirir. Hızlı şarj özellikleri üreticiye ve cihaza göre değişir.

Çoğu, pilin belirli bir yüzdesinin 30 dakika içinde yeniden şarj edildiği iddia ediliyor. Örneğin, hızlı şarj kullanarak, iPhone’unuzu 30 dakika içinde yüzde 50’ye kadar şarj edebilirsiniz.

Kablolu Şarj Artısı;  kablolu şarj teknolojisine bağlı kalmanın en önemli nedeni verimliliktir.

Kablolu Şarj Eksisi; Kablolardır. Kablolar can sıkıcıdır ve zamanla aşınabilir.

Kablosuz Şarj Etme Artıları ve Eksileri

Kablosuz şarjlar, giderek artan oranda popüler bir telefon şarjı haline getiriyor. Kablosuz Şarj Artıları
Kablosuz şarj ile artık kablo bulma konusunda endişelenmenize gerek yok. Bunun yerine, telefonunuzu sabit bir şarj pedi üzerinde koymanız yeterlidir. Bu, cihazınızda daha az aşınma ve yıpranma ve en azından uzun vadede daha az maliyet anlamına gelir. Şarj kabloları her şeyden önce pahalıdır.

Kablosuz Şarj Eksileri; 2018’de kablosuz şarj hala daha yavaş ve kablolu şarjdan daha az verimlidir. Kablosuz şarj cihazları telefonun aşırı ısınmasına neden olabilecek boşa harcanan ısı üretme eğilimindedir.  Kablosuz şarj ürünleri de kablolu ürünlerden daha pahalıdır.

Telefonun Yavaş Şarj Etmesinin Nedenleri

Artık pil şarjının nasıl çalıştığını bildiğinize göre, şarj olurken eski telefonunuzu yavaşlattığınızı görebilirsiniz. Büyük olasılıkla, aşağıdaki nedenlerden biridir:

1. Kötü Aksesuarlar

Cep telefonunuzun daha yavaş şarj edilmesinin en basit nedeni, telefonun kendisiyle hiçbir ilgisi olmayabilir. Bunun yerine, kötü bir kablo veya adaptörünüz veya zayıf bir güç kaynağı olabilir.

USB kabloları, özellikle birden fazla kullanıcı ve cihaz içeren evlerde çok fazla yer kaplıyor. Bu kablolar genellikle düşürülür, bükülür ve hatta basıldığı yerlerde unutulur. Sürekli ayaklar altındadır.  Bu nedenle, herhangi bir şeyden önce kabloyu değiştirin veya başka bir kablo deneyerek sorunun ortadan kaldırılıp kaldırılmadığını görün.

Pek çoğu, mobil cihazlarını bilgisayarlarında bir bağlantı noktası kullanarak şarj etmeyi sever. Bu, bilgisayarınızın yaşına ve makinenizdeki diğer bağlantı noktalarının aynı anda kullanılmasına bağlı olarak her zaman ideal bir çözüm değildir.

Her şey eşit olduğunda, telefonunuzu şarj etmek için doğrudan bir kaynak kullanmalısınız. Diğer bir deyişle: bilgisayarlardan şarj etmek yerine duvarlardan gelen elektriği kullanarak şarj cihazı kullanın.

2. Liman Sorunları

Telefonunuzun şarj bağlantı noktasın da  hasar  görmüş olabilir.Tıkanıklık için cihazınızın şarj  bağlantı noktaları limanına bakın. Sonunu bulmak için telefonunuzun portunun içine bakmak için bir el feneri ve büyütme kullanabilirsiniz. Temizlik yaparken bağlantı noktası bileşenlerinin zarar görmemesine çok dikkat edin.

Benim tavsiyem; Herhangi bir nesneyi kaldırmak için plastik bir kürdan kullanın. Bağlantı noktasının içinde küçük, yumuşak bir fırça kullanılması önerilir.

3. Arka Plan Uygulamaları

Şarj etmek için sonsuza dek süren telefonların kullanımda da şarj edilmeleri zor olabilir. Bunun bir hileli uygulaması veya genel olarak arka plan uygulamaları bunun nedeni olabilir.

Hem Android hem de iOS’ta, arka planda hangi uygulamaların çalıştığını öğrenmek için kullanabileceğiniz araçlar var. Android tabanlı cihazlar için Ayarlar> Pil‘de bulunan pil kullanım menüsünü inceleyin. İPhone’unuzda, hangi uygulamaların en fazla pili kullandığını görmek için Ayarlar uygulamasında Pil’i seçin. Kötü uygulamayı bulduğunuzu düşündüğünüzde, onu silin ve pil ömrünizin ve şarj hızınızın artıp artmadığını görün.

4. Eski Batarya

Şu bir gerçektir ki, lityum iyon pillerinin sonsuza dek sürmeyeceğidir ve sadece sınırlı sayıda yeniden şarj edilebilir. Bu nedenle, batarya yavaş şarj edilebilir. Bu nedenle tek çözüm bataryayı değiştirmek olacaktır.

Bir yorum bırakınız...

*

github

GitHub Nedir ve Neden Önemlidir?

GitHub, yazılım geliştiricilerin kodlarını depolamak, yönetmek ve diğer geliştiricilerle işbirliği yapmak için kullandıkları popüler bir platformdur. Bu platform, sadece kod deposundan çok daha fazlasını ...
World Wide Web

World Wide Web Nedir? WWW Hakkında Her Şey

World Wide Web (WWW), genellikle kısaca Web olarak adlandırılan, internet üzerindeki birbirine bağlı sayfaların oluşturduğu devasa bir bilgi sistemidir. Basitçe söylemek gerekirse, her gün ...
teamseak

TeamSpeak Sunucusu Kurma Rehberi: Kapsamlı Bir Anlatım

TeamSpeak, özellikle oyuncular ve ekipler arasında sesli iletişimi sağlayan popüler bir platformdur. Kendi sunucunuzun olması, size daha fazla özelleştirme ve kontrol imkanı sunar. Bu ...
discord

Discord’a DNS ile Nasıl Girilir? Kapsamlı Rehber

Discord'a DNS ile Giriş Yapmak: Adım Adım Anlatım Discord, oyuncular ve topluluklar için popüler bir iletişim platformudur. Ancak, bazı durumlarda erişim engelleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu ...
win11

Windows 11 Sistem Gereksinimleri: Bilgisayarınız Hazır mı?

Windows 11, Microsoft'un en yeni işletim sistemi olarak büyük bir heyecanla karşılandı. Ancak bu yeni işletim sistemine geçebilmek için bilgisayarınızın belirli özelliklere sahip olması ...
mendix nedir

Mendix: Hızlı ve Verimli Uygulama Geliştirmenin Anahtarı

Mendix nedir? Mendix, kuruluşların görsel bir arayüz kullanarak, karmaşık kod yazmaya gerek kalmadan web ve mobil uygulamalar geliştirebilmelerini sağlayan bir düşük kod geliştirme platformudur ...
mavi dil hastalığı

Mavi Dil Hastalığı: Hayvanları Tehdit Eden Sessiz Katil

Mavi Dil Hastalığı Nedir? Mavi dil hastalığı, özellikle sığır, koyun, keçi gibi geviş getiren hayvanlarda görülen ciddi bir viral enfeksiyondur. Hastalık, adını hayvanların dilinde ...
kuantum bilgisayar

Kuantum Bilgisayarlar: Geleceğin Bilgisayarları

Kuantum bilgisayarlar, klasik bilgisayarların işlem gücünü aşan, yeni nesil bilgi işlem cihazlarıdır. Kuantum mekaniğinin ilginç özelliklerini kullanarak, karmaşık problemleri çok daha hızlı çözebilirler. Klasik ...
keyword

Anahtar Kelime Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?

İnternet kullanıcılarının internet üzerinde arattıkları terimleri bulmak ve bunları SEO stratejilerinde kullanmak için gerçekleştirilen çalışmaya anahtar kelime analizi denir. Web sitesi oluşturmak isteyenlerin anahtar ...
Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Python ile Basit Reactive AI Geliştirme

Günümüzde gittikçe daha çok ivme kazanan yapay zeka uygulamaları, şirketler kadar kendi yapay zeka uygulamalarını yazmak isteyenlerin de ilgi odağı haline geliyor. Python hakkında ...